Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LJ-70 с 38мм. фланци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LJ-70 с 38мм. фланци

Преди две седмици си взех фланци за мойта Тойота от Явор -Вромос.Като ги поставях ми направи впечатление че на задните барабани има един ръб в средата който влиза в отвора на джантата и по този начин джантата има опора като се затегне към барабана ,а не само на болтовете . А като поставих фланците на тях няма такъв ръб и се претисних от това че джантата се държи само на болтовете .Ако някой е слагал такива фланци моля да сподели дали има място за притеснение относно този факт, и дали е опасно да се кара така джипа .Иначе фланците са супер и джипа сега има друга визия и е по стабилен в завой.
    Благодаря предварително

До: Въпрос относно поставяне на фланци

Няма да се притесняваш. Джантата се държи и ориентира от конуса на гайките. Всякакви други ръбове и подобни са само за улесняване на монтажа.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
      Няма да се притесняваш. Джантата се държи и ориентира от конуса на гайките. Всякакви други ръбове и подобни са само за улесняване на монтажа.
      Съгласен !
      Но примерно имаше една история тук от V93 - леко кошмарна с развиващи се гайки. Там централната опора (упор на главината към фланеца) май го е спасила от беля !

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
        ... Но примерно имаше една история тук от V93 - леко кошмарна с развиващи се гайки. Там централната опора (упор на главината към фланеца) май го е спасила от беля !
        Не беше тя, а десният хъб, който беше задържал джантата достатъчно дълго, докато забележим какво става. Иначе, на следващия ден, когато се развиха гайките на задно ляво колело, тази "централна опора" изобщо не можа да предотврати скъсването на шпилките и откъсването на колелото. То и предназначението й не е такова.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами тогава какво е решението на /проблема /ако мога да го нарека така

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
            Ами тогава какво е решението на /проблема /ако мога да го нарека така
            Какъв проблем?!? Ако гайките са ти качествени, подходящи за джантите и добре затегнати проблем няма. Когато на мен в движение ми се откъсна колелото поради саморазхлабили се гайки, фланци нямаше.

Така че, провери си гайките и си карай!
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
              Какъв проблем?!? Ако гайките са ти качествени, подходящи за джантите и добре затегнати проблем няма. Когато на мен в движение ми се откъсна колелото поради саморазхлабили се гайки, фланци нямаше.

Така че, провери си гайките и си карай!
              Ами гайките са си оргиналните /калпачати/ а фланеца го захванах със гайките с които си върви камплект.Стегнах ги с пистолет до край !!!
              Благодаря за съвета !!

Коментар

Стегнах ги с пистолет до край !!!
                А бе, аз вече проверявам и с кръстачката от време на време. Като ме подгони параноята, както казват някои приятели ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                  А бе, аз вече проверявам и с кръстачката от време на време. Като ме подгони параноята, както казват някои приятели ...
                  Хубаво си правиш!Аз на скоро нещо ми тропаше по предницата на Реното и симислех че е или накрайник или шарнир .И като е закарах да проверят се оказа че са се разхлабили гайките които държат шарнира към носача

Коментар

Аз също монтирах такива фланци. Единственото с което трябва да се внимава е шпилките на фланците да са набити хубаво за да не се охлабят техните гайки.
                    Взимат ли ти - бегай, гонят ли те давай.

Коментар

Ами гайките са си оргиналните /калпачати/ а фланеца го захванах със гайките с които си върви камплект.Стегнах ги с пистолет до край !!!
                      Благодаря за съвета !!
                      Гайките на джантата ако нямат конус тези фланци няма да станат с тези джанти. Има модели джанти на по новите модели който се центроват по главината с борд по централния отвор на джантата а гайките само я стягат към главината. Ако твоите са такива джанти или трябва да ги смениш с такива които се центроват с конусни гайки или да не слагаш фланеца.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                        Гайките на джантата ако нямат конус тези фланци няма да станат с тези джанти. Има модели джанти на по новите модели който се центроват по главината с борд по централния отвор на джантата а гайките само я стягат към главината. Ако твоите са такива джанти или трябва да ги смениш с такива които се центроват с конусни гайки или да не слагаш фланеца.
                        Имат конус

Коментар

Имат конус
                          Тогава нямаш грижи

Коментар

LJ-70 с 38мм. фланци

много автомати-слаби резултати!

Коментар

До: LJ-70 с 38мм. фланци

ха, кой още е скочил в тигана?

Пламене, трябваше да я снимаш отстрани, преди и след, за да се види разликата.

аз я знам перфектно, 38мм са си 38мм..

Ефекта от тях е осезателен, удоволствието - тоже.

ЧЕстито!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X