Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota land cruiser 73 /project/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota land cruiser 73 /project/

Пък ако някой се навие да си даде шнорхела от тойотката да му вземем калъпа и направо ще го заринем от работа гаранция

Коментар

Първоначално публикуван от slavianko Преглед на мнение
      Пък ако някой се навие да си даде шнорхела от тойотката да му вземем калъпа и направо ще го заринем от работа гаранция
      Шнорхел от стъклопласт не става и за плашене на гаргите. Ако може да лее ллдпе тогава е друго.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Шнорхел от стъклопласт не става и за плашене на гаргите. Ако може да лее ллдпе тогава е друго.
        От чисто позьорска гледна точка и аз бих си поръчал стъкломатов нищо че не толкова здрав. Все пак и цената му ще е една трета по ниска. А и така или иначе при по силен удар и двата стават на части. Но съм сигурен че ще има кандидати както и аз бих взел

Коментар

имам в предвид да се направи като декоративен за фасон а отвътре да си се прекара маркуч който ще си върши същественната работа и няма да засмуче вода ако някъде се счупи стъкломата. Хем ще е естетично хем ще работи А и не подценявай стъкломата когато е направен качественно. И предният и задният капак на дрифтарката ми са стъкломатови. Предната ми и задната ми брони също са такива и са правени качественно при същият този човек. Искам да ти кажа че тая предната е изяла толкова бордюри и кютеци и все още е в пълно здраве освен боята разбира се.

Коментар

Броня е едно, шнорхел който яде бой от клоните друго.
            Ако ставаше от стъкломат ехеее
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Броня е едно, шнорхел който яде бой от клоните друго.
              Ако ставаше от стъкломат ехеее
              Съгласен съм с теб че оригиналното си е за там но предвид цената съм съгласен на алтернативи. А и съгласи се много хора като мен ще го направят само от естетична гледна точка. Аз примерно едва ли ще си вкарам Тойотката в гората или в яката кал. Най тежкият офроуд ще е покрай дунава докато си пусна лодката на вода или до съседният водоем като ходя за риба. През останалото време ще си е чисто и просто евридейка

Коментар

Първоначално публикуван от slavianko Преглед на мнение
                Съгласен съм с теб че оригиналното си е за там но предвид цената съм съгласен на алтернативи. А и съгласи се много хора като мен ще го направят само от естетична гледна точка. Аз примерно едва ли ще си вкарам Тойотката в гората или в яката кал. Най тежкият офроуд ще е покрай дунава докато си пусна лодката на вода или до съседният водоем като ходя за риба. През останалото време ще си е чисто и просто евридейка
                Тя естетика хубаво, ама през тоя шнорхел мотора се чува яко и надува главата

Демек, ако е само за голата естетика по-добре не, поне според мен.

Коментар

Тя естетика хубаво, ама през тоя шнорхел мотора се чува яко и надува главата

Демек, ако е само за голата естетика по-добре не, поне според мен.
                  Еее пълно щастие няма нали знаеш. "Хем оная работа до края хем душата в рая не може" Пък иначе да се чува колко да се чува тоя мотор. На дрифтарката ми съм с вход на 76мм и само с една мрежичка за комари вместо филтър и пластмасов преден капак. Верно малко повече от нормалното се чува презастъпването на фазите но е нещо минимално. А и другата цел на занятието при мен е че искам да си разтоваря всмукателните пътища до 76мм и изпускателните също поне на 63мм за да се разтовари малко от малко тоя мотор и така или иначе пак ще се увеличи шума. Също и с монтажа на кулерчето съм започнал от няколко дена но гледам да го изпипам и ще кача снимки като е готово всичко. Та в тоя ред на мисли ако все пак се намери някой отзивчив колега да си даде шнорхелчето за ден два да му вземем калъпа ще съм безкрайно благодарен. Дори съм съгласен и срещу някакво минимално заплащане от моя страна стига да се намери някой въпреки че се съмнявам де

Коментар

По-добре измислете как да работите с ллдпе и тогава ще се заринете от поръчки и не само за койота, особено ако е под цената на китайските.

ПП Оригиналния за тойота мисля че е по-малък от 76 - трябва да се провери но нещо като 60 ми се върти в главата.

Коментар

• От: Toyota land cruiser 73 /project/

По-добре измислете как да работите с ллдпе и тогава ще се заринете от поръчки и не само за койота, особено ако е под цената на китайските.

ПП Оригиналния за тойота мисля че е по-малък от 76 - трябва да се провери но нещо като 60 ми се върти в главата.
                      Наистина ще проверя щото тия дни щях да си преправям маркуча от турбото към филтъра и след него на 76мм а ако е така както казваш ти ще е безсмислено.

Коментар

Аз мисля че 1.5 метра на 76 мм не е добра идея въпреки че все пак говорим за допотопен дизел минимума е 80 , обшо взето колкото повече толкова повече е правилото дори в една тема в РОВЪР раздела един колега ме изпрати на училище че не съм можел да смятам а той "смятаики" стигна до извода че трябвало да е 110 мм минимум шнорхела на Дискавъри 3.5 бензин А оригиналния шнорхел на сафари и копията му от братята китайци със сигурност е повече от 76 мм като сечение
                        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                          А оригиналния шнорхел на сафари и копията му от братята китайци със сигурност е повече от 76 мм като сечение
                          Мери го горе при шапката в тясната част. Виж и изходящата тръба към филтъра колко е.

Коментар

Да прав си но в оснаовната си част диаметъра е доста по голям и има обем които компенсира късите места на 76 мм и затова няма рестрикцията на дълга 1.5 метра 76 мм тръба Съгласен ли си с мен ебенеберемедчо
                            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Тц, най-тясната част ти е определяща. А тука имаш две теснотии - на входа и на изхода
                              Фани вашия човек да прави ллдпе и ще ти дам макети колкото искаш

Коментар

Да бе човек но едно е да имаш две рестрикции по 15 см а друго е да имаш 1.5 м рестрикция Колкото до мен ако исках шнорхел бих си купил китаиче за 200-250 лв пред варианта да търся донори за калъпи леене и прочее , но засега не мисля че ми е нужен и не съм си купил тоест съм на мнение че за пред барчетата не ми е нужен а офф роуда при мен е сведен до софт разходки без газене на локви по дълбоки от праговете на автомобила

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X