Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ви пали Нивата в студа ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ви пали Нивата в студа ?

Днес Нивата ми направи номер - запали от раз, но докато стържех стъклата угасна. Студено било, капризи... Ееее, а какви Ниви имаше...
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
      Да, но като не разбирам от газови уредбички, ми се струва сложен.. Не че съм се мъчил, да го разбирам де ..
      Колега, тази документация за какво ти е? Взимай един комплект мембрани/гумички от магазина и го почвай. Подмяната е супер елементарна. Няма как да го объркаш. За един час си готов. Газаджиите за тази манипулация искат 50-60лв. че може и повече. Според мен това е неоправдано. Пиши ако те интересува нещо допълнително.

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
        Колега, тази документация за какво ти е? Взимай един комплект мембрани/гумички от магазина и го почвай. Подмяната е супер елементарна. Няма как да го объркаш. За един час си готов. Газаджиите за тази манипулация искат 50-60лв. че може и повече. Според мен това е неоправдано. Пиши ако те интересува нещо допълнително.
        Той, е чисто нов, няма и 1 година.. Прости исках да видя в тази докуЛИментация, какво им се чупело, от чисто любопитство Не, че ще го карам на газаджия, като им дойде времето на мембраните, ще ги сменям, няма какво да правя
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колеги, ще използвам темата за да споделя един наскоро появил се проблем с Нивата. Когато я взех при завъртане на стартера се чуваше един характерен хъркащ звук и стартера въртеше мудно дори и лятото в топло време. Поставих чисто нов акумулатор и мудното въртене донякъде изчезна, но на моменти пак се появяваше. След подмяна на втулките на стартера нещата се нормализираха и остана единствено хъркащият звук при запалване. И така до преди 2 месеца, когато в един от най-студените дни на сутринта Нивата отказа да запали като стартера дори не завърташе. С дърпане успяхме да я запалим да достигне работна температура, след което стартерът отново не даде признаци на живот. Подменихме го с такъв от Лада 1500 и хъркането, което го имаше със стария изчезна и сутрин си въртеше много уверено без замисляне. Така беше до неделя, когато и този стартер отказа. Отново последва палене на скорост и този път интересното е, че когато си загрее нормално колата и се загаси мотора след това стартера си върти нормално и пали от "четвърт". На следващия ден всичко нормално, след което Нивата 2 дни не беше карана и днес отново отказа да запали по нормалния начин. Остави ли се 2 дни и повече без да се пали и след това е невъзможно да се стартира без дърпане или бутане. Забравих да спомена, че колата е карбураторна с двигател 1.7.

Коментар

Вероятно пак е дошло време за акумулатор.

Коментар

Акумулатора е на не повече от 6 месеца, освен това преди при първият отказ да запали и аз се усъмних в него и пробвах с друг нов, резулат 0...

Коментар

Много по-просто е. Влязла е вода в стартера и е замръзнала. Като загрее, се стапя и изсъхва и всичко е наред до следващия такъв случай.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                  Колеги, ще използвам темата за да споделя един наскоро появил се проблем с Нивата. Когато я взех при завъртане на стартера се чуваше един характерен хъркащ звук и стартера въртеше мудно дори и лятото в топло време. Поставих чисто нов акумулатор и мудното въртене донякъде изчезна, но на моменти пак се появяваше. След подмяна на втулките на стартера нещата се нормализираха и остана единствено хъркащият звук при запалване. И така до преди 2 месеца, когато в един от най-студените дни на сутринта Нивата отказа да запали като стартера дори не завърташе. С дърпане успяхме да я запалим да достигне работна температура, след което стартерът отново не даде признаци на живот. Подменихме го с такъв от Лада 1500 и хъркането, което го имаше със стария изчезна и сутрин си въртеше много уверено без замисляне. Така беше до неделя, когато и този стартер отказа. Отново последва палене на скорост и този път интересното е, че когато си загрее нормално колата и се загаси мотора след това стартера си върти нормално и пали от "четвърт". На следващия ден всичко нормално, след което Нивата 2 дни не беше карана и днес отново отказа да запали по нормалния начин. Остави ли се 2 дни и повече без да се пали и след това е невъзможно да се стартира без дърпане или бутане. Забравих да спомена, че колата е карбураторна с двигател 1.7.
                  Колега, мисля че завода за стартери ти е повече от близо. Не се занимавай с щуротии и си вземи един от Динамо Сливен, може направо да идеш в завода ако си по-нахален и да го вземеш евтино.
                  Аз сложих такъв и сега имам хибриден автомобил - В'рТи Яко.

Може пък и колегата Ясен да е прав - щом спира да го прави като се стопли, може стартера да е наред технически. Ако обаче го прави постоянно - проблема е в самия стартер. Спокойно, ще дойде момент когато няма да върти изобщо и ще пали само с бутане. Тогава ще не ще ще отиде до завода.
                  Последно редактирано от axlastro; 26-01-11, 12:21. Причина: Граматика!
                  Александър

Коментар

Акумулатора е на не повече от 6 месеца, освен това преди при първият отказ да запали и аз се усъмних в него и пробвах с друг нов, резулат 0...
                    Наскоро моя се предаде на третия месец. Смениха го гаранционно.

Коментар

За проблеми с акумулатор има една вълщебна думичка - Варта
                      Александър

Коментар

Просто е чудно как за 2 месеца може да се случи едно и също с 2 различни стартера... При първия случай наистина имаше газене на дълбоки води и е възможно да е замръзнал, но вторият стартер беше в перфектно състояние и изпробван преди поставянето, въртеше си смело и сигурно. След смяната на стартера Нивата не е карана нито в дълбока вода, нито в сняг повече от 20 см. Най-лесно е да отида до завода и да закупя нов, но каква е гаранцията, че след месец и с него няма да се случи същото? Разбирам машината да се подлага на тежък офроуд сега през студеното време и да замръзва стартера от попаднала вода, но тя се кара само на асфалт. Въпроса с акумулаторите няма изобщо да го коментирам, още по-малко относно марки, понеже по стечение на обстоятелствата вкъщи разполагам с не по-малко от 4 чисто нови акумулатора, които се зареждат и разкарват редовно и на леката кола...

Коментар

Кольо, ти като си в Сливен, знаеш ли как се пазарува от този завод?

Коментар

Ясене, не ми се е налагало досега да пазарувам от там, но ако някой колега има конкретна нужда мога да прескоча да разпитам за цени и търговски представители евентуално.

Коментар

Бива. Ще ми се да знам цена за 80А алтернатор за Самара. Ей това:http://www.dynamo-bg.com/product.php?id=15
                              Става за карбураторни Ниви.

Коментар

Ясене, не ми се е налагало досега да пазарувам от там, но ако някой колега има конкретна нужда мога да прескоча да разпитам за цени и търговски представители евентуално.
                                Ще е доста полезна информация колега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X