Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2LT или 22R(E); LJ-70 2.4td или RJ70 2.4 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно Land Cruiser 70

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    Аз имам Ранър 2L-T,и също за пръв път чувам този мотор да може да държи 150 км/час!!!Та колко са оборотите в този момент и вобще как вдига тази скорост?

LJ-70 с 2-LT 86к.с. на пета със 100км./ч е с 2600об./мин.
    След година и половина,и близо 30 000км. никой не може да ме убеди,че с този Тойотчо-магарчо ще поддържа 150км./ч!Да речем,че е възможно добичето да достигне такава скорост,но аз лично не бих опитал!
    А,за разхода при такава скорост няма кой да каже,защото никой не я е поддържал продължително,за да може да го засече!

П.П.Пропуснах да кажа,че съм с гуми 225/75/16,чийто диаметър е почти,като оригиналния-205/80/16
    Последно редактирано от mbenz; 22-08-10, 17:55. Причина: допълнение
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

От: До: Въпрос относно Land Cruiser 70

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Аз съм с LJ-70,2.4TD от близо половин година,и 7000км.....и кво се оказва-че дизеловата печка гори,колкото бензиновата?!?!Айде стига,бе хора!Дали най-накрая ще се намери някой,който коректно да каже разхода на возилото си...?
      Може и да не ти се вярва, но бензиновия 2.4i (22R-E) всъщност е един наистина страхотен мотор, доста уважаван в южните краища на Африка. И наистина е доста икономичен. Имал съм вземане-даване с един дърт Hilux по онези ширини, с такъв мотор и мога да говоря само добри неща за него. Още повече, че беше и от старата гвардия с цял преден мост. Ако ми изпадне тука такава машинка много ще и се зарадвам!
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Eто ме мен, да си кажа честно за разхода,защото няма да ви я продавам.Разход на газ с оригиналния размер гуми215/80/16 - 15на 100 извънградско.След поставянето на кални гуми Инса турбо тракшън трак 265/75/16,които закупих от пишещия по горе Димо Йорданов разхода отиде на леко стряскащите 18-19 на сто извънградско газ.В гората,както е писал Наско -колкото толкова.Трябва да отбележа,че вървенето на газ е почти колкото на бензин и вчера например при боксуване в една калчица оборотомера се позадържа на 6000 оборота.В града не карам 73ката и не мога да кажа разход!
        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
        Враца

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          Може и да не ти се вярва, но бензиновия 2.4i (22R-E) всъщност е един наистина страхотен мотор, доста уважаван в южните краища на Африка. И наистина е доста икономичен. Имал съм вземане-даване с един дърт Hilux по онези ширини, с такъв мотор и мога да говоря само добри неща за него. Още повече, че беше и от старата гвардия с цял преден мост. Ако ми изпадне тука такава машинка много ще и се зарадвам!
          22RE не е ли карбураторен??
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

22R е карбураторен, 22R-E не е ! Именно това "Е" означава Еллектронно впръскване, по "народному".
            Както и 2L-T е с обикновена помпа(чети чисто механична), то 2LT-E е с електронно контролилуема такава.

Коментар

Това е най якият мотор на света (22R-E) казвам го защото е тестван в най най крайните му възможности не е истина на какво сме го подлагали,по идиотоустойчив мотор не съм виждал шапка му свалям.Между другото на газ нему работи прекъсвача.С много малко прави чудеса.
              ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                22R е карбураторен, 22R-E не е ! Именно това "Е" означава Еллектронно впръскване, по "народному".
                Както и 2L-T е с обикновена помпа(чети чисто механична), то 2LT-E е с електронно контролилуема такава.
                Да де но май по добре 2L-T тогава...вече 350 000 се справя!!!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  ...мислех да не отговарям,ама не мога да се сдържа-съжалявам!
                  LJ-70,с 2.4ТД(86к.с.)мотор да се кара със 150км./ч,и на всичко отгоре да гори 9л./100км. никога няма да го повярвам!ма тВа си е само мое мнение,де!
                  Който желае да си каже мнението по въпроса-аз повече няма да правя коментари по темата!

П.С. Само искам да добавя,че ако аз имах TLC LJ-70,която да има климатик,да поддържа 150км./ч,и на всичко отгоре да гори не повече от 9л./100км. НИКОГА не бих я продал!!!
                  Колега ,между 2LT и 1KZ, има разлика точно 39кс

Коментар

22-RE

Ппивет колеги!Има ли някой с този мотор Глдах една такава Тойота и капака не мотора отгоре бе захванат с глухи гайки...така ли е нормално??С виско ли е тоя мотор?
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

От: 22-RE

Да такива са гайките и е с виско муфа.
                      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                      Drag Grand Canyon Daily
                      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                      LZ1JYM

Коментар

Имам 73ка с 22RE вече 6месеца.Засега съм доволен от джипа като цяло и от мотора.С обикновена газова уредба е и разхода му е 17-18/100 газ на извънградско, с 32инчови гуми.Погорва масълце от гумичките, но засега не мисля да го отварям.Интересно ми стана,че този мотор може да работи под вода.Толкова дълбоко вкарах джипа,че водата ми заля предното стъкло и на дъното на кутията на въздушния филтър после намерих един пръст кал,но мотора работеше дори без да прекъсва .Единственото последствие беше лагер на обтяжната ролка на ремъка на хидравликата.
                        Враца

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                          Имам 73ка с 22RE вече 6месеца.Засега съм доволен от джипа като цяло и от мотора.С обикновена газова уредба е и разхода му е 17-18/100 газ на извънградско, с 32инчови гуми.Погорва масълце от гумичките, но засега не мисля да го отварям.Интересно ми стана,че този мотор може да работи под вода.Толкова дълбоко вкарах джипа,че водата ми заля предното стъкло и на дъното на кутията на въздушния филтър после намерих един пръст кал,но мотора работеше дори без да прекъсва .Единственото последствие беше лагер на обтяжната ролка на ремъка на хидравликата.
                          Е как бре човек работят токовете под вода...?
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Не знам и аз как ,но работят.Виж клиповете от състезанието в Лазарово-там синята Тойота 73 с отрязан хард топ,на Атанас Делев от Пловдив работи около 10-15 минути в блатото също без да угасне.Тя е със същия 22RE мотор.
                            Това не са някакви си токове,а токове на ТОYOTA!!!!,
                            Враца

Коментар

Re: 22-RE

На мен ми харчи към 10 бензин извънградско с 32-ки гуми, ама никога не съм я засичал точно.
                              Иначе хАмериканците разправят, че 22ре бил много здрав. Аз проблеми не съм имал, но и не съм я карал много.
                              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                                Не знам и аз как ,но работят.Виж клиповете от състезанието в Лазарово-там синята Тойота 73 с отрязан хард топ,на Атанас Делев от Пловдив работи около 10-15 минути в блатото също без да угасне.Тя е със същия 22RE мотор.
                                Това не са някакви си токове,а токове на ТОYOTA!!!!,
                                Моля за повече полезна информация и по-малко фенски възгласи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X