Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата ми джипка Тoyota 70 Off road

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новата ми джипка Тoyota 70 Off road

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
    Доколкото знам, разликата между 2,4 и 3,0 е само двигателят и камбаната, всичко останало еднакво.
    А и 3,0 не е кой-знае-колко по як, та да не се товари по баирите.

Колега разликата е доста голяма 2L-T мотора е 188.4N.m Съединителя е доста по различен от 1KZ-t има и малка разлика и в мощността 1KZ-t e 278N.m. Дори има разлика в диферинцялите на 1KZ-t са по бързи от на 2Л-Т

Коментар

На belata ако наистиана е с насаждан 1kz мотор то тогава означава че мостовете са му от 2LT и съответно са по бавните и в случая с по големите гуми няма да има никакъв проблем .Тъкмо досега е имал много къси скорости с по малките гуми и по бавните мостове и с големите гуми си е дошал в нормата .
      Поздрави.
      flash-gsm team

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        Доколкото знам, разликата между 2,4 и 3,0 е само двигателят и камбаната, всичко останало еднакво.
        А и 3,0 не е кой-знае-колко по як, та да не се товари по баирите.
        Ники, не си прав, разликата е, че трудно има прилика.
        Колегите са писали, няма да повтарям, относно диференциалите - 3.0 1KZ-T стандартно е с 4.11, 2.5 2LT е с 4.88.

Коментар

Няма никаква разлика при мене от 32 до 33,мисля че и 35 да сложа пак няма да ги усеща,прекалено са бавни дифовете,доколкото знам са от 2,4 ТД,на 5 скорост колата е супер мощтна,като подам гас се наема рязко,тва говори за доста добри кондиции и съотношение до което е докарана,и направо се мъчи като достигне максималната си скорост от 130км просто дифовете не позволяват повече а двигатела не е развъртян на максимум,но на черното показва завидни качества с доста добър въртящ момент,качвам екстемни баири с лекота на 2 бърза,там където с Витара минавах едвам на 1 бавна,съответно и на другите участъци е така.
          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
            Няма никаква разлика при мене от 32 до 33,мисля че и 35 да сложа пак няма да ги усеща,прекалено са бавни дифовете,доколкото знам са от 2,4 ТД,на 5 скорост колата е супер мощтна,като подам гас се наема рязко,тва говори за доста добри кондиции и съотношение до което е докарана,и направо се мъчи като достигне максималната си скорост от 130км просто дифовете не позволяват повече а двигатела не е развъртян на максимум,но на черното показва завидни качества с доста добър въртящ момент,качвам екстемни баири с лекота на 2 бърза,там където с Витара минавах едвам на 1 бавна,съответно и на другите участъци е така.
            Разликата от Тойотата до Витарата е ...............
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Разлика има, че Витарата е в пъти по лека,което конпенсира по бързите и дифове,мисълта ми е че точно тази Тoyota е "барана",днеска като полежах под нея за проверка на маслата,видях че е уплатнявана на почти всички възможни места с силикон,ск.кутия,раздатка,диференциали,с микро пореста гума е уплатнено празното поле към съединитела,не знам интервенциите с каква цел са правени ,профилактика или ремонтни действия,знам че е участвала в някакъв вид състезания и са и правили нещо в дифовете,като монтаж на блокаж отпред тип Торсен,а отзад подобрено ЛСД(това ми е казано),но факта е че колата се държи доста добре с изключение на виещ звук от аксиален лагер.
              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Преден самолокиращ диф , ако има -значи е мечта !Под "Торсен" , обаче ,се разбира малко-по друго нещо.......
                TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Mоже и така да се каже "преден самоблокиращ диф" предположих за Торсен,понеже мисля че по това което показва,го оприличавам на самоблокиращ тип Torque sensitive differentials на компанията Zexel Torsen (http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=316)
                  ,всъщност и идея си нямам кво е ,но работи с сигурност,първия път като се активира помислих че съм счупил каре,понеже се чува чаткане в дифа като заработи http://www.youtube.com/watch?v=yOzwtNMIXkk&fmt=18
                  Последно редактирано от belata; 21-07-09, 19:46.

Коментар

Mоже и така да се каже "преден самоблокиращ диф" предположих за Торсен,понеже мисля че по това което показва,го оприличавам на самоблокиращ тип Torque sensitive differentials на компанията Zexel Torsen (http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=316)
                    ,всъщност и идея си нямам кво е ,но работи с сигурност,първия път като се активира помислих че съм счупил каре,понеже се чува чаткане в дифа като заработи http://www.youtube.com/watch?v=yOzwtNMIXkk&fmt=18
                    Да няма някакъв блокаж от типа Right Locker в предния диф ?
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Знам само че има самозаключващ се блокаж,който няколко пъти се доказва вече,блокира двете предни колела при превъртане на едното,един път даже ме прати в дерето като сработи на един завой,собственика(стария) е обяснил че действа на много елементарен принцип и на практика е вечен,както казах чува се шум от някво чаткане което се чува накрая на клипа.

Коментар

Знам само че има самозаключващ се блокаж,който няколко пъти се доказва вече,блокира двете предни колела при превъртане на едното,един път даже ме прати в дерето като сработи на един завой,собственика(стария) е обяснил че действа на много елементарен принцип и на практика е вечен,както казах чува се шум от някво чаткане което се чува накрая на клипа.
                        Такъв ще слагам на Витарата, ама на задния мост

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                          За сега съм доволен от ЛСД-то отзаде,ако вземе да ме подвежда ще му сложим едно ARB-100% (може и Китайския аналог предлаган от Явор)

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                            Ако имаш предвид този от Добри - не са еднакви блокажите. LockRight-а е постоянно заключен и отключва при нужда. Докато Белата говори за блокиране при превъртане на колелото
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                              Ако имаш предвид този от Добри - не са еднакви блокажите. LockRight-а е постоянно заключен и отключва при нужда. Докато Белата говори за блокиране при превъртане на колелото
                              Вярно, забравих тази тънкост

Коментар

Вече с уширителите
                                Браво най-после ги сложи.Много яка машина да си жив и здрав да си я караш безаварийно и много офф приключения ти пожелавам.
                                Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                                На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                                Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X