Здравейте днес обслужвам джипа както следва всички масла на диференциалите и раздатката , когато стигнахме до автомата видяхме че пише ...не се сменява маслото ! Попитах в ТМ ауто отговориха ми че само ако има проблем тогава се сменява маслото и още нещо което се поръчва ! Вие на какво мнение сте ? Благодаря !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
TlC 120 на автомата пише че не се сменява маслото !
Свий
X
-
- 2 likes
-
Много кратко си отговорил. Обясни ,че някой сменят кутията, заради маслото.
-
Документи от преди повече от две петилетки за "Туарегавицата" на ВАГ-ина груп "...лайфтам*...", по-натам(т.е. на края на четивото) " *- 3 години или 100000км и обратно изкупуване при локалния дилър" излизаш си с нова кола .....но нъцки оказало се че хората не четат, адвокати п€дали и т.н и вече "сменяйте" ( по мои данни и в Балканстар е имало същите проблеми но с трилъчевите) та те така...........
-
Ako руският не те затруднява и кутията е същата - https://www.drive2.ru/l/526446718208704532/Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Ами казали са ти го в дилъра, ама на половина. Другата половина е, че ако не смениш маслото, ще смениш кутията.
На мойта Секвоя /няма да се очудя, ако кутията е същаъа, и там не се сменяло. И така докато кутията не гушне чемшира.
Намери си човек, който ги разбира тия кутии, че не е само да източиш от пробката каквото изтече. И ако е с преливник а не с пръчка за ниво /отдавна нямат вече пръчки/ си има мерене на температура на ATF при източване от преливника.
Между другото, ATF WS маслото е минерално, ние /аз, брат ми, приятелчето/ минахме на Amsoil, че е синтетика и държи повече.
Коментар
-
Нещото е филтър-утайник... или нещо подобно му викаха.Първоначално публикуван от jazz29 Преглед на мнениеЗдравейте днес обслужвам джипа както следва всички масла на диференциалите и раздатката , когато стигнахме до автомата видяхме че пише ...не се сменява маслото ! Попитах в ТМ ауто отговориха ми че само ако има проблем тогава се сменява маслото и още нещо което се поръчва ! Вие на какво мнение сте ? Благодаря !
За да се смени, се сваля "картера" на кутията и има шанс да излезе голяма част от маслото. Остава това, дето е из самата кутия и по радиаторите, в торка....
В ютюб има видеа, как го заменят, с източване, докато не потече бистро червено и трябваше да си го сменям сам, щях да го направя така.
След няколко хил км евентуално сваляш капака и вменяш и филтър-утайника.
Аз като отидох в Тойота Варна, със същата, ама дълга Тойота и им казах "сменете всичи бъркочи" (двигател, кутия и раздатка), ми взеха само 1000лв, но и този филтър беше в сметката.
Колко и какво са източили от там, обаче, си остана загадка за мен.
Коментар
-
да, и аз това имах в предвид... че ако трябва да е както трябва- според мян се сменя маслото нацяло, през радиатора,. 120ките имат.
После, евентуално и филтъра, а с него и още 1/3та от маслото.
До тогава, количеството, останало от старото масло, ще е нищожно
-
По спомени, че беше преди година-две:
Източваш от пробката на картера 4те литра масло. Сваляш картера и сменяш филтъра. С нова гарнитура /гумените са по добри от корковите/ слагаш картера обратно. Зацепваш с кламер или друга тел термостата в отворено положение. Откачаш маркуча от радиатора. Мериш и маркиран на едно шише 3 литра. Сипваш 4 литра в картера, палиш и гасиш като стигнеш до марката на 3те литра на шишето. Пълниш 3 литра /пълни се от страни на кутията/, палиш и пак 3 литра в шишето. И така докато не потече чисто масло. Като потече, докато работиколата, прекарваш през скоростите за да избута и от там старото масло.
Когато навсякъде е чисто /и трябва да имаш пак около литър в трансмисията, слагаш обратно маркуча на радиатора, сипваш 3-4 литра в картера, палиш и я оставаш да стигне до определената температура.
Е това с температурата е интересно- не се мери с лазерен термометър на картера. Или се натискат някакви копчета докато започне да мига по определен начин таблото, или закачаш една джаджа да ти казва точно колко е температурата на маслото /обикновенно OBD не върши работа/.
При достигане на определената температура /не я помня колко беше/ се отвива преливника и точиш докато не започне да църцори.
Завиваш, затягаш всичко, и се напиваш от кеф. Или си вадиш портмонето и то замирисва на изгоряла гума /ако не си го правиш сам/.
Данданията отнема поне час и става с 2ма човека /за да не се налага тоя дето пълни трансмисията да излиза по 100 пъти из под колата, Ако имаш гъзарска помпичка, или фуния с дълъг маркуч, може да си спестиш леженето под колата.
Това горе дилъра НЕ го прави. Те само сменят филтър и каквото има в картера.
-
-
И Тойота почнаха като Мерцедес преди 20 години,вечно било,до живота на колата ……..а кой го определя тоя живот,кой я подържа и кой плаща ремонтите не казват.
СМЕНЯЙ с АмсОйл синтетика и точи всичкия бъркоч от вътре и бъди готов нещо да се скъса,все пак кекава Тойота е това.
https://offroad-bulgaria.com/forum/о...ения/page3TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Политика на фирмите по веригата, за да се печели повече . При Фоклсваген тук в Германия казват също , че не се сменя маслото за автомата за много модели . Аз сменям между 80 и 90 х.км. Първия път поспорихме , на въпроса има ли вечно масло явно малко се замисли . Сменяш масло навреме , или правиш кутия по късно .
Коментар
-
Чувал съм че не се троши, ама може да почне да прави проблеми... ако е закрепяна с някакви добавки, които ще ги няма в новото масло...
А, ето го клипа, след 6та минута.
https://www.youtube.com/watch?v=o690DovjDAc
Знамч е "Крис Фикса" не е най-големия авторитет, ама все пак, клипа е илюстративен
Ако "феродото" е в суспендирано състояние и само това осигурява триенето... може и смяната да навреди.
Всичко е до късмет.
Някой беше писал в някоя тема, чее можел само със закачане на комютъра да прецени състоянието на кутия по броя отваряния на клапаните вътре... или беше задействания на соленоидите...
-
Не се троши?! А, само започва да приплъзва скорости и да тресе при смяна на скорост. После точиш, и като ти замитише на изгоряло феродо /или мръсни чорапи/ и излезе черно маслото, купуваш букет с карамфили и и правиш помен на скоростната кутия.
-
-
Със сигурност, новото трансмисионно масло ще е по-добро от такова на незнайни часове работа в незнайни условия. Вярно е, че съвременните масла са много "корави", но все пак след 15 години експлоатация...Първоначално публикуван от jazz29 Преглед на мнениеЗдравейте днес обслужвам джипа както следва всички масла на диференциалите и раздатката , когато стигнахме до автомата видяхме че пише ...не се сменява маслото ! Попитах в ТМ ауто отговориха ми че само ако има проблем тогава се сменява маслото и още нещо което се поръчва ! Вие на какво мнение сте ? Благодаря !
По-лесно е с опресняване на кратки интервали, но все пак си зависи от кутията. Предполагам, че си с кутия А750F? Ако е така, то виж това:
Toyota A750F automatic transmission.pdf
Коментар
-
Световния им Стандарт на Тойота или маслото което препоръчват е минералка,добро ма минералка, ако сменяш си сложи добра синтетика на АмсОйл.
Е горе на жената комбито,и то искало WS ма върви и пее със синтетиката на АмсОйл, не е кой знае колко скъпо,аз ще сменям на 50 000 мили или около 80 000 километра.
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар