Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресене на волана и цялата предница TLC hj61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тресене на волана и цялата предница TLC hj61

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Аз с това започнах, колегата които е започнал темата се оказа прав. Когато стегнах значително тампоните на предните ресьори вибрацията се появява значително по рядко, сега мисля някакъв вариант да ги направя по твърди, може би ще сменя оригиналните с такива от тип "селенова втулка" иначе отдалу всичко е сменено без демпфера който не мисля че е скапан. Другото което забелязвам е че вибрацията се появява "след скок" това е когато моста "увисне" при неравност на пътя, след това задължително при малка дупчица следва вибрация . Всичко отдолу е стегнато.
    Привет-та значи аз сам Киро от по горе дето Кинекс ме е споменал.При мен също маше такива симптоми колата....тресене при 80-90,понякога мислех,че ще ме изхвърли от пътя-толкова яко беше.След много стендове и проби с други гуми...0 ефект.Смених и демфера-пак нищо.Кинекс ми даде идея да се проверят накрайниците,но колата да е с гуми във въздуха.....4 разбити накрайника<2 от тези които бяха най зле бяха левите.А аз точно усещах проблема отляво,но след като обикалях сервизи и все ми казваха,че няма нищо разбито се доверявах.Смених ги и сега няма грам тресене(за моя радост)успех!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнение
      Привет-та значи аз сам Киро от по горе дето Кинекс ме е споменал.При мен също маше такива симптоми колата....тресене при 80-90,понякога мислех,че ще ме изхвърли от пътя-толкова яко беше.След много стендове и проби с други гуми...0 ефект.Смених и демфера-пак нищо.Кинекс ми даде идея да се проверят накрайниците,но колата да е с гуми във въздуха.....4 разбити накрайника<2 от тези които бяха най зле бяха левите.А аз точно усещах проблема отляво,но след като обикалях сервизи и все ми казваха,че няма нищо разбито се доверявах.Смених ги и сега няма грам тресене(за моя радост)успех!!!
      Благодаря за инфото, накрайниците са си наред. При мен след стягане на ресьотите мноооого яко, тресенето изчезна, вече около 1000км не се е появило. Чета по чуждите форуми и там изскачат такива проблеми на ТЛК HJ60/61. Интересното е че се казват различни причини и след отстраняването им се решава проблема /разбити накрайници, разбити втулки на ресьори, разбити лагери, разбити шенкели/ общото е наличие на луфтове в ходовата част, проблема се изразява в много силно неконтрулируемо тресене на цялата кола при определена скорост. Проблема се решава след отстраняването на луфтовете. Мисля че този модел страда от изпадане в някакъв вид резонанс, нещо не е сметнато да се кара с луфтове с който някои хора карат други модели джипки.

Коментар

Аз карам Ленд Ровър 3та серия. Бях се видял в чудо. Тъпото е, че след като стегнах яко скобите на ресьорите спря да тресе, даже и с криви гуми.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

И аз имам 60-ка , и тампоните на ресьорите ми са смачкани , криви и какво ли още не, но тресене нямам.
          Тези вибрации могат да се получат при всякакви автомобили. Преди това имах 70-ка и след година и половина каране без вибрации, изведнъж на един участък от пътя се появи тресене при скорост 80-90 км/ч. Така и не разбрах причината, но интересното е , че резонанса се появяваше винаги в този участък, и винаги в този скоростен интервал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X