Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2LT или 22R(E); LJ-70 2.4td или RJ70 2.4 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: LJ-70 2.4td или RJ70 2.4 бензин

Аз съм с 2l-t-90к.с...подскача си при даване на газ и при ниските си е бая послушна и същевременно си харчи малко....въпрос на избор!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Мойте впечатления от 22R качен на Рънър са отлични за целите за който го ползвам.Лов,и леки разходки карам го на газ и разхода е нормален при средна скорост от 90 км ,не съм усещал липса на мощност.До сега не ми е създавал проблеми освен че харчи малко масло.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Да, като изключим 3-литровия, аз категорично бих избрал бензиновия, като подчертавам, че съм откровен дизелджия.

Какво се хванахте с тези 700к.с. от Венци..
        Наистина 22R-E е изключително популярен двигател в САЩ, качва се на какво ли не и затова там има компании, които правят разработки за този двигател, включително и до 700к.с. И в други теми съм споменавал, разработките са на stage-ове, например на LC Engineering, линк по-долу. Това съвсем не значи, че или го правим 700к.с. или забравяме за този двигател.

Първите два stage-а звучат много приятно и са на нормална бих казал цена, като например за 1000 и нещо долара сваляте макс. въртящия момент малко надолу, вдигате малко конете, до към 150к.с. което ще е повече от достатъчно за разходки и общо ползване.

Малко за четене по темата как и можем ли да напилим 22R-E:
        http://www.lcengineering.com/

http://www.doaracingengines.com/
        Яро,къде може да се направи подобен тунинг,в България?
        JEEP Grand Cherokee ZJ 4.0,Toyota LC90 1KZ-TE
        BMW X5 E70 4.8is

"Да бъдеш втори означава да си пръв сред загубилите" Аертон Сена

Коментар

Първоначално публикуван от ghaytov Преглед на мнение
          Яро,къде може да се направи подобен тунинг,в България?
          Навсякъде, където екипа има добра представа от (тези) двигатели.

Коментар

Re: LJ-70 2.4td или RJ70 2.4 бензин

В Щатите мисля, че няма 3.0 турбодизел... При наличието 3.0 турбодизел, тунингът на 2.4 бензин се обезсмисля(мое лично мнение).
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

До: Re: LJ-70 2.4td или RJ70 2.4 бензин

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
              В Щатите мисля, че няма 3.0 турбодизел... При наличието 3.0 турбодизел, тунингът на 2.4 бензин се обезсмисля(мое лично мнение).
              В Щатите говорим само за 22R-E.
              За останалото, което казваш, зависи според парите и мерака. Бензинова вече можеш да намериш и за ~6.000-7.000лв., 3.0тд поне 2-3 нагоре. Реалното състояние на двете коли от пазара обаче клони сметката към бензина (според мен). По-евтино ще се купи, по-евтино ще се тунингова. При 1KZ-T особено след 200К км. си е добре да имаш едни пари настрана за глава и това онова.

Коментар

Днес ходих да гледам две 73ки-едната бензин,другата дизел,и двете 2.4 кубика.
                Нешата които ми направиха впечатление са :бензиновата е с кръглите фарове,а с очите си видях оригиналните швейцарски документи-93г.,ръчни хъбове,лост с които се включва преден мост, бързи и бавни и също може бавни само на заден мост. Има монтиран компресор и камионджийски теглич и табела ,че може да тегли 6 тона. Компресора е за спирачките на ремаркето.Съответно съединителя буксува и има следи от яка фирмаджийска експлоатация вътре в салона.Има сервизна книжка и е на 200 000км.Мотора работи много добре .Имам леки съмнения за виене на диференциал,но с този съединител не мога да вдигна към 90-100 за да го чуя по-добре,а и няма регистрация.Развъртяхме го и на подемника със 100км и не се чу никакво виене,но не знам дали без товар е критерий.
                За дизеловата основното ми впечатление е че няма тяга,дори колкото служебната Нива,която карам и пуши доста черно при подаване на газ и при натоварване.Според мен е за турбо защото и не усетих характерното яко дръпване.Иначе е 90г иняма сервизна книжка.
                И двете са със здрави шасита и по малко ръжда по купето-дизеловата повече,тя е Австрийка.
                Моля споделете мнения,че мисля да се задомвам-определено по клоня към бензиновата,но тя е с 1000лв по-скъпа.
                Яро,ако четеш помощ!!!!!!!
                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                Враца

Коментар

Ами и аз определено в тази ситуация клоня към бензиновата.
                  За бензиновата:
                  1. Погледни окачването:
                  - отпред ако амортисьора е в пружината и
                  - отзад ако амортисьорите са от едната страна на моста, значи:

Всичко е като модификацията при квадратния фар.

Ако:
                  - отпред амортисьора е зад пружината и
                  - отзад двата амортисьора са от двете страни на моста (единия отпред все едно, а другия отзад) значи е модификацията на кръглия фар, което значи, че няма как да е производство 1993г., но може да е първа регистрация тогава.

2. Как така на бавни на заден мост. Аз харесвам модификациите с включването на предния мост от лоста, а не от бутон на таблото. Не, че вакумите (опцията с бутона) създават някакви проблеми). НО дори и при модификацията с включване на преден мост от лоста на раздатката би трябвало да имаш:

H2 - H4 - N - L4

Това, за което ти говориш (бавни на заден мост) се явява L2, което няма как да го има.

За дизела:
                  - нормално е да припушва.
                  - всичко що е 4х4 внесено от Австрия, което съм виждал е трагедия като ламарини. Не знам австрийците какви химикали ползват зимата, но ефекта е убийствен и в пряк и в преносен смисъл.

Коментар

200000 за бензиновия 2.4 не са никак много.
                    Обаче тези серии се славят с не особено здрави дифове или по точно пиньон и корона и използването им като влекачи, надали не си е казало думата. Особено ако са карани на бавни само на заден мост, както ти казаваш.
                    За дизела нищо не мога да кажа.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Отпред амортисьорите са извън пружините,а отзад са един отпред един отзад, т.е. излиза, че само регистрацията и е 93г.Положенията на лоста са точно тези,които са описани от Яро,но има и пряк път от2н към4л,който не е описан на лоста, при който според собственика е само на заден мост и бавни.Иначе на подемника се видя,че има ЛСД на заден диф.
                      Днес собственика ще с меня съединителя и утре ще правим нов тест за виене на дифа.
                      Не казахте дали виенето може да се хване на подемника ?
                      п.с Сетих се оше нещо 4л с изключени хъбове не е ли равно на 2л?
                      Последно редактирано от genadi.tsvetkov; 08-04-10, 06:43.
                      Враца

Коментар

Лошо е това,че има камионски теглич....в комбинация със заминалия съединител говори за издевателство,а за 6 тона не коментирам-това ни е камаз,ни е най-малкото от над 4-литровите високонютонметърни Тойотовски двигатели!!А дизела ,както казва Яро, е нормално да попушва,особено при рязко подаване на газ на ниски обороти преди да се е включило турбото!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Това са и моите притеснения.Явно бая тежко ремарке е влачила,щом има монтиран компресор за спирачките му.Но се надявам,че при тази серизна експлоатация е имало и сериозна поддръжка.Мисля след смяната на съединителя да я пробвам пак за виене на дифа ,и ако е добре, да се мятам в този огън,като нестинар.
                          Някой знае ли колко излиза ремонт на диференциал,ако се стигне до там?
                          Иначе дизеловата не ме грабна,още отначало.Не е възможно толко да не върви и да е здрава,въпреки,че от капачката на маслото почти не пуши като работи.При досегашния ми опит с дизели, не съм виждал автомобил с турбо, на които да не усетя дръпването от турбото,а тук беше така.Освен това при ускорение непрекъснато виждах в огледалото дълга черна опашка.
                          Враца

Коментар

Тубото можеш да пробваш , като закачиш манометър с шлауфка и си я изведеш вътре в купето . На моята го закачих уж временно , пък се проточи .
                            TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Бензиновия мотор било22R или 22RE е един наистина уникален мотор в който наистина мога да вярвам.Нашия беше давен,каран без вода докато маслото му заври (ако някой си спомня Бистрица 2006)и този мотор не спира наистина е куче.С малко ама от сърце може много.
                              ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

От: Въпрос относно Land Cruiser 70

Аз имам Ранър 2L-T,и също за пръв път чувам този мотор да може да държи 150 км/час!!!Та колко са оборотите в този момент и вобще как вдига тази скорост?
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X