Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходящи гуми за LJ 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подходящи гуми за LJ 70

Благодаря колега, ще се направят проби и ще реша

Коментар

A и Фулдата ще ти каже, че 32" е границата на този двигател. Аз бих карал с 31".
      Яро е прав! За експлоатацията, която предвиждаш - 31" е твоят размер! С 32" Баба Яга е мудничка по асвалта... Пък и не само там... Не бива да забравяш и съпротивлението при търкаляне При 235 и 265 разликата е доста, да не говориме за 11.5" ...
      Последно редактирано от Yaro; 19-07-10, 13:31.

Коментар

Радвам се че се заформи тази дискусия, която може да е полезна и на други незнаещи като мен, избрания размер е 31, колебая се между Йокохама и Кумхо, поздрави на всички.

Коментар

При липса на Гудиар - Кумхо.. Лично мнение, съвсем субективно. Харесва ми

Коментар

pirelli skorpion mud- 32-ПАТРОЛА ми е с такива, купих ги чисто нови и съм изключително доволен
            много добри за всякакви условия особенно в кал.На асвалт са малко шумни със/ 100-120/ но се търпи а и са едни от най леките в класа си
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Та в този ред на мисли бих поискал и професионалното мнение на Митко Фулдата, относно новия модел на БФГ за кал, намерих го в сайта автогуми.бг на цена от 240лв. за 31 инча-сравнен с моделите, които коментираме, за което и благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от Tarkan Преглед на мнение
                Здравейте колеги, сдобих се с въпросната машина, която е 2.5, 90кс,93г... и дали няма да е по-добре, да си намеря 16 цола джанти и да сложа пак някоя от тези гуми но в размер 235/85/16.
                Това е размера,който ти трябва ,като по този начин ще увеличиш клиренса без да затормозваш двигателя .
                Последно редактирано от Бакалов; 19-07-10, 19:34.
                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

31/10.5/15 е оптималният размер за тази кола.Не казвам максималният,защото винаги може малко повече,както направих и аз (пробвах с 32-ки),но много бьрзо се убедих,че в гората идват големи и на места опираха(дори и за ходене на риболов,което е едно от предназначенията на джипа на Колегата,винаги има участьци,кьдето колата може да се "поразкьрши").Още повече ,че в момента 31-ци на БФГ за кал се намират на добра цена.Карах с такива и останах доволен.

Коментар

Засега купих Фулда Трамп, кални 31, и след първите проби колата се държи много добре, само дето е малко по-шумна, а иначе скоро ще пусна снимки и ще разкажа българската част от историята на колата, за която на много участници във форума ще бъде интересна и поучителна.Поздрави.

Коментар

Избор на размер гуми за RJ70

Здравейте колеги, двуомя се при избора на размера гуми за Тойота 70 с двигател 22RE стандарто окачване с джанти 16 цола и гуми размер 225/75/16 BF Goodrich All Terrain. Обмислям да премина на 15 цола джанти с "-" офсет и се двуомя между следните размери 31x10.5R15 или 32x11.5R15. Колата се използва за лов,леки разходки и 50% асфалт на къси разстояния. Благодаря предварително.

Коментар

От: Избор на размер гуми за RJ70

При този начин на ползване-31те ще са ти достатъчни и няма да имаш осезаема загуба на динамика на асфалта.Иначе аз карам с 265/75/16 които са равни на 32" но основно ползвам 73ката за разходки.На бързите скорости усещам загуба на динамика,особено когато бях с регенерати.Сега карам с Бф Гудрич,муд терен и не и тежат много.
                        Този размер не ми опираше никъде и преди лифта.
                        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                        Враца

Коментар

Те и 33 няма да опират на тази тойота.
                          И аз бих препоръчал 31", поради съображенията, които е споделил Генади, най-вече не достига скорост. Ако ще се сменя корона и пиньон в последствие (с по-бавни), може и 32, но според мен 11.5 е излишно широка за тази кола. Въпрос на вкус..

Коментар

Ако ще е 32'' - 235/85/16 ако е 31'' 245/75/16. За 32'' е хубаво да се замислиш за смяня на предавателно число на 4.89... Аз харесвам повече тесни гуми, защото са с по-унивесална употреба и дават по-нисък раход. Със широките само в блатата и пясъка ще имаш предимство.
                            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                            Drag Grand Canyon Daily
                            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                            LZ1JYM

Коментар

Благодаря на всички колеги за съветите. вече съм с 31x10.5R15 BF Goodrich All Terrain. сложих и фланци и се наложи да премахна пластмасовите накрайници на предната броня. За сега не усещам загуба в динамика. но на асфлт карам предимно градско на къси разстояния. Още веднъж благодаря на всички колеги за съветите.

Коментар

? за гуми

Здравейте на всички, от извесно време съм решил да си сменя гумите (Goodyear Wrangler MT) със зимни , понеже тази шарка за "дебел" сняг е супер ,
                                но за малък сняг или лед не става. Размерът ми е 32/11.5/15 и това е огромен проблем да си намеря такива гуми , но зимни. Та въпросът ми е ако мина на 16" ,
                                кой размер гуми и джанти да си търся. А забравих да кажа , че е за ТЛК 70 , може би повдигната (аз така я взех) , защото е доста височка.
                                Благодаря предварително на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X