Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз в клуба на 80-ките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз в клуба на 80-ките

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    А защо ти е от Щатите? Освен ако цената не е определяща, аз бих взел окачването оттук. За размера на гумите - за асвалта повече от 33" не виждам смисъл, т.е. 285/75/16 или 295/75/16. Ако си на 15" - 33/12.5/15, малко по-широки са.
    Ами колкото и да не е определяща цената при два пъти по-ниски цени там и тук човек почва да се замисляА защо няма 33/12.5/16?
    [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от kokolighta Преглед на мнение
      Първоначално публикуван от Yaro
      А защо ти е от Щатите? Освен ако цената не е определяща, аз бих взел окачването оттук. За размера на гумите - за асвалта повече от 33" не виждам смисъл, т.е. 285/75/16 или 295/75/16. Ако си на 15" - 33/12.5/15, малко по-широки са.
      Ами колкото и да не е определяща цената при два пъти по-ниски цени там и тук човек почва да се замисляА защо няма 33/12.5/16?
      Ново окачване тук е около или малко над 2000лв. Ако цената на това от Щатите докарано тук е 1000лв., мисля, че можеш да се опиташ и бизнес да завъртиш...

За размера - нямам представа дали има 33/12.5/16, трябва да се гледат размери на производители. Аз посочих размерите, от които имам преки впечатления.

Коментар

Ново окачване тук е около или малко над 2000лв. Ако цената на това от Щатите докарано тук е 1000лв., мисля, че можеш да се опиташ и бизнес да завъртиш...

За размера - нямам представа дали има 33/12.5/16, трябва да се гледат размери на производители. Аз посочих размерите, от които имам преки впечатления.
        Значи окачването на ОМЕ за 80-ката в щатите е точно 700$+90$ доставка до местен адрес а докарването ще е в самата кола така че сметката е около 1000лв. За бизнес става съвсем друга история.Път ,мита и ддс.За 33/12.5/16 не намерих нищо само на 16.5. Поздрави

Коментар

Ако имаш предвид да не слага лифт окачване, а просто да кара с ново оригинално - ок, но съм силно скептичен към това, че окачване на джип дори и на 10 години (а тази 80-тка при всички положения е над 11/12г.) работи. Особено за кола като ТЛК80, която е със силна експедиционна ориентация - т.е. най-вероятно колата ще се накичи с едни допълнителни товари, ще тегли едни допълнителни товари и т.н...
          Естествено - ако има проблеми с окачването - да си ги оправя. Имах предвид че едва ли ще тегли по екстремен офроуд терен каквото и да е, в тия случаи ми изглежда безсмислена инвестицията. Не вярвам да намери каравана над 3 тона че да му мисли чааак толкова.

Коментар

Честити,колега,със здраве да я караш.Доколкото видях обаче,това е типичната осемдесетка за Щатите а именно Амазон ВЕ-ХИКС с бензиновия"шестак"4.5 и 203 коня под капака,вероятно'93-95-год.Има доста акциз по нея,дано да те задоволчва крайната цена на покупката.В Англия вече останаха само от бензиновите 80-ки,понеже са неизгодни за внос-4.5cc и V8-4,7cc.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
              Честити,колега,със здраве да я караш.Доколкото видях обаче,това е типичната осемдесетка за Щатите а именно Амазон ВЕ-ХИКС с бензиновия"шестак"4.5 и 203 коня под капака,вероятно'93-95-год.Има доста акциз по нея,дано да те задоволчва крайната цена на покупката.В Англия вече останаха само от бензиновите 80-ки,понеже са неизгодни за внос-4.5cc и V8-4,7cc.
              Акциза е около 5000 лв и смятам че ще го преглътна, колата е 96г.Поздрави

Коментар

Не знам защо всички отбягват ОМЕ окачване. Аз съм с такова на 80-ката и съм много доволен! Карах доста тежък офф-роад,дори теглих един автобус миналата зима.
                предни пружини +4 инча лифт +200кг допълнителен товар
                задни пружини +4 инча лифт +400кг допълнителен товар
                полиуретанови подложки 3,5см на четерите пружини!
                четири амортисора +4 инча
                кормилен дъмпер хеви дюти
                задължителни кастор тампони,за корекция на кормилната система,че 2 дена я карах без тях и ходи,като въртоглаво яре из пътя,направо си е опасно
                регулируеми предни и задни щанги.
                За всичко съм платил 1100 паунда ,по сегашния курс около 2500лв(което мисля е добре)
                Пустия му шнорхел,само е бая солен 270 паунда ,ама ще се прежалят,между другото ,колко е в Бг шнорхела за 80-ка???
                8777203908

Коментар

Акциза е около 5000 лв и смятам че ще го преглътна, колата е 96г.Поздрави
                  Здравейте колеги най на края колата дойде и след много премеждия е при мен.Относно акциза се оказа че не били компютри а компоти, и вместо 5 се оказа 9 хил. лева, но така е като човек се доверява на интернет(auto-mitnica.com) ама здраве да е. Сега като се отърся от финансовия шок почвам с доработките и ще викам за помощ. Поздрави.
                  Прикачени файлове

Коментар

Здравейте колеги най на края колата дойде и след много премеждия е при мен.Относно акциза се оказа че не били компютри а компоти, и вместо 5 се оказа 9 хил. лева, но така е като човек се доверява на интернет(auto-mitnica.com) ама здраве да е. Сега като се отърся от финансовия шок почвам с доработките и ще викам за помощ. Поздрави.
                    Честито,да си я караш със здраве и безаварийно
                    Относно акциза би ли обяснил,защо 9000?
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                      Честито,да си я караш със здраве и безаварийно
                      Относно акциза би ли обяснил,защо 9000?
                      Просто във Auto-mitnica.com 212 коня по SАЕ го приравняват на 148 KW. по DIN, което по 35лв. на киловат прави около 5100 лв. Но всъщност 212 коня по SАЕ прави 151 KW. по DIN х 60лв. прави 9060 кинта. Поздрави.

Коментар

Честито Коко,
                        По-бързо ще се отърсиш от финансовия шок с добре охладена бира ... или водка, та и хем да почерпиш за култовата придобивка!

Снимкиии.......

Коментар

Просто във Auto-mitnica.com 212 коня по SАЕ го приравняват на 148 KW. по DIN, което по 35лв. на киловат прави около 5100 лв. Но всъщност 212 коня по SАЕ прави 151 KW. по DIN х 60лв. прави 9060 кинта. Поздрави.
                          Благодаря
                          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Варианта който ми споделиха,е да се докара от Англия и да се кара с АНЛ номера,с наша застраховка и винетка ,без да се налага да се плаща акциза на 202 коня(http://www.parkers.co.uk/cars/specs/...spx?model=1379) ,понеже сме в европеиската общност,проблем остава прегледа но вероятно има вратичка за него. Споделете мнение по въпроса
                            Последно редактирано от belata; 15-01-09, 12:17.
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X