Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся схема за зацепване зъбни колела на двигател -1КZ-T сложен на Тoyota 4 Runner

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся схема за зацепване зъбни колела на двигател -1КZ-T сложен на Тoyota 4 Runner

Колеги нов съм във форума и не мога още да се оправя с търсачката,та питам някой, ако знае как се зацепват валовете( зъбчатките).Разглобих един за ремонт ,а пък гледам ,че няма никакви белязки по колелата .Аз съм си ги белязал с център но ми е интересно да разбера как трябва да се прави по техническите предписания на завода.Значи има два вала в цил. блок за гасене на вибрациите, които нямам си на представа как може просто така да нямат белези.Поне при други двигатели съм виждал ,че имат, а тук нищо.А също има едно зъбно колело, което предава движение от кол. вал към други забчатки ,та и то има някав отвор за болт 6мм, който го блокира при вадене понеже в него има някава пружина най вероятно за убиране на хлабините м/у зъбчатките, та нещо ако има по особенно свързано с него ще му бъда много благодарен за информацията.

От: Търся схема за зацепване зъбни колела на двигател -1КZ-T сложен на Тoyota 4 Rune

Здрасти ned6!Колелото което предава задвижване от коляновия вал към други зъбни колела е зона, много важна за правилната работа, тъй като инжеккторната помпа получава задвижване оттам.Но ако нямаш 1KZT manual, опитай да свалиш 1KZTE manual и дано ти помогне.Успех!
    http://www.ebooksquad.com/2009/07/08...ir-manual.html
    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

От: Търся схема за зацепване зъбни колела на двигател -1КZ-T сложен на Тoyota 4 Rune

Колега metotem много ти благодаря за линка образовах се макар ,че малко схемите са поизстъркани и не се виждат много добре но това, което ме интересува се вижда .Значи да знаете относно белезите :Има ги и те представляват малки цифрички от "1"до"5",които са поставени на зъбите на колелата.Кото примерно:"1" поставено на единия зъб трябва да съвпадне със две "1"-еденици, които са поставени на другото зъбно колело на два зъба.Ако са изстрити цифрите преди да разглобите маркирайте, щото после става много трудна.Айде чао и още един път благодаря на metotem.

Коментар

Здрасти ned69!По-добре късно, отколкото много късно.Това същото ръководство можеш да го купиш от
        http://www.roughtrax4x4.com/?doc=16&cid=625&vid=1454
        и тогава качеството му ще е най-прилично.Но всъщност какъв беше проблема дето те накара да задълбаеш в моторчето, и то до такава степен, ако не е тайна разбира се?И все пак докъде я докара?Този 4Рънер с 1KZT двигател фабричен ли е или е комбиниран така по-късно?Благодаря за каквато и да е информация по случая и успех!
        1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

От: Търся схема за зацепване зъбни колела на двигател -1КZ-T сложен на Тoyota 4 Runn

Ами колега след много разстакаване не по моя причина най после взех да го събирам този мотор.Та Рънъра е на един арендатор та те все нямат пари и са на заеми и за това още не съм го сглобил но вече му се види края. Та значи този Рънър е някаква арабска сглобка щото е с по къс номер на рамата ,а също и с този 3000cc мотор.На около 280хил км. е джипа но е каран повечето от тях по лоши пътища.Радиатора в зоната на перката е доста замазан и в следствие на това дълго време е каран да работи на по високи температури двигателя и в следствие на се е получило пропорционално износване с увеличение към четвърти цилиндър.От това постоянно прегряване на мотора и явно сглобката на леглото на смукателния клапан на четв. цил. е била с по малка стегнатост в един момент се е охлабило това легло и е паднало ,като то е и от чугун и се е начупило на малки парченца и сещаш се, какво може да е станало в този цил.Наложи се шлайф на последния ремонт+1.00 на двг-то и ремонт на главата.Ръководството ,което ти ми даде е мн. добро макар ,че малко не се вижда тук там но, каквото ми трябваше го разбрах.Значи трябва много да се внимава със стягането в лентовата скоба и поставянето на сегментите в цилиндъра.Масления е много тънък(3мм)и е страшно чуплив.Аз счупих два и се наложи да взема още един цял комплект сегменти, които са от порядъка на 150-200лв.Не беше много моя вината просто там дето го правя нямаше едно читаво менгеме да хвана добре буталото с биелата за да мога по внимателно да стягам сегментите в лентовата скоба, но това са други работи няма, какво да те занимавам.Ами това е блока съм го сглобил и накичил чакам пари пак за съединител комплект ,който хич не е евтин 400-500лв. и разни други още чаркове.Абе май парите за части ще му излезат към 3000лева.Не можахме да намери по евтина горивна камера (бренер)по доло от 350лв.Тея търгаши *******.Тези японски двигатели ги пазете да не се развалят щото после става страшноооо.Айде чао за сега.

Коментар

От: Търся схема за зацепване зъбни колела на двигател -1КZ-T сложен на Тoyota 4 Runn

Много полезно КАК СЕ ПРАВИ !!!

Има го и в темата за документацията !

Относно по-късия номер на рамата и моята и на колегата Методи са с по-къси номера

На мен ми прилича на натовския рънер.
            Последно редактирано от batbobo; 08-09-10, 20:27. Причина: добавяне на отговор

Коментар

Kолеги от Рънъра ,който правих ми останаха три бутала(нормални 96мм.),а също и понеже счупих два масленни сегмента при поставянето та се наложи да взема един нов комплект (втори ремонт 97мм) за да взема от него два масленни ,та продавам ги за цената ще се разберем.А също имам и съединител комплект ,който може все още да се ползва,като на феродовия все пак не е лошо да му се накове фередо .Също и него продавам,ако на някой нещо му трябва да се обади на телефон-0898934064 или тук на л. с. но аз рядко влизам въвъ форума така ,че е по добре на телефона.Тука си предлагам частите щото в раздел Продавам не ме допуща системата за щото още нямам добър статут.

Коментар

Колега имам Autodata дай по вече данни като година модел със зъбни колела, верига, или ремък, колко коня е мотора ,ще опитам да помогна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X