Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Проблем с Лада Нива

Първоначално публикуван от gogosi
    Всичко си зависи от това как се експлоатира автомобила, че нивата е слабичка не мога да отрека, но както минуси си има и плюсове.
    Много точно казано когато си я ползваш по предназначение ще си те слуша и ще ти служи дълго време. Не можеш да вземеш стандартна нива и да я удавиш в киреча, а после да приказваш нивата това нивата онова.
    Като се замислиш, че се произвежда от 1975г. до ден днешен без промяна на концепцията на автомобила трябва да има защо.
    Друго което мога да добавя май само нивата и уазката са стандартно проектирани не за някакъв определен климатичен пояс а да ти работят безотказно от - 50 до + 50 просто такива са условията в тази държава
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

От: Проблем с Лада Нива

Проблемите на нива са главно на майсторите, защото не им се занимава има играчка, частите евтини, ремонта и той и на никой не му се занимава, затото повечето майстори разсъждават така:
      Защо да си изграя цял ден с тая кошница като сега ще дойде някой пъпеш с някое субаро или мерцедес ще му сменя две крупки, ще завия два болта и ще му взема 200-300 лв, а с тая нива цял ден да лежа под нея я изкарам 30-40-50 лв., я не.
      После няма откъде тръгваш да търсиш, кой точно ще се смили над тебе да ти прегледа кошницата и естествено попадаш на най големия михлюзин и измислен(това го разбираш после) токущо отворен сервиз, залъгвайките с ниски цени и качествено обслужване. Там ти сменят (я сменят я не) каквото трябва, развалят още 5 неща, с цел да те накарат пак да се върнеш при тях. И така.
      Проблема не е в Нивата, а в мисленето на хората, че още щом е излязла от завода тя вече е счупена.
      Предпочитам да имам проблеми с Нивата отколкото с някое капиталистическо джипче.
      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
      Dacia Duster 4WD

Коментар

Колеги - човека разбра какъв карък е. Да не се гаврим.
        Нивата - знаем си я всички. Кола за определени цели на евтина цена. Това ти дава свободата да я изпробваш до къде стигат границите на счупване,проходимост и плаваемост. Когато прекрачиш границите - все нещо се обърква. Чупи се и трябва ремонт. Причината за ремонта обаче е самият водач.
        Когато караш друг джип - мнооого по-рядко пробваш границите на счупване,проходимост и плаваемост. Който ги пробва и прекрачи - ремонтира също толкова, колкото и нивата се ремонтира в такива случаи. Поради по-рядкото пробване на границите и ремонтите са по-редки.
        Въобще - караш ли едно возило каръшката, ако ще каруца да е ще се чупи. Нивата е като всеки джип, но по-евтина поддръжка.
        Оставам с предложението за бартера....

Коментар

Първоначално публикуван от baraka_4x4 Преглед на мнение
          [ATTACH=CONFIG]286170[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286169[/ATTACH]
          В тая кал не знам кой джип ще мине. Може би Витарата.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от baraka_4x4 Преглед на мнение
            [ATTACH=CONFIG]286170[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286169[/ATTACH]
            то маи и багера се окопал добре

Коментар

Re: Проблем с Лада Нива

Между другото моята докато я имах и бях сложил гуми с размер 265/70/17, което отговаря някъде към 32" идваха и големи и затова се чупеше - основно предния диф. След смяна на короната и пиниона в предния диф с такива от жигула 4.3/1 е предавателното, както и целия заден диф с жигулов, нивата стана учудващо здрава с тези гуми. Та препоръчвам на всеки който слага по агресивни и тежки гуми на нивата да смени предавателното число на дифовете, само плюсове съм видял в това - доста по добре се развърта с по големи гуми, пък и цял диф. за жигула е 25-40 лв втора ръка, аз двата ги купих за 50 лв. Имам и един останал заден диф от нивата ако на някой му трябва, май беше 3.9 предавателното му.
              Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
              http://www.facebook.com/JeepBG
              LZ1GGC

Коментар

От: Re: Проблем с Лада Нива

Колега сложи някоя снимка с тия гуми.

Коментар

Диаметъра на 265/70-17 е 80.3см Как ги събра.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                    Диаметъра на 265/70-17 е 80.3см Как ги събра.
                    И аз това се чудя.

Коментар

Re: Проблем с Лада Нива

По късно ще ви сложа снимки да я погледнете, същите гуми мисля да сложа и на самурайчето. А за събирането то е ясно - с много рязане. А снимки ще кача по късно, че трябва да търся скапа ми се картата с памет на телефона и сега трябва на някой от компютрите да ги търся. Всъщност ако още ми седи темата, че я бях пуснал за продажба тука, ще погледна и ще пусна линк към нея, там има снимки. 80 см бяха гумите правилно сте го сметнали колеги, и с бавните дифове вървеше доста приятно.

Ето и малко снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:N1.jpg
Прегледи:2
Размер:155.6 КБ
ID:5241523Натиснете снимката за да я уголемите

Име:N3.jpg
Размер:163.1 КБ
ID:5241525Натиснете снимката за да я уголемите

Име:N2.jpg
Размер:164.0 КБ
ID:5241524

а ето и обявата ми където продавах после гумите, оттам може да се види размера, ако на някой му малеят

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=98607

Също се сетих че са ми останали и оригиналните задни странични стъкла, ако на някой му трябват, аз бях сложил отваряеми и така я продадох.
                      Последно редактирано от gogosi; 06-01-11, 13:02. Причина: добавяне на снимки.
                      Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                      http://www.facebook.com/JeepBG
                      LZ1GGC

Коментар

Леле какъв монстър е нивата с тия гуми. Браво.

П.П. Който има проблеми с нивата, или с която и да е друга кола трябва малко по-често да влиза в този форум и да слуша какво му казват и при кой майстор го пращат, а ако и това не помогне - да се вози на трамвай.
                        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          Леле какъв монстър е нивата с тия гуми. Браво.

П.П. Който има проблеми с нивата, или с която и да е друга кола трябва малко по-често да влиза в този форум и да слуша какво му казват и при кой майстор го пращат, а ако и това не помогне - да се вози на трамвай.
                          Пък ако си я оправя и сам, направо... Все пак на никой не му пука, повече от самия теб, за твойта кола
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                          X