Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ви пали Нивата в студа ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ви пали Нивата в студа ?

Добре при първа възможност ще направя справка за цената на въпросния алтернатор, а също и за стартерите.

Коментар

И аз искам такъв алтернатор за напролет, защото щатния изнемогва при пуснати разнообразни консуматори. Тук в София са ужасно скъпи - 200 лв. Ако се окаже, че в Сливен са по-евтини може да оформим групова поръчка.
      Александър

Коментар

Ами добре няма проблем за мен да закупя един или няколко и да ви ги изпратя с куриерска фирма. Преди около час звъннах на посочения телефон на завода и ги попитах дали имат фирмен магазин, където може да се закупят продуктите им и отговора беше "не, но няма проблем да се закупят директно от завода". Информация за цените евентуално утре ще мога да ви дам, тъй като служителката, с която разговарях не беше наясно какво точно я питам и типично по български ми отговори "обадете се утре, колегата ще е на смяна и ще ви даде информация" .

Коментар

Супер. Аз вече нямам Нива де, но и Самарата няма да се разсърди на 80А.

Коментар

http://www.dynamo-bg.com/product.php?id=15
            За този става дума предполагам. Интересно наистина каква цена ще кажат от завода. Не е като да не е знаела цената, сега ще се започне едно увъртане и като отидеш на място ще се окаже съвсем друго.
            Александър

Коментар

Завода ми е на 4 км, така че и да има размотаване не е толкова голям проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                Колега случайно да имате за ЛОВАТО??
                Предполагам става въпрос за по-новия модел. Възможните неизправности са сведени до качеството на мембраните, О - пръстените и уплътненията на клапаните. Единствения проблем е че има възможност за преминаване на газ към охлаждането в случай че изтърват болтовете притискащи едната мембрана, или напукването и в края. Обслужането изисква източване на конденза от пробката, като при отворена пробка може за малко да дадете на контакт, за продухване. Периодично регулиране на празните обороти, поради промени в състава на горивото и втвърдяване на мембраните от стареене например. При промени в работата на двигателя, давате на контакт и следите за мирис на газ от задната страна на изпарителя или в разширителното казанче на охлаждането. Теоретично трябва да излизат мехурчета и да мирише на прясна газ, ама на практика изпарителя трябва да е много зле за да се стигне до това. Ако мирише на газ на изхода на изпарителя при изключен двигател известно време след загасване, уплътнението на клапана на втората ситема е заминало. Ако пък мирише постоянно, значи са заминали и двата клапана и ел. вентила за газ не затваря добре. Ако палите в студено на газ и изпарителя е по-високо над главата, вероятността за проблеми е по-голяма. Ресурса на двигателя при работа на газ се увеличава около 2 пъти и може да си палите и карате само на газ, но с готовност за честа смяна на мембрани и гумички на клапани, както писа колега по-горе.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

Колеги, вече една седмица правя безуспешни опити да разбера цената на въпросния генератор за Самара 80А... Тези от Динамо само ме въртят по телефона и сигурно вече 4-5 пъти все един и същи женски глас ми отговаря "ами колегата го няма, обадете се утре". И това се повтаря всеки ден. Нямат и магазин, а в завода допускат само служители. Някой, ако иска може да пробва да им се обади да видим дали ще има друг резултат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X