Скоро време мисля да свалям и да сменя лагерите на задния диф, както и планетите и сателитите, защото имат голям луфт. До сега не съм го правил и се чудя дали да го сваля и да го закарам в някой сервиз или да го правя сам според ръководството. Някой от вас ако го е правел, нека да сподели лесно ли е или си трябва сервиз?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на лагери на задния диф
Свий
X
-
От: Смяна на лагери на задния диф
Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнениеСкоро време мисля да свалям и да сменя лагерите на задния диф, както и планетите и сателитите, защото имат голям луфт. До сега не съм го правил и се чудя дали да го сваля и да го закарам в някой сервиз или да го правя сам според ръководството. Някой от вас ако го е правел, нека да сподели лесно ли е или си трябва сервиз?Последно редактирано от Янко Желязков; 01-10-10, 22:46.
-
Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнениеПри едно вдигнато колеко и блокиран кардан, вдигнатоно колело има луфт а за дифа така и така ще се сменя семеринга, че е протекъл и така и него да освежа.
Коментар
-
Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнениеПри едно вдигнато колеко и блокиран кардан, вдигнатоно колело има луфт а за дифа така и така ще се сменя семеринга, че е протекъл и така и него да освежа.
П.С. Какъв луфт има вдигнатото колело - по-дължината на полуоската или по посоката на въртене ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеСемеринг може да смениш без да сваляш, разглобяваш дифа. Просто разкачваш кардана , развиваш гайката, изваждаш стария и поставяш новия семеринг. Затягаш колкото имаш сила (20-23 кгс) и си готов. Няма повече да ти тече. Това се прави най-много за час.
Колега, отиди на вторични и си свали цял диф , на , който да не му е развъртана гайката на пиньона , ние му викаме "прасе" и сменявяй от 8-те болта на ръкава, без да пипаш нищо друго, че после няма кой да ти го оправи .
Поздрави и успех с ремонта .
Коментар
-
наскоро отигравах част от мероприятието, не е толкова страшно. Хвърли едно ото в подфорума на Тойота, има доста подробна тема със снимки за регулировките по дифа. Технологията не се различава съществено. Щом имаш и документация, трябват ти само търпение, инструменти и читав индикатор. И умната с моментите на затягане!О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнениеКато стегнеш така, кво става с разпорната втулка на дифа ?????????
Колега, отиди на вторични и си свали цял диф , на , който да не му е развъртана гайката на пиньона , ние му викаме "прасе" и сменявяй от 8-те болта на ръкава, без да пипаш нищо друго, че после няма кой да ти го оправи .
Поздрави и успех с ремонта .
След ремонта на диф разпорната втулка се сменя и се стяга с 23 кгс. Това е мнооого силно стягане. Ако се появи луфт - тази втулка се притяга и така се обира нормалния луфт. Ако стягане не помогне за обиране на появилия се луфт - трябва да се смени тази втулка. Нищо сложно.
Аз говорих все пак за смяна на семеринг - а не за разглобяване на диф и смяна на втулката . Нищо сложно, не плашете колегата .
Забравих да поясня : има два размера (дебелина на стената ) разпорни втулки.
1. Дебелина 1.2 мм - гайката се стяга със 6 кгс.м
2. Дебелина 1.6 мм - гайката се стяга 18-26 кгс.мПоследно редактирано от bgbul; 02-10-10, 12:58.
Коментар
-
Луфтът не е страшен, ако няма шум, значително по-голям проблем ще си направиш, ако не центроваш диференциала правилно. Просто смени семеринга (това също не е проста работа), налей хубаво масло и карай нататък.
Коментар
-
Ако някой колега има излишен диф и иска да го продаде да пише едно лично. Иначе тази тема в тойота раздела е доста добра и ми стана ясно как става работата, само ми трябва един излише диф да се пробвам на него.
Коментар
-
Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнениеАко някой колега има излишен диф и иска да го продаде да пише едно лично. Иначе тази тема в тойота раздела е доста добра и ми стана ясно как става работата, само ми трябва един излише диф да се пробвам на него.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар