Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е? (Toyota темп. датчик)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нормално ли е? (Toyota темп. датчик)

Каране по асвалт с 90 - 100 км стрелката на температурата на водата стои по средата, каране по черно, с много кал и доста зор, на бавни - стрелката слиза надолу и стои малко над нулата. Тоя датчик го сменям за втори път. Става дума за ТЛК 70 2,5 ТД. Оказа се, че има един модел на Фолксваген с такъв мотор /без турбо/ и същият датчик за него струва 2 - 2,5 пъти по евтино от този за Тойота. Има ли някакъв проблем с охлаждането или с нещо друго?

защо не си провериш термостата. А един съвет не по темата, ако някога ти започне да прегрява не гаси мотора, а го остави да работи на обороти докато падне температурата, дизела по принцип се самоохлажда. На мен помогна при 2.3 td на мицубиши, беше ми заминал термостата.
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

да не би да калта просто да се лепи и да охлажда сензора? странно но възможно.

Коментар

и моя бивш ТЛК73 беше горе-долу така...
        на асфалт с 90-100 двигателя се товари повече... на мен дори ми се качваше и до горния край на скалата, ако го настъпя на магистралата... на офроуд НИКОГА не ми е загрявал
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

E за това искам един цифров термометър и да дублирам датчика , ама никои не ми помага с инфо.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX
            E за това искам един цифров термометър и да дублирам датчика , ама никои не ми помага с инфо.
            има термодвойки, които биха ти свършили работа, но не знам къде трябва да я закрепиш - за фабричният датчик има "дупка" в блока...
            иначе може направо и ел. вентилатор да сложиш/управляваш с едно такова: http://www.smplus.org/devices/term_BG.html
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А бе готини са ама не стават..диапазона им е от 0 до 50 градуса. За тази работа трябва поне до 120 гр.

Коментар

А бе готини са ама не стават..диапазона им е от 0 до 50 градуса. За тази работа трябва поне до 120 гр.
                това е за дисплея, който стои в колата, колега, иначе най-малкият обхват на датчика RTD Pt100 е -20 ÷ 350 °C

Коментар

Преди имах Паджеро 2,5тд и му сложих Цифров от лада.

Коментар

на бавни не се товари на ком емине не загря загрява на 4та или 5та по хасвалт на тедовата моя тоиода (тва го пише на капачката на хидравликата )[/quote]

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                      това е за дисплея, който стои в колата, колега, иначе най-малкият обхват на датчика RTD Pt100 е -20 ÷ 350 °C
                      Значи датчика може да се ползва а диплея неможе........така ли?

Коментар

Те дизелите са си така. Греят повече от оборотите на шосето.
                        Дублиращ термометър може да вземеш от някой химически магазин. Има гледам разни. Примерно кибритена кутия, от нея дълга жица с датчика. Трябва само да видиш колко му е диапазона.
                        Ако искаш да показва това, което и щатния, трябва да го сложиш на същото място. Но е проблем да го прекалибрираш - като стои отвънка на корпуса на термостата винаги ще е по-студен от щатния. Освен това на различни места по мотора правилната температура е различна ...
                        Не знам какъв е датчикът. Платина 100 е резистор, термодвойката си е термодвойка. И двете си вървят с тяхна си електроника. Сигурно е най-добре да вземеш магазински за десетина - двайсе лева и да му избереш правилно място.

Коментар

Досега съм имал подобни наблюдения на ТЛК73 с 2LT двигател. След голяма борба и подмяна на какво ли не (датчик, виско, термостат, антифриз и т.н.) се оказа че радиатора е неоригинален и не задържа достатъчно водата в себе си за да се охлади на високи обороти , и аз се смях ама като смених радиатора колата си заспа, между другото мисля че от УАЗ пасна.

Коментар

може да не съм прав но аз бих се насочил първо към гърнетата да не са малки или запушени ,второ да пусна малко повече нафта да не е бедна сместа
                            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Значи колега за дизелите е нормално да греят повече на шосе и на висока скорост! Стефан е прав! Проверил съм го на много бусове и камиони. Загрявт и минаваш една предавка надолу а иначе има мощност за пета , шеста...Сега сложих цифров датчик на черокито 2.5 ДИЗЕЛ, схемата е същата : лек оффроуд 70' а извънградско до 90' . При това е зима , значи лятото с клима и на Витиня ще изхвърли водата гаранция. Просто трябва да си знае човек и да има едно на ум. М/у другото не съм чул за мотор на фолкваген 2.5 без турбо да не се бъркаш? За бусовия петак ли имаш предвид?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X