Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 1.6 или 1.7 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

картера и смукателя на масленната помпа.други разлики няма

ааааа и щеката на маслото е на друго място
    Последно редактирано от Ясен; 10-01-10, 15:02.

Коментар

До: Лада Нива 1.6 или 1.7 ?

e, щом е тъй, ...

Коментар

Нарочно.

Там, където стои щеката на обикновените мотори - Нивовия има гумена запушалка. М, обикновено е добра запушалка. Докато не се случи гадна такава или хубавата не се изстреля от пренараснало налягане на картерни газове.

Щеката е изместена нагоре с цел. Когато нивото на водата/блатото/калта/лайната стигнат нивото на отвора за щеката, да не навлязат през него в картера. Под вода, гарантирам - от там през щеката ще влезе вода. Не изведнъж, но при замисъл за езда по ужасни терени - достатъчно ще навлиза от там. Другия момент е изменение на самата система за картерна вентилация, за самото й оптимизиране. Макар, че това все едно да оптимизираш кокошка с гребен от петел. На практика- все си е мисирка....

Коментар

Бифшата ми Нива беше с 1.6 двигател ,преди 6 години като търсех Нива всички ми говореха 1.7 да е .... обаче е на влюбих се в красавица с 1.6 и я взех .. след година същите хора чупиха двигатели и т.н . а аз си перках безгрижно
          Лудак

Коментар

От: Лада Нива 1.6 или 1.7 ?

Колеги, от декември 2010г карам Нива 4Х4 с двигател 1,7 инжекцион с БГ метанова уредба и табло на Нива - Шевролет. 2011 ходих 3 пъти до морето. Колата се държи прекрасно за класа си. По магистралите си позволих, в прави участъци, да я настъпя. Не можа да вдигне повече от 160. Карам я с оргиналните и гуми 175/80/16. Купих я нова от България. В момента е на 10300км. На всеки 3500км правя баланс на гумите за да се износват правилно, все пак са руски. До момента освен подмененото раздаъчно каре в рамките на гаранционния срок всичко е безупречно. Доволен съм!

Коментар

Първоначално публикуван от pochtennost Преглед на мнение
              Колеги, от декември 2010г карам Нива 4Х4 с двигател 1,7 инжекцион с БГ метанова уредба и табло на Нива - Шевролет. 2011 ходих 3 пъти до морето. Колата се държи прекрасно за класа си. По магистралите си позволих, в прави участъци, да я настъпя. Не можа да вдигне повече от 160. Карам я с оргиналните и гуми 175/80/16. Купих я нова от България. В момента е на 10300км. На всеки 3500км правя баланс на гумите за да се износват правилно, все пак са руски. До момента освен подмененото раздаъчно каре в рамките на гаранционния срок всичко е безупречно. Доволен съм!
              Колега и аз като бях със стандартните асфалтови гуми 175/80-16 съм я гонил доста моята.
              Какво ли не съм правил,но повече от 150км/ч на равно не съм вдигал.
              Тъй че честно да ти кажа Нивата ти върви щом стигаш до 160км/ч.
              П.П.И да ти кажа,въпреки че най-вероятно си наясно-тези автомобили не са предвидени за подобни скорости.

Коментар

Както се казва - новото си е ново. Имах 1.6,след 8 години вярна служба,се пенсионира като боен ветерен,претърпял множество войни. Още от самото начало,си беше доста износена,следователно и повече пари отидоха за вкарване в приличен вид. С 1.7 директно започнах да дърлям и продължавам да дърлям. 4та година ще направи вече,без никви проблеми,говорим за по сериозни - е има ремонти,но са дребни според моето виждане. Аз бих гласувал за 1.7 по всяка точка.

Коментар

Това на метан ли вдигаш тази скорост
                  0898707872-Здравко

Коментар

Колеги, от декември 2010г карам Нива 4Х4 с двигател 1,7 инжекцион с БГ метанова уредба и табло на Нива - Шевролет. 2011 ходих 3 пъти до морето. Колата се държи прекрасно за класа си. По магистралите си позволих, в прави участъци, да я настъпя. Не можа да вдигне повече от 160. Карам я с оргиналните и гуми 175/80/16..
                    Ей, и мойта Нива е същата - на шосе не може да вдигне и 200 км, докарва ги до 130... Но някога може и да успее - при свободно падане.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Темата е лишена от всякакъв смисъл. Какво сравнение може да има между двата мотора, като 1.6 е спрян от производство от поне двадесет години. По разумно е ако се намери Нива 1.6 да се гледа купето. Тавана може да се пропусне. И какви са тези скорости, не че не може да се пребиеш и с 60 км. Има едни други форуми където си мерят скоростите.
                      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

И аз се чудя какво си ги мерите тия скорости? Веднъж-два съм пробвал с Нивата до около 130 км/ч и чувството е като с лека кола с 200 км/ч . А относно двигателите за Нива много по-подходящ е 1.7, особено за офроуд с по-големи гуми и по-бавни скорости.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X