Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресене на волана и цялата предница TLC hj61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тресене на волана и цялата предница TLC hj61

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    докато не падне скоростта под критичната не спира.
    Точно. Забележи, че има и хистерезис, демек ако започва на 80 км/ч, след това спира на 70 примерно

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      И да не искаме да караме по дупки, не става! Дупки бол, а пък и сами си ги търсим.
      Аз мисля, че и амортисьорите влизат в играта, защото като се разтресе ляво - дясно, високото купе започва пък да се клати и точно амовете противодействат. Е, и стабилизиращите щанги де, но над определена амплитуда
      Това ок, но без амортисьори или по скоро с 4 напълно изтървали, и със силно разбити тампони на ресьорите, тресеше на 100, а сега с нови тампони и амове на 50-70 и тресенето е все едно рязко въртиш волана ляво/дясно с висока честота колелата се тресат надлъжно на дължината на колата, все едно както когато на подемника проверяваш и откриваш силно разбита кормилна щанга или накрайник.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Аз започнах да не вярвам на себе си , три пъти преглеждам ходовата част.
        Да не забравиш да сложиш ТВЪРДИ тампони на напречната щанга. Тя е най-важната.

Коментар

Точно. Забележи, че има и хистерезис, демек ако започва на 80 км/ч, след това спира на 70 примерно
          Мне, не спира, пробвах, ускорих до 100, при положение че започва към 50 и колата стана неуправляема, замалко да правя принудителен офроуд, резонанса които се усещя е многократно по силен от силно крива джанта или 5 кила кал по джантата или каре пред изсипване, много е силна вибрацията, все едно двойномасов маховик пред скъсване ако на някой му се е случвало.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            нямам такава щанга, 4 броя ресьори и две стабилизиращи щанги отпред и отзад, отзад амовете са на обърнато V

Коментар

Чак ме е срам да си сменя аватара

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Твърдите тампони май са по-добре навсякъде.
                И особено на амортисьорите. Аз съм пробвал даже на мястото на тампона в ухото на амортисьора да слагам две търкалящи самонагаждащи лагерчета По-твърдо от това - здраве! И мисля, че беше по-добре...

Коментар

Твърдите тампони май са по-добре навсякъде.
                  И особено на амортисьорите. Аз съм пробвал даже на мястото на тампона в ухото на амортисьора да слагам две търкалящи самонагаждащи лагерчета По-твърдо от това - здраве! И мисля, че беше по-добре...
                  Съгласен съм, сложих най твърдите които открих на пазара, но не мисли че е това, тук има нещо очевадно и като го открия ще се чудя колко просто е било и защо не съм го съобразил до сега, ама кога ще стане, ако поставя втори демпфер мисля че тои няма да и позволява да олеква предницата Преди да я повдигна демпфера беше хоризонтален, сега е под наклон, и това си мисля да не е проблем, но и преди повдигането тресеше, на доста по голяма скорост, мисля си дане би демпфера да не е достатъчно ефективен, аз го пробвам ама на ръка, нямам силата и масата на тоя камион

Коментар

Сега говорих с човека пуснал темата, при него проблема се е решил като е сменил втулките на ресьорите с бронзови такива. Аз съм сменил моите с нови и отпред и отзад мисля че са твърди, или поне са по твърди от тези които свалих, при него проблема се е решил частично със смяната на тези на предния мост и е изчезнал напълно със смяната на втулките на задните ресьори, пробвах тази сутрин, не го прави след натягането на демпфера но пак я усещам "лека", довечера ще стегна с помоща на двуметрова тръбичка ресьорите, стегнал съм ги с динамометричен на 12, но май не е достатъчно. И все си мисля за втори демпфер в точка различна от тази на основния

Коментар

Аз като повдигнах Самурая, се получи същия ефект, несъм се опитвал да го оправя защото не съм го карал с висока скорост. Мислех си че е от обеците, защото сложих по-дълги, ако и ти си направил така завари нещо между тях, както са тези който се продават нещо като Н
                      99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                      It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Ами тази вечер ще ги стегна мноооого здраво, после може да се наложи и да правя нови

Коментар

Дори и да ги стегнеш мисля, че ефекта ще остане, според мен трябва да са свързани неподвижно двете части, и пак казвам че само си го обяснявам така, не съм опитвал.

Дано го оправиш по скоро

Коментар

колега при мен със уаза нещата стояха по същия начин,50 -60 км.ще паднат калниците,започна се одисейата.
                            Щанги ,шарнири, сложих демпфер,тресенето го има 60-70
                            изхвърлих жабките,сложих амортесиори драмата продължи
                            докато не смних гумите .
                            FORD MAVERIK 2.7TD
                            Тел.0898662817
                            LZ1IID

Коментар

... докато не смних гумите ...
                              То от там е трябвало да започнеш

Коментар

Аз с това започнах, колегата които е започнал темата се оказа прав. Когато стегнах значително тампоните на предните ресьори вибрацията се появява значително по рядко, сега мисля някакъв вариант да ги направя по твърди, може би ще сменя оригиналните с такива от тип "селенова втулка" иначе отдалу всичко е сменено без демпфера който не мисля че е скапан. Другото което забелязвам е че вибрацията се появява "след скок" това е когато моста "увисне" при неравност на пътя, след това задължително при малка дупчица следва вибрация . Всичко отдолу е стегнато.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X