Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна скоростна кутия

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
    Ако не се доверявате само на маслото,винаги можете да сипете и една добавка за скорости.За сън дето се казва.
    Какво е виновна кутията, че да и сипваш боклуци в маслото?

Коментар

Моя съвет хубаво масло и никакви добавки в маслото,редовна смяна.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
        Моя съвет хубаво масло и никакви добавки в маслото,редовна смяна.
        Моят съвет е 4 степенна с цел да се забрави мястото на този агрегат и само да се кара.Цената и е 45-50лв.,едно ревизиране,евентуално подмяна на необходимото,яко стягане на гайката на вт.вал-/опашката/ и край.
        На 5-степенната знаете как е "закачена" 5-тата и какво става след като се скъса 10мм. болт,който я държи.
        5 ст.кутия не е лоша,но за лек автомобил Лада 1500/1600.В Нива сумарния луфт в трансмисията обикновено е голям,при каране се получават удари,лашкания и въпросния болт,който държи зъбчатката се самоохлабва и къса.
        При ремонт е добре мястото да се обезмасли добре и резбите да се намажат с лепило,след това яко стягане и докогато издържи,но пак не е гаранция.
        При най-малка хлабина в шлиците на сглобката така или иначе болта след време се охлабва.
        Има и друг момент-като се сложат едни свестни 29-ки колата няма сила.Предавателно число на 5-та предавка-/0.82/ грам не е смятано за Нива,особено както споменах ако колата се кара с адекватен за в гората размер гуми.
        Аз лично много отдавна изпитах всичките тия проблеми и както съм писал и преди карам с Жигулска кутия с "къси" 1-ва,2-ра и 3-та предавка и гуми 29".
        Колата се ускорява много добре,в гората 1-ва бавна почти не се налага да включвам,4-та така или иначе си ми е еднаква-/дирекна/ за всички Ладови кутии.
        На дълъг равен участък стигам до 140км/ч при 5400об/мин.,но на практика спокойно се кара до около 110км/ч.
        Разхода при 90км./ч.-/3500об.мин/ ми е 10.5-11л. газ.
        П.П.На който му се занимава нека си прави 5-степенната кутия,която на всичкото отгоре не стига че е калпава,но е и скъпа за ремонт.
        Ресурсът и в Нива в най-добрия случай ще достигне 70-80 000км.
        Последно редактирано от Янко Желязков; 19-06-12, 22:52.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X