Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден диф тлк80 - предавателно число?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден диф тлк80 - предавателно число?

Мисля да си поръчвам ремонтен комплект(master kit) + пинион и корона за предния диф.

Дотук знам, че ми трябват части за 8" Reverse със e-блокаж. Обаче не си знам предавателното число със сигурност.

Някой има ли идея, как може да се разбере предавателното число, без да се разглобява самия диф? А също и някакви специализирани US сайтове, от които да поръчам. Засега съм намерил добри отзиви за jt diffs , евентуално ибей също е опция, като разбера какво търся

А колата е 80 1хд-т с ръчни скорости и ляв волан.

П.с. на таблицата на колата _май_ пишеше *K30* - това според Тойота значи, че предавателното число е 3.727... Въпросът е, дали може да се подтвърди това по някакъв начин. Откъде да знам, дали някой не е сменял дифовете преди мен.
    Последно редактирано от msi200; 04-05-10, 19:53.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

До: Преден диф тлк80 - предавателно число?

На моята излиза 4,1 ето http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199...XW_4301.2.html
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Re: Преден диф тлк80 - предавателно число?

На мен и на toyodiy-то ми показва пак 3.727:

Въпросът вече е, може ли да се подтвърди това по някакъв начин, без да се отваря. Примерно, ако се знае с колко км/ч по ГПС трябва да се движа при 1000 оборота на 5-та скорост със сток гумите.

Да не се окаже, че е 'тунингована' и да поръчам грешните части.
      Последно редактирано от msi200; 05-05-10, 10:37.

Коментар

Теоретично може. Един пълен оборот на колелото, на колко оборота на кардана отговаря. Пак теоретично, лесно ще стане с предавателни числа примерно - 3,75, 4,0, 4,25, 4,5 и т.н. Ама 4,1 и 3,727 бая смятане и чертане ще падне по фланеца.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Теоретично може. Един пълен оборот на колелото, на колко оборота на кардана отговаря. Пак теоретично, лесно ще стане с предавателни числа примерно - 3,75, 4,0, 4,25, 4,5 и т.н. Ама 4,1 и 3,727 бая смятане и чертане ще падне по фланеца.
          Ако се подберат сполучливо числата,може да стане сравнително лесно...
          Ако се вдигне само едното предно колело(без да е блокиран предния диференциал) и му се завъртят 4 оборота,кардана трябва да се е завъртял по-малко от 7,5 (по-точно 7,454) оборота,при 3,727,и над 8(точно 8,2)оборота при 4,1.
          Дори и при малки луфтове в диференциала,половин оборот и отгоре няма да се сбърка.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            ...
            Ако се вдигне само едното предно колело(без да е блокиран предния диференциал) и му се завъртят 4 оборота,кардана трябва да се е завъртял по-малко от 7,5 (по-точно 7,454) оборота,при 3,727,и над 8(точно 8,2)оборота при 4,1...
            Става!
            Предполагам неволна грешка. Два оборота на колелото.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Става!
              Предполагам неволна грешка. Два оборота на колелото.
              Не нарочно са 4.Понеже сме вдигнали само едното колело(дифа на моста и раздатката не са блокирани,и в раздатката е изключено от скорост-демек на N-между бързи и бавни) и при два оборота ще се завърти кардана на 3,727 или 4,1 оборота,а при четири ще е както написах по-горе...

За да са два оборота на колелото,трябва да е с блокиран преден диф и да вдигнем целия преден мост и пак става същото.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Признах те! Тоя момент го бях пропуснал.

Коментар

С колкото повече завъртания направите изчисленията, толкова по пренебрежимо малка ще бъде грешката!!!!!
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

Взимал съм от jt diffs по нова година, корона и пинион ( 8 инча 4.88 ).
                    "Изглеждат" добре, но се моткам и не съм ги сложил.
                    Затова и не мога да кажа нищо повече от това. Нямах проблем с доставката до тук. Дойдоха за 10- тина дни.
                    Естествено трябваше да се плати и ДДС-то и мито.
                    Имай предвид, че Master -кита им е за без блокаж. Ако си спомням правилно единия лагер е различен на тези с блокаж.
                    LZ1GUS

Коментар

Мерси за отговорите. Това, че карданът ще се върти и при само една вдигната гума, не го бях съобразил Но след малко отивам да се хващам за крика

Имай предвид, че Master -кита им е за без блокаж. Ако си спомням правилно единия лагер е различен на тези с блокаж.
                      Благодаря ти колега, сега им писах втори мейл - да уточнят дали имат за диф със е-блокаж, понеже първия път ми казаха, че уж имали. Иначе корона и пинион със 3.727 нямат.

Коментар

Тук съм гледал такива китове- има и само различния лагер.

http://www.lowrangeoffroad.com/index...erentials.html

Но не виждам 3.727.
                        LZ1GUS

Коментар

Ами като гледам 3.727 по американските сайтове май няма да се намери, то е само на 4.2тд с ръчни скорости.

Иначе от jt diffs ми подтвърдиха, че имали кит за диф със блокаж:

TACO, 4RUN, FJC REAR (FZJ80 FRONT) 8"
                          W/ OEM E-LOCKER

Коментар

До: Re: Преден диф тлк80 - предавателно число?

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                            Ами като гледам 3.727 по американските сайтове май няма да се намери, то е само на 4.2тд с ръчни скорости.

Иначе от jt diffs ми подтвърдиха, че имали кит за диф със блокаж:

TACO, 4RUN, FJC REAR (FZJ80 FRONT) 8"
                            W/ OEM E-LOCKER
                            Извинявай за объркването, явно съм го пропуснал - хем гледах преди да пиша

Мислил ли си тогава за 4.1?
                            LZ1GUS

Коментар

На ешротабелата има графа аксел и над нея има номер ако ми го кажеш ще ти кажа какъв диф. Има колата.
                              ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X