Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива + Lancia

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нива + Lancia

Аз пък аз искам да си направя един експеримент, като използвам една Ланчия за донор на Лада Нива. Ланчията я имам, остава Нива да си купя.
    WJ 4.7 V8 Limited LPG
    0878323151

От: Как стигнахте до джипката ??

Първоначално публикуван от iliank Преглед на мнение
    Аз пък аз искам да си направя един експеримент, като използвам една Ланчия за донор на Лада Нива. Ланчията я имам, остава Нива да си купя.
    В какъв смисъл донор,кое ще вземеш от Ланчията и сложиш на Нивата ?

Коментар

Първоначално публикуван от weezy Преглед на мнение
      В какъв смисъл донор,кое ще вземеш от Ланчията и сложиш на Нивата ?
      Двигателя ( двувалов 108 к.с.), ел инсталацията с всички глезотийки, както и салона. Ланчията е Призма и почти всички части са взаимозаменяеми с Ваз-овите.
      WJ 4.7 V8 Limited LPG
      0878323151

Коментар

Първоначално публикуван от iliank Преглед на мнение
        Двигателя ( двувалов 108 к.с.), ел инсталацията с всички глезотийки, както и салона. Ланчията е Призма и почти всички части са взаимозаменяеми с Ваз-овите.
        Пусни снимки да го видим тоя проект? Ще да е интересен. В нова тема. Да не спамим тука.
        Георги 00356/ 77777016 Малта
        Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Когато го започна, непременно ще има тема по въпроса. За сега е само проект
          WJ 4.7 V8 Limited LPG
          0878323151

Коментар

Имаш хубави снимки на двигателя на Ланчията, с червените капаци отгоре и надписите. Още от времето, когато се беше "заиграл" с него. Поне тях "постни" тук. А за проекта - ще ми е интересно каква изненада ще е, когато след време отвориш някъде капака на Нива-та. Ще ми се да съм наоколо та да видя как ще реагират кибиците около тебе.
            Поздрави!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Хе хе, чак сега видях че си ми направил тема Алекс...благодаря за което. Ето и две снимки на прословутия ми двигател Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P19-04-08_11.20.jpg
Прегледи:1
Размер:127.8 КБ
ID:5261383Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P19-04-08_11.20[2].jpg
Прегледи:1
Размер:153.8 КБ
ID:5261384
              WJ 4.7 V8 Limited LPG
              0878323151

Коментар

От: Нива + Lancia

Двигателя изглежда чудено,но ми се чини,че делкото може да опира във вертикалния пояс на купето на Нивата.Требва да се премери...Иначе,ДВГ-то,май пасва безпроблемно скоростната кутия.Преди време,мой познати присаждаха няколко Фиятови мотора на разни Лади-бегачки.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Като си намеря приемника ще меря. Няма начин да не стане, в краен случай ще има преправяне и пак ще стане. А иначе мотора е на 140 к километри, направо си е нов. Търся си приемник за двигателя и салона
                  WJ 4.7 V8 Limited LPG
                  0878323151

Коментар

И аз съм се насочил към "Нива+Lancia", но не смятам да залагам на формулата "2 в 1", а да си ги имам по отделно
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Само че в твоя случай едва ли става дума за Ланчиа Призма, а за нещо доста по-младо ( не че на Призмата и има нещо, ама много е изгнила завалията). Така поне се надявам да и дам нов живот. А и ти вече си имаш Нива
                      WJ 4.7 V8 Limited LPG
                      0878323151

Коментар

Делкото там ЩЕ е проблем, но на някои италиански двигатели то може да се наниже на 1-2 други места, което може да помогне.

Коментар

Мотора е чудесен само,че има един голям проблем-трансмисията на Нива е слабичка и не издържа даже и на Ладовия 1.7 мотор при по-як оф-роуд.Какво ще остане от нея с Ланчовия направо не ми се мисли.

Коментар

Aз личо се интересувам от такъв вид хибриди тъй като аз самият карам такъв. И понеже не съм компетентем по въпроса с Нивите да питам дали няма някакв начин за подсилване на трансмисията. Мотора изглежда добре.. ами да видим по нататък как ще стане .. кока смяташ да почваш сглобките ,имаш ли някакви снимки.
                            Георги 00356/ 77777016 Малта
                            Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Делкото там ЩЕ е проблем, но на някои италиански двигатели то може да се наниже на 1-2 други места, което може да помогне.
                              Точно така, отворите си ги има за делкото, има го и стандартния като при Лада-та.
                              WJ 4.7 V8 Limited LPG
                              0878323151

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X