Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходящи гуми за LJ 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подходящи гуми за LJ 70

Е какъв ти е разхода на гориво ,че си недоволен? Моята гори 12-13/100 с 33ки,по състезания стига и 14/100 ,но не повече.

Коментар

Колегата горе е дал линк.Ще си позволя да покажа с какво карам на Витарката исъм много доволен. http://www.gumitebg.com/gumi-pirelli...4-scorpion-mud и са пак 235/85/16.

Коментар

Благодаря, колеги продължих да ровя по форума и установих че може и да не съм прав за тази шарка която търся. От двата линка които сте посочили шарката на гумите включително и на мойте са подобни и пак съм в размисли и страсти. След прочит на последните постове, реших да се поразходя по гумаджиниците, сега пътувам често до Габрово и Дряново, може да видя и пипна какво се предлага там. По отношение на разхода дали го карам на асфалт или в гората разхода е все около 10-11/100.

Коментар

Този разход може дасе окаже,че не е чак толкова висок. Не знам колко е нормалният разход на 2,4 ТД, но само разликата в обиколката на гумата между 215/80/16 и 235/85/16 е 5,55 см. или 7,4% в полза на по-голямата, което пък води до показания на километропоказателя със 6,9% по-малко от действително изминатото разстояние.

Коментар

Точно това направих, но понеже не знаех какъв е препоръчителния размер приех, че е този с който е обута резевната гума 265/75/16, където разликата е минимална.
            По сложното беше да обърна милите в километри, понеже показанията ми са в мили. Сега след като разбрах на къкъв е оригиналния размер, ще следва нова пълнене на резервоара и доливане след това. Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X