Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реотани за прозорци!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реотани за прозорци!

здравейте някой слагал ли е реотани на двата странични прозореца на нивата и ако да откъде ги е взел или са пригодени от друг автомобил.
    За зимата ще бъде голямо удобство.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

От: Реотани за прозорци!

А за предното стъкло може ли да се сложат ? Много ми се иска да не стържа като обезумял в студа...
    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      А за предното стъкло може ли да се сложат ? Много ми се иска да не стържа като обезумял в студа...
      Купи си едно калориферче от Практикер. Мушкаш в гнездото на запалката и си готов.
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

за реотан на предното стъкло много отдавна си мисля, скоро търсих по магазините ново, но без резултат. засега съм виждал преден реотан на субаро форестър, почти не се забелязва и е доста практично.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

никой ли не е слагал реотани на страничните стъкла или да е чувал някой да е слагал.
          С такива варианти с духалки и вентилаторчета нивата ще заприлича на някой ТИР
          Dacia Duster 4WD

Коментар

Ами то дори и на западни коли не съм виждал с реотани на страничните стъкла, а пък и се губи смисъла, тъй като тези стъкла се обдухват от страничните изходи на парното и освен това ако се сложат реотани би се нарушила видимостта през тези стъкла, а през тях е жизнено важно да се вижда (особено в града) за разлика от задното стъкло...

Коментар

имам предвид задните странични стъкла, там нищо не духа, а и реотаните не закриват или намаляват видимостта чак толкова.
              Dacia Duster 4WD

Коментар

Нищо не става с тел и плюнка. Каквото и да залепиш - все се къса. Става само ако е вътре в стъклото. Наврето опитвах какво ли не.
                На всички нови руски коли тая работа я има във всички стъкла, и в челното. По стандарт при температура -20, стъклото трябва да осигурява 90% видимост след една минута. Намек за реотаните се забелязва само при съвсем косо осветление. Просто си намери тамошни.

Коментар

незнаех, че продават такива "високотехнологични" стъкла за ниви, трябва да проверя по магазините. Мерси за съвета.
                  Dacia Duster 4WD

Коментар

Там не са високотехнологични. Там са просто стъкла. Като отопляемите огледала, горивни фиртри, приемащите гласови команди компютри в кое да е гнило жигули.

Коментар

Адаш (ако не възразяваш на такова обръщение), пак хвърляш хората в размисъл...

Помня, че преди време продаваха някакви комплекти тъкмо за ръждиви Жигули и Москвичи, за задното стъкло. Което означава, че по принцип е възможно. Специално за задните странични стъкла и мен ме интересува, че на Витарника във влажно (не студено, просто много влажно) време, задните странични стават ... мазало. Особено, ако има и някой мазохист наврян на задната седалка.

С допълнителни отопления на предното стъкло внимавайте много, че никак не е трудно да се строши от локално прегряване.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не, именно типово оборудване е. След 12-та година ще е задължително, ако не бъркам.
                        Режима на греенето изключва счупването, за тая работа има реле ххх, ...забравих. Групата 37хх - електрооборудване. А виж обединяването на преливното казанче и на пръскалките в едно, като на японските коли - е забранено. Водата за миене се размръзва веднага, вярно. Но и веднага пръсва стъклото под -20, а това е смърт за няколко минути.

Коментар

Такъв нагревател съм купувал някога от Кореком, но не е надеждно - изгаря много бързо, колкото и да се стараеш при залепването.
                          Освен това работеше много бавно. Точно си спомням, че беше 45W консумирана мощност/колкото един фар тогава/, което явно е малко.
                          Предполагам, че и това са причините да изчезнат от пазара.
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            Стара шофьорска хватка - Излизаш от къщи с шише топла вода , заливаш стъклото богато и бързо махаш останалата вода с гумена бърсалка /или както се нарича онова дето го ползват индианчетата по кръстовищата/. Ако ти остане вода в шишето си топлиш пръстите на ръцете, че и волана е студен. А ако се спука стъклото отиваш при застрахователя да се оплакваш от вандали. Докато не попаднеш на стъкло което издържа процедурата. На мен досега не ми се е пукало нито едно.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И аз така практикувам откакто пикапа спи на улицата. Ако не ме мързи слагам и 1 шепа сол и никакъв дерт от вторично замръзване.
                              Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                              0894328706

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X