Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофиране на Нива на хлъзгава настилка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шофиране на нива на хлъзгава настилка

Спасението на лед са си единствено шиповити най добре хубави ковани вериги ,не като тези по илиенци те за нищо не стават...

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
      Това е защото на Нивата спирачките отпред и отзад действат с почти еднакво усилие. На мен това ми е първа зима с нея и много се учудих колко лошо спира на сняг това чудо на руската техника. И най-лошото е, че при всяко по-енергично натискане на спирачката първото нещо е да започне да те изпреварва задницата, което по натоварен заснежен път или в градски условия е крайно опасно...
      Kolio, проветри си апаратчето за регулиране на налягането на задния мост - моето беше изгнило и се беше откачила щангата и висеше само на гумичката - привидно изглеждаше наред. След смяната му с ново (10-15 лв.) не ме изпреварва задницата при спиране дори и на утъпкан сняг с лед отдолу, стига да внимавам с педала на спирачката. Иначе на лед наистина нищо не помага, но на утъпкан сняг, та дори и на леко мокър и разкалян път могат да ти се случат доста непредвидени ситуации.
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Kolio, проветри си апаратчето за регулиране на налягането на задния мост - моето беше изгнило и се беше откачила щангата и висеше само на гумичката - привидно изглеждаше наред. След смяната му с ново (10-15 лв.) не ме изпреварва задницата при спиране дори и на утъпкан сняг с лед отдолу, стига да внимавам с педала на спирачката. Иначе на лед наистина нищо не помага, но на утъпкан сняг, та дори и на леко мокър и разкалян път могат да ти се случат доста непредвидени ситуации.
        +1 Нивата има втори допълнителен спирачен контур само на предни колела.Не остава назад и факта ,че повечето автомобили имат по силно спирачно усилие на предни колела не знам но беше някъде 60/40.Освен това моята кантарна спирачка беше едно от първите неща на които им съкратих щата.Другата особеност е ,че е истинско изкуство на регулираш ексцентриците на барабаните така че да спират равномерно.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

абсолютно колегата е прав за ексцентриците

Коментар

А не могат ли на Нивата да се сложи заден спирачен цилиндър от саморегулиращите се , както са на някои от ладите / с метален пръстен - зегерка на буталото/

60/40 - няма такава опция
            задните са според това колко е разстоянието м/у моста и купето
            а премахването на регулатора за задните спирачки си е невероятно приключение особено при спиране в завои - все едно да дръпнеш ръчната
            [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
            [SIZE=4]
            [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от mikluho Преглед на мнение
              А не могат ли на Нивата да се сложи заден спирачен цилиндър от саморегулиращите се , както са на някои от ладите / с метален пръстен - зегерка на буталото/

60/40 - няма такава опция
              задните са според това колко е разстоянието м/у моста и купето
              а премахването на регулатора за задните спирачки си е невероятно приключение особено при спиране в завои - все едно да дръпнеш ръчната
              Може ли да обясниш по - подробно...
              М/у другото ми се е случвало и поднасяне на предницата - изобщо си е доста сериозно приключение със спирачките, по добре е да не се налага да ги натискаш много.
              Александър

Коментар

Каквото и да слагаш - гравитацията и физиката ще са налице.Има една малка тайна в скоростното шофиране,за която много хора не знаят.Нарича се "лефт фуут брекинг".Много които са се возили с мен са ме питали - ама как спирачка и газ едновременно?Най-добре се подчинява кола с 4х4 и най-вече с предно,особенно в бързи завои с леко,контролирано натискане на спирачка с левия крак и много газ на подходяща предавка.Много е трудно да свикнеш правилно да синхронизираш всичко,но владееш ли го това упражнение,нищо няма да те изненада.Траекториите се получават винаги както ги искаш - няма недозавиване,няма свръх завиване.Първо свикваш да спираш с левия крак - внимавай при първия опит!!!...след това в завой на безопасно място с неголяма скорост,като усетиш или предизвикай поднасяне,набии една надолу с пълна газ,сложи левия крак на спирачката и обери луфта в боксуването.Усеща се леко мъчене,все едно искаш да потеглиш на ръчна е тогава имаш най-голямо сцепление.Естественно трябва много корекции с волана,газта и спирачката,но в общи линии без демонстрация така мога да ти обясня.

Коментар

Със такова нещо нямали да стане ?
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Spirachen%20kran.jpg
Прегледи:2
Размер:5.2 КБ
ID:5269307
                  Лудак

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=vcSAi...eature=related Ето тук е унагледено,но...непреведено.В случая колата е само с предно,но същото е и за 4х4,аз поне го казвам от опит с голям тормоз над една стара Ланча 4х4 навремето,сега над Киата.

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                      http://www.youtube.com/watch?v=vcSAi...eature=related Ето тук е унагледено,но...непреведено.В случая колата е само с предно,но същото е и за 4х4,аз поне го казвам от опит с голям тормоз над една стара Ланча 4х4 навремето,сега над Киата.
                      Fulltime на 4х4 колите е друга бира и наистина зимно време трябва да се кара внимателно !
                      Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        Може ли да обясниш по - подробно...
                        М/у другото ми се е случвало и поднасяне на предницата - изобщо си е доста сериозно приключение със спирачките, по добре е да не се налага да ги натискаш много.
                        Best Motoring - The Drift Bible

Потърси този филм по торентите

ще ти даде някаква обща представа за хлъзгането поднасянето

нищо че тук се опитват точно това да направят

или ето тук
                        Колин Макрей обяснява различнитехники. Клиповете не са номерирани пишете
                        Colin McRae Lessons.
                        http://www.youtube.com/watch?v=BMEqOGejlrw
                        Последно редактирано от mikluho; 15-04-11, 19:16.
                        [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
                        [SIZE=4]
                        [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X