Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задна стабилизираща щанга на "4рънър".Съвет?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задна стабилизираща щанга на "4рънър".Съвет?

Въпроса ми произлиза от изминатия преход 2010г.
    Та, с няколко думи, какво се получи на практика:
    Поради повдигането на "Тойотата" с нови пружини се получи опъване от страна на биалетките на задна стабилизираща щанга, а самата тя бе с изменен стандартен ъгъл и постоянно напрагната.В следствие на това, същата от артикулациите на моста ... не издържа /натоварен джип с багаж и коловози/ ... скъса едното ухо на гумения тампон.Последва "трапанация" в полеви условия защото от дъното на купето идваше един постоянен дразнещ шум от удари!!!
    Та, въпроса ми е дали да "модифицирам" биалетките, като ги удължа с муфа и по този начин върна щангата в нормалното и работно положение или въобще да не я монтирам на мястото и по предназначение?

п.п.Без ст.щанга на черно в коловозите ... ходове колкото си щеш /един голям плюс/, ама на завоите по асфалта джипа са накланя застрашително /един голям минус/!!!Какво да предприема,... е въпроса ми?
    Поздрави.

От: Задна стабилизираща щанга на "4рънър".Съвет?

Удължавай ги като амовете, два удължителя при стругара и си готов, при мен нямам такива проблеми но и повдигането при мен е доста по-малко. Иначе за необходимостта от щангата съм твърдо убеден, небива да съсипваме конструкцията !
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Тъй, като тампоните /и двата/ са скъсани и протрити от експлоатация, беше необходимо да купя нови или да търся алтернатива.Оказа се, че на "Паджерото" са същите и към момента ще съм с такива /запазени и меки/ втора употреба.За справка нови на "Тойота" - 22лв/бр. ... не, че са много пари но ще пробвам с наличните.
      Биалетките са оразмерени, с нови тампони, шайби и готови за монтаж.
      Щангата е почистена от остатъчни гнусотии и боядисана.
      Преправих едното "ухо" ... отново от "Паджеро" - за справка нови на "Тойота" - 40лв/бр., е това вече е много пари за една ламарина 2мм.
      Идва ред на монтаж и реглаж!
      п.п.Без щатната щанга джипа се люлее по завоите на републиканската пътна мрежа, а в черното е с подходящо големи ходове!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7189.jpg
Прегледи:1
Размер:115.9 КБ
ID:5217678Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7190.jpg
Размер:99.8 КБ
ID:5217679Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7191.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5217680Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7192.jpg
Размер:119.9 КБ
ID:5217681Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7193.jpg
Размер:114.1 КБ
ID:5217682Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7194.jpg
Размер:82.8 КБ
ID:5217683Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7195.jpg
Размер:76.7 КБ
ID:5217684Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7196.jpg
Размер:136.6 КБ
ID:5217685Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7197.jpg
Прегледи:2
Размер:139.3 КБ
ID:5217686

Коментар

Преди седмица смених предните и задните тампони на стаб. щанга.
        По магазините в София , тампоните са по 9 -10 лв.
        Изглеждат еднакви предни и задни, дали е правилно не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
          Преди седмица смених предните и задните тампони на стаб. щанга.
          По магазините в София , тампоните са по 9 -10 лв.
          Изглеждат еднакви предни и задни, дали е правилно не знам.
          Кое не знаеш дали е правилно??
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Дали предните и задните тампони са еднакви.

Коментар

Re: От: Задна стабилизираща щанга на "4рънър".Съвет?

На моя не са 3,0Д 94 г. Имаше няква разлика защото скъсах планките на задната стаб. щанга ... от някакво Деу са идентични ...защото задни тогава не открих в тойота.

Коментар

И моите са за смяна, твърдо ще ходя за нови в Тойота, не бих направил компромис за такива дребни суми, много държа на автентичността на машината.
                TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Re: От: Задна стабилизираща щанга на "4рънър".Съвет?

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                  И моите са за смяна, твърдо ще ходя за нови в Тойота, не бих направил компромис за такива дребни суми, много държа на автентичността на машината.
                  И аз държа ама представителите на Тойота не Клатих се 2 месеца по завоите и накрая се предадох. При мен самите планки бяха отишли. На два пъти се късаха и май се дължеше на амортизираните пружини, които бяха подменени и от тогава не се е случвало да се късат.

Коментар

От: Re: От: Задна стабилизираща щанга на "4рънър".Съвет?

Щангата с удължените биалетки е монтирана и задочното клатене ... спря!

Коментар

Ако искаш може да си направиш дисконекти и в гората да откачаш едната. Така като ти трябват ходове - откачаш, а като не - закачаш, и готово. Из интернет все ще се намерят дори и готови.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Ако искаш може да си направиш дисконекти и в гората да откачаш едната. Така като ти трябват ходове - откачаш, а като не - закачаш, и готово. Из интернет все ще се намерят дори и готови.
                        Е, за това нещо не бях се сетил!Благодаря приятелю ... за идеята!
                        Ако имаш някоя снимка ... ще съм ти благодарен.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                          Е, за това нещо не бях се сетил!Благодаря приятелю ... за идеята!
                          Ако имаш някоя снимка ... ще съм ти благодарен.
                          Ето Стефко.

тая е от гранда на брат ми.
                          Обаче тракат много гадно, щото са със унибали, ако се кара само извън пътя стават но за градско не, има гадно почугване при местене на щангата. Ако го измислиш по друг начин може и да стане.

no signature no problems

Коментар

Това ще е следващото, което ще мисля като свърша със смяната на дифовете. Даже ги мисля електрически или вакуумни. Въпроса е точно в това - като са заключени да са стегнати и да не дрънкат.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Ето Стефко.

тая е от гранда на брат ми.
                              Обаче тракат много гадно, щото са със унибали, ако се кара само извън пътя стават но за градско не, има гадно почугване при местене на щангата. Ако го измислиш по друг начин може и да стане.

Благодаря за снимката друже!Ще си поблъскам акъла с цел доусъвършенстване на идеята.Жив и здрав да си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X