Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KJ90 - корекция на скоростомера при по-голям размер гуми?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вектор на скоростта

Темата отиде към издребняване и се отклони много целта си. Идеята на горния ми пост беше, че нямаше смисъл да нападате колегата за употребата на термини които не си е измислил той.
    Моля, модератора да разчисти излишните постове, като първо започне от моите.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
      ... Идеята на горния ми пост беше, че нямаше смисъл да нападате колегата за употребата на термини които не си е измислил той...
      Ако става въпрос за мен, не се отказвам от поста си.
      Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Километрите за час, нямат посока. Освен ако не умееш да дефинираш посоката на времето. Също както планинските мили на квадратен ярд, даже върху корен от три.
      И изобщо, разликата между аритметиката и геометрията, е знание на около 10 000 години. Време е да стане модно. Особено, откакто се учи в четвърти клас.
      Тензорното смятане, и произволните пространства, в които скоростта може да е вектор и в такъв вид, е песен, която приборите на автомобилното табло не показват.
      Не и в явен вид.
      Оставете купешките думи на който знае какво значат.
      Благодаря все пак за шанса да има нещо вярно в мнението ми.

Винаги съм се впечатлявал от напъването на човешкия мозък да сведе нещата до частност. Може би за да си ги обясни...
      [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

На тая кола с този проблем нищо не може да се направи. Какъв е проблема да се кара така и да се знае какъв е процента разлика между поканията и деиствителните стойности.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          На тая кола с този проблем нищо не може да се направи. Какъв е проблема да се кара така и да се знае какъв е процента разлика между поканията и деиствителните стойности.
          Този отговор чаках благодаря на колегата Джамбазов може да заключите темата.

Коментар

До: KJ90 - корекция на скоростомера при по-голям размер гуми?

Най-лесният начин е да извадиш стрелката и да я преместиш със шест километра. Само после засечи скоростта и с GPS за да сравниш.
            Ако мериш скоростта с GPS и я сравняваш със скоростомера на джипката трябва да знаеш, че скоростомерите на колите показват с около 5 км/ч. повече от реалната скорост. Стандартно. При точния размер гуми. Ти можеш, ако ти се играе много да я нагласиш да ти показва точно спрямо GPS-а, но не знам дали въобще си заслужава да се занимаваш да ръчкаш. Това е за скоростомера.
            Иначе аз поне не занм начин да промениш показанието на километража, който ти мери изминалия път. Просто ще трябва да прибавяш винаги по 6 или колкото киломитра е разликата на всеки сто за да знаеш колко реално си изминал.
            Успех с начинанието и ако се захванеш да правиш, това което ти казвам имай предвид, че скоростомера е много фина работа и лесно може да изкривиш оста на стрелката.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
              Най-лесният начин е да извадиш стрелката и да я преместиш със шест километра.
              Само дето разликата е в проценти и зависи от скороста в момента.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Само дето разликата е в проценти и зависи от скороста в момента.
                Не влизам в спор, но колегата казва, че му показва точно с 6 км/ч. по-малко. И то много лесно може да се пресметне като се сметнат обиколките на старата и новата гума и с колко завъртания ще изиминат примерно 1 километър. Е се вижда с колко завъртания по-малко ще измине същото разстояние по-голямата гума. И разликата е в километри, а не в проценти. Естествено може и да се сметне в проценти това е математика, но не виждам смисъл.
                Прав си че разликата при 100 км/ч. ако е 6 км/ч. надолу то при 50 ще е 3, което е процентно спадане надолу и редпективно нагоре над 100. Май се въртя в омагьосан крък след като човека искаше да се заключи темата отдавна. Извинявам се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X