Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ви пали Нивата в студа ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как ви пали Нивата в студа ?

Пали ли нивата от първия път в студеното време ? Как е при вас. Аз съм с масло 10W40 полусинтетика и вчера се чу доста неприятно притропване като се опитах да запаля първия път. След втория опит запалих и изчаках колата да загрее добре. Контролната лампа за маслото не светна нито веднъж. По принцип проблем с паленето в студено време не съм имал, особено след смяната на стартера, но това тропане ме притесни и ме накара да се замисля за смяна на маслото.
    Александър

От: Как ви пали Нивата в студа ?

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Пали ли нивата от първия път в студеното време ? Как е при вас. Аз съм с масло 10W40 полусинтетика и вчера се чу доста неприятно притропване като се опитах да запаля първия път. След втория опит запалих и изчаках колата да загрее добре. Контролната лампа за маслото не светна нито веднъж. По принцип проблем с паленето в студено време не съм имал, особено след смяната на стартера, но това тропане ме притесни и ме накара да се замисля за смяна на маслото.
    При мен е доста относително паленето..Ако е на газ, е почти невъзможно..Ако е на бензин, само да не я задавиш, си пали без проблем..Но ако не е палена 1-2 седмици, си иска малко въртене..
    Инак аз съм с някакво 10W40 на Приста ойл..Сменено на 71 хиляди, сега е на 81 хиляди.Съдейки по разпределителния вал, предишният собственик е сменял редовно маслата..
    Малко само да загрее изпарителя и при -11 пали, студена, на ГАЗ, бащата взе да се шашка от тази кола, вика нашия ситроен Хсантия, дето е инжекция и с ГАЗ, при такава температура, е абсолютно невъзможно да запали на газ, какво прави тая кола..
    Инак обикновенно пали ето така: http://vbox7.com/play:http://vbox7.com/play:57c513d7
    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 29-12-10, 10:00.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Че какво му има на паленето на студено? Само газ да има и да не е лятна. (На бензин избягвам да я паля - вредно е за двигателя, според мен)

Коментар

И двете ми ниви се карат ежедневно,и двете се карат предимно на газ.1.7 е с електронен клапан,сутрин при студен старт просто "цъквам" 2-3пъти на контакт,като единия от леко припалвам на стартер,само да завърти съвсем леко-резултат палене и в най-голямата студ без никви проблеми.На бензин,качвам се дърпам смукач,врътвам ключа и след 1 махсимум 2 оборота се чува бръм.При старата 1.6 на газ е малко по трудоемко паленето,но пък имам "ръчно" подкачване на газ,на изпарителя има един бутон,който го напомпвам 2-3пъти(същото упражнение,като с електрония клапан)е...старото си е старо и иска малко повече усилие да запали,но пак пали безпроблемно.На бензин-дърпам смукач и бръм.

Коментар

Моята пали от раз, с леко "чукване" на педала за газта.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Бензиновата (на газ) пали от раз. Когато съм вече на контакт с червеното копче обогатявам един-два пъти и паля. Дори не съм се замислял има ли друга възможност (да не запали, да се зачуди и т.н.)
            На бензин ..... не съм палил от 5-6 месеца, но там пиниза е друг. Когато загасям колата с лека "газ" , завъртам ключа да изгасне и дърпам леко смукача. Така за другия ден карбуратора е подготвен и с половин смукач пали (не дава да завърти и веднъж стартера ). Това за големите студове го ползвам само.
            Дизеловата - нарочно се бъзикам с няколко съседи. Сутрин като беше минус 10 градуса - аз отивам (не влизам в купето), освобождавам от скорост ,и САМО с едно подгряване - въртя от отвън и паля. Не знам защото е ПЕЖО или двигателя е добър просто така пали дизелова Нива . (може да е късмет )
            Ако някой има проблеми със сутрешно палене на ГАЗ - може да опита с наполовина дръпнат смукач. Ще запали веднага.
            Това вероятно показва, че не му е регулирана добре дроселовата клапа и при студ затваря плътно. От там и затрудненото палене сутрин.
            Но това е предположение. Много карбуратори затварят плътно дросела.

Коментар

Винаги паля на бензин. При минус 10 вече се забелязват проблеми. Практически си пали от първия път (акумулатора ми впрочем не е много добър), но почти веднага загасва (аз винаги изключвам от скорост и раздатката я слагам на междинна, а докато паля държа натиснат съединителя). На второто завъртане вече закрепва и след няколко секунди съм готов за път.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                Винаги паля на бензин. При минус 10 вече се забелязват проблеми. Практически си пали от първия път (акумулатора ми впрочем не е много добър), но почти веднага загасва (аз винаги изключвам от скорост и раздатката я слагам на междинна, а докато паля държа натиснат съединителя). На второто завъртане вече закрепва и след няколко секунди съм готов за път.
                раздатката защо я слагаш на междинна?

Коментар

Без да броя малкия проблем, който ме споходи на скоро от регулатора на празния ход и палеше, когато си поиска, винаги е запалвала от първия път. Без значение, къде е нощувала - в гараж или на открито. С акумолатор на 4 години и нещо и оригинални руски свещи на 30 000 км. Сега например се налага често да нощува на открито с престой по-голям от 24 часа и паля без да влизам вътре. Отварям вратата, завъртам ключа и започвам да стържа леда от стъклата.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                    раздатката защо я слагаш на междинна?
                    Защото така е желателно да се прави в голям студ.РК се слага на междинно положение,а СК на 2-ра предавка и се отпуска съединителя.Така се оставя да поработи мотора 4-5 мин. на 1200-1300об/мин. и съответно да се сгреят съответните възли.След това се потегля и първите 2-3 километра се кара с 40-50км/ч за да се "поразбият" и маслата в дифовете.Разбира се всичко това при много големи студове.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Защото така е желателно да се прави в голям студ.РК се слага на междинно положение,а СК на 2-ра предавка и се отпуска съединителя.Така се оставя да поработи мотора 4-5 мин. на 1200-1300об/мин. и съответно да се сгреят съответните възли.След това се потегля и първите 2-3 километра се кара с 40-50км/ч за да се "поразбият" и маслата в дифовете.Разбира се всичко това при много големи студове.
                      Такава процедура е логична, ако Нивата се кара рядко и маслата са се оцедили от детайлите. При редовно каране и съответно - омазнени детайли, не виждам смисъл, освен да позагрее мотора. Поне аз за 140 000 км с Нива никога не съм имал проблем от каране в студено време.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                        С какъв двигател си ?

Коментар

колко голям студ?като пуснеш съединителя скорусната кутия се върти също и раздатката.като запалиш погледни малкото кърданче и то се върти.щом извършва въртеливо движение значи подгрява.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                            колко голям студ?като пуснеш съединителя скорусната кутия се върти също и раздатката.като запалиш погледни малкото кърданче и то се върти.щом извършва въртеливо движение значи подгрява.
                            Да-именно затова говоря и аз.Целта е да се подгреят РК и СК.

Коментар

Да-именно затова говоря и аз.Целта е да се подгреят РК и СК.
                              е да де още като пуснеш съединителя те почват да се подгряват.защо е нужно това упражнение.дори и да тръгнеш веднага раздатката ще надживее поне две купета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X