Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж за диференциали на 4Runner

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокаж за диференциали на 4Runner

Здравейте,
    Интересува ме съществува ли начин за поставяне на блокажи на мостовете на Тойота 4Runner. Някой правил ли е и евентуално как става? Благодаря ви предварително!

От: Блокаж за диференциали на 4Runner

Здравей, Lembi4! Начин съществува. Аз на мойта съм сложил и на задния и на предния мостове. Дай малко повече инфо за 4Runner-а(година, модел, двигател).

Коментар

Годината на производство е 1992, дълга база, 2,4 TD, модел на мотора е 2L.

Коментар

Отзад съм слижил този http://www.devon4x4.com/products_a/p...50mm-brng.html а отпред този http://www.devon4x4.com/products_a/p...a-7.5-ifs.html. Когато ги купувах през зимата бяха с по около 80-100 лири по-евтини. За тях обаче ще ти трябва компресор като този http://www.devon4x4.com/products_a/p...ompressor.html или този http://www.devon4x4.com/products_a/p...ompressor.html за да можеш да ги управляваш. Разбира се съществуват и по-евтини варянти на Detroit Locker, Powertrax и др. ,но те са самоблокиращи, а лично мое мнение е, че е по-добре ти да решаваш кога и кой да бъде блокиран отколкото те сами да решат.
        Съществуват и китайски аналози на ARB, които са значително по-евтини от оригиналните.

Коментар

Здравей, Радо. Аз нямам такива вазможности за толкова големи харчове. off road ми е хоби от скоро и нямам много време за него. Ако знаеш някаква алтернатива за нещо МНОГО МНОГО по евтино дори да е някакъв компромисен вариант ще бъда много благодарен да го споделиш с мен.

Коментар

Скъпо хоби си си избрал, но според мен евтино хоби няма. Най-евтиния и компромисен вариант е заварка на дифовете или поне задния, но тогава тази кола не трябва да я изкарваш от гората. Между другото отзад трябва да имаш LSD.

Коментар

Здрасти Lembi4!Както пише един колега на страницата си за хобито си-4х4 написано с главни букви е $x$.Друг малко по-евтин вариант от посочения от rado3456, e да поръчаш Тойотски заключващ диференциал на някой в Щатите, който живее за предпочитане на западния бряг или Тексас/климата е много по-благоприятен от Североизтока, където живея аз, а и няма сол зимно време, като при мен/Тойота продава тези диференциали започващи с най-ниско предавателно число 4.11, следва 4.30; после 4.56; 4.88 и съм чувал и за 5.27, но нямам номер за него.Разбира се чисто нов от Тойота е около $1300/може да ти свалят докъм $1000, това е за в магазина.Но в автоморга може да се намери за около $500-600 в сравнително добро състояние-външно да е без ръжда и луфтовете да са в заводските нормативи.Каквито дифове съм премерил лично няколко досега.Проблема всъщност е повече в това да се определи точно вида на дифа който имаш на твоята Тойота.За да е сигурно че ще се стикова с това което ще купиш.Лично аз не съм се разправял с 2-ро поколение 4Рънер, но докато си събирах инфо за 3-то, съм попадал на такива retrofitting/както им казват тука/Термина по който можеш да търсиш е Toyota;4Runner;Tacoma+ някое от следващите: Rear differential Locker; Locking differential; Electric locker + sale.Oтделно можеш да пробваш на car-part.com Там обаче след като избереш година, после модел, след това частта/дифовете са под Axle Fr; Axle Rear;Carrier;Differential Assembly или Rear Axle Assembly RWD, след което кой регион на Северна Америка и накрая да сортира по цена или отстояние от даден пощенски код/за Калифорния можеш да ползваш 92210.Следва под меню за да избереш комбинацията за диф-преден, заден, АВС, заключващ и пред. число.Но не е много лесна за организиране цялата работа до покупката.Монтажа е доста по-лесен.Като цяло тези lockers работят добре.Имат четири планетни колелца и шлицова втулка която осъществява заключването.Ел. моторче с редуктор натяга спирална пружина и тази пружина държи под натиск вилицата на втулката, докато съвпаднат шлиците и може да се завърши заключването или когато се разхлабят шлиците да завърши отключването.Мотор-редуктора е херметизиран с О-пръстенчета на сглобките и си има отдушник, който може да се удължи над заводското ниво за по-дълбоко газене.Въпреки че Тойота произвежда и заключващи дифове и за отпред/за Ландкруизер и 3-то пок. 4Рънер/ мисля че не са съвместими с 2-ро поколение 4Рънер.Това са тъй наречените High Pinion Locking Diff и са проблем за монтаж заради кормилното устройство на 2-ро, което е доста различно от това на 3-то пок.Те се различават по положението на пиньона спрямо короната и по нарязването на зъбите на самата корона и по тази причина се използват само за предни дифове.Поради същата причина не е добре да се ползва заден диф за преден, защото ще работи по-наклонената част на зъбите/оттам по-голям аксиален товар/ и също усилието ще бъде срещу вътрешната страна на дъгата на зъбите.
              Също може да провериш за цените на АRB lockers в Щатите, струва ми се че са по-ниски от Англия.Ако имаш въпроси, питай и успех!
              http://www.sleeoffroad.com/technical...it_lockers.htm
              http://www.inchwormgear.com/store/index.php?cPath=25_58
              Прикачени файлове
              1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Давам ти идея за супер евтин и ефективен блокаж на заден диф.Разделяш въжетата на ръчната по отделно за ляво и дясно колело.След товамонтираш още един лост за ръчна спирачка в купето/предполагам ще му намериш място/ и така можеш при по голям тренинг да постигнеш от частичен ,до пълен блокаж, на което и да е от двете задни колела,а това което е стъпило на по-здраво да те изтегли.Аз лично ще го направя на моята Тойота и ще кажа резултата, но не виждам никакъв минус на тая система,освен че трябва опитен шофьор.А иначе се познава кое колело буксува по калта на съответното огледало.
                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                Враца

Коментар

Браво,браво и да бързаш да го патентоваш...

Коментар

Надявам се да споделиш резултата ,има логика и най важното е зад кормилното устройство в случая ама лесно може да се провери дали ,ще има ефект ,като се откачи жилото на ръчната от едната страна с се варже така ,че да се задейсва само на противоположната и да се окантари
                    Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                    Давам ти идея за супер евтин и ефективен блокаж на заден диф.Разделяш въжетата на ръчната по отделно за ляво и дясно колело.След товамонтираш още един лост за ръчна спирачка в купето/предполагам ще му намериш място/ и така можеш при по голям тренинг да постигнеш от частичен ,до пълен блокаж, на което и да е от двете задни колела,а това което е стъпило на по-здраво да те изтегли.Аз лично ще го направя на моята Тойота и ще кажа резултата, но не виждам никакъв минус на тая система,освен че трябва опитен шофьор.А иначе се познава кое колело буксува по калта на съответното огледало.

Коментар

Къде от България бихте препоръчали да се вземат блокажи за 4runner 90-95? Всъщност, продават ли се още по нашите земи такива, щото като гледам, на запад са почнали да изчезват ?
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                        Къде от България бихте препоръчали да се вземат блокажи за 4runner 90-95? Всъщност, продават ли се още по нашите земи такива, щото като гледам, на запад са почнали да изчезват ?
                        Има китайски блокажи.
                        0878 706 714

WWW.OFFROADMASHINI.COM

Коментар

Това ,с ръчната е голяма глупост,пробваал сам го преди години,става само когато забуксуваш,и стоиш на място.

Коментар

Re: Блокаж за диференциали на 4Runner

Здравей колега, от около месец съм с блокаж на задния мост, тип "щракалка". Играе ролята на заваряне на дифа, но при нужда се самоотключва. Отначало се чудих колко голяма ще е разликата при движение по асфалт, но се изненадах изключително много, че няма абсолютно никакъв проблем при движение в града и извън града. А офф-роуд... е там вече разлигата е огромна. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=190030 Ето и моята тема с клипове от първите тестове. http://lokka.com/site/ Ето и сайта на производителя, имат доставка до България на цена около 30 долара. Пристига за 4-5 дена. Питай, ако имаш някакви въпроси.
                            Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                            0886/872-646

Коментар

Какви бяха митническите грижи?
                              От този сайт ли го поръча?
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X