Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 1.6 или 1.7 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада Нива 1.6 или 1.7 ?

Карах 106 000 км Лада Нива 1.7 карбуратор (произв. 1995) и от 2 г. 1.7i (26 000 км). Много по-доволен съм от новата: пали веднага (от 1/4 оборот ), ускорява много по-бързо, моторът работи много добре, но гори повече. Колеги се оплакват от по-големия разход на 1.6 извън пътя. Освен това колите с 1.6 са по-стари, а купето гние доста бързо.
    Затова: колкото по-нова - толкова ... по-нова! Хайде, късмет с избора!
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Нивовия 1700 не е нищо особено. Пораздут блок, бутала с друг диаметър/горивна камера, плаващ бутален болт и разпределителен вал с малко по-широки фази. Делко с различни характеристики. В същност, конкретно е понамислен за джипка. Пъргав е в ниските и средните об/мин. Нагоре започва да вдига шум, но за нищо. Докато 1600 мотора е нещо средно. И той е трактороподобен, но потенциалът му може да се използва пълноценно в доста по-широк диапазон.

Инжекционният вариянт вече действително е с различна глава. Разликата е в всмукателните портове. Оставили са полуконуси място за инжекторите. Да, има и хидрокомпенсатори на кобилиците. Веригата му е едноредова. Като цяло работи много, много тихо и меко.В прочем, вариянта с Хол датчик и венец го оттървава от ужасните хлабини, които иначе има привода на легендарното делко. Инжекциона му е допотопен, а ползата от точно такъв на точно такъв двигател....не знам, може би излишно усложнение с не много заслужаващ си резултат.

Коментар

Аз бих заложил (и заложих) на колкото се може по-нова 1.7 с цел поне купето да не е продънено. Иначе кола на старо - със сигурност приготви пари за добри ремонти. За тези пари няма какво да му мислиш - можеш да си вземеш разкошна 1.7. Лично аз предпочетох на карбуратор.

П.С. Абе и аз какви съвети давам на теми отпреди няколко години
        Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 09-12-09, 20:58.

Коментар

Колега,темата действително е стара,но даго откоментирам.Имам 2 ниви 1.6-година незнайна и 1.7 2005 година карбуратор.1.6 е минал през какво ли не,но само за едно нещо съжалявам,за това за което исползвам нивата,лично за мен няма равна,но само затова за което я използвам аз.Купето на 1.6 е под всякаква критика,затова ще я сменям след нова година живи и здрави.Колега друго всичко се отремонтира двигател,ходова част,окачване-купе трудно.Исках да отремонтирам купето,те ми залепиха ебати и сумата 2 000лв(две хиляди лева) за кърпеж,просто заявих спирам я от движение и остава донор и за тия 2 000 ще додам още 1 000 и си взимам добра 1.7.хмм 1.7 няма какво да коментирам.

Коментар

Инжекционният вариянт вече действително е с различна глава. Разликата е в всмукателните портове. Оставили са полуконуси място за инжекторите. Да, има и хидрокомпенсатори на кобилиците. Веригата му е едноредова. Като цяло работи много, много тихо и меко.В прочем, вариянта с Хол датчик и венец го оттървава от ужасните хлабини, които иначе има привода на легендарното делко. Инжекциона му е допотопен, а ползата от точно такъв на точно такъв двигател....не знам, може би излишно усложнение с не много заслужаващ си резултат.[/QUOTE]

Кое му е допотопно на инжекциона? Бихте ли разяснили по подробно, защото контролерите на колите внасяни в България са френско производство на BOSCH, модел M7.9.7 Евро-II иЕвро-IV.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първо карах Нива 1,7 (1995) 106 хил.км, карбуратор, ел.запалване. Много здрава (без предните седалки), никакви ремонти за 10 г. Загрява само при дълго катерене без път на І-ва и бавни (1 вентилатор). Разход на дълъг път до 90 км/час = 8,5 л. А95; 9,5 газ. Прекалено шумна и тресяща при скорост над 90 км/ч. Трудно се вадят вътрешните жигльори на карбуратора - става със специално профилирано шило.
              От 2007 карам нова Нива 1,7i. Голямо предимство е сервото на волана. По-добра е, но ми се струва, че някои детайли са по-слаби. Другото май е вече е написано.
              На Нива всичко се ремонтира, но изгнило купе - не! И, както е казал Мечо-пух: колкото по-нова - толкова по-нова .

Коментар

Моторът 1.6-това е истината и никой не може да ме убеди че 1.7 е по-здрав.Просто съм видял поне 7-8 мотора 1.7 счупени и нито един 1.6,карани еднакви километри-повече не коментирам!
                0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Да,да,да-това е верно-моят на Жигулито е 1.6 от 1977г.Преживя действително много с мене.Най-важното е,че още работи и то перфектно-вече е на 220000км. без осн.ремонт.И това е със веднъж сменени гумички на клапаните и една гарнитура на главата.Най интересно,като я сменях ми беше,че цилиндрите на тези километри нямаха никакъв доловим ръб.Разхода на масло ми е смешно малък-около 800гр. на 10000км.

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                    Моторът 1.6-това е истината и никой не може да ме убеди че 1.7 е по-здрав.Просто съм видял поне 7-8 мотора 1.7 счупени и нито един 1.6,карани еднакви километри-повече не коментирам!
                    Така е, аз имам 1.7 и търся от една година някой желаещ, ако има с 1.6 да си разменим двигателите, ама не мога да намеря такъв балък.

Коментар

Защо не потърсиш мотор от Лада 1600? Има стотици, които не се карат и са за брак.
                      Колкото до здравината, то до преди 20 години, милицията и пощите караха Жигули 1200 по 300 хил. км без да ремонтират, а после ги продаваха в движение.

Коментар

Първоначално публикуван от nylon Преглед на мнение
                        Така е, аз имам 1.7 и търся от една година някой желаещ, ако има с 1.6 да си разменим двигателите, ама не мога да намеря такъв балък.
                        Имам такъв мотор - от Лада 1600 . Същия като моят е - на Нивата 1.6 .
                        Като толкова искаш балък - предлагам се за такъв !

Коментар

Двигателите 1.6 от класическа лада и нива не са съвсем еднакви. Но и двата стават.

И да, и аз съм навит на размяната!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Двигателите 1.6 от класическа лада и нива не са съвсем еднакви. Но и двата стават.

Да не кажете , че съм несериозен .
                            Ако някой иска двигател от лада 1600 - има , да казва .
                            Ладата си е още в движение .
                            И размяна като искате - какъв е проблема ?
                            И газова има , и скорости .....

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

каква е разликата

Коментар

Тук ме хвана. Мисля, че буталата и картера. Но не съм сигурен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X