Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допустима скорост на 4х4 - LJ 70?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Допустима скорост на 4х4 - LJ 70?

Виждала съм в Шевролета на приятеля ми на таблото да пише MAX SPEED 31-50 . Питах какво означава и ми бе обяснено че на бавни предавки може да развива 31мили в час или приблизително 50км/ч а на бързите предавки 50мили в час или около 80км/ч. Той Шевролета е камионче и сигурно затова е толкова бавен.

Коментар

До: допустима скорост на 4х4-LJ 70?

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
      ами зимата никой не си кара джипката в гората ама всички акъл дават ....
      Сигурен ли си в това, което казваш ?

А иначе AT гумите (не само BFG) е нормално да си имат своите ограничения и карането по заледен терен не им е от силните страни.
      Наистина, който кара джипа си като лека кола е по-добре да си го обува с шосейни гуми според сезона и съответно да внимава повечко, ако случайно му хрумне да се прави на офроудър.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

На Фронтера Б и дават на бавни до 40 км , а на бързи с включено 4х4 няма ограничение в скороста , аз лично съм я карал с 110-120 км по магистрала и няма никакъв проблем ;

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
          На Фронтера Б и дават на бавни до 40 км , а на бързи с включено 4х4 няма ограничение в скороста , аз лично съм я карал с 110-120 км по магистрала и няма никакъв проблем ;
          не съм карал фронтера, ама на 70-ката 120км./ч. и се води 3-та светлинна Много хубаво някой разграничи късите от дългите бази и има разлика в това дали си ползваш колата като редова или излизаш на разходки събота и неделя с нея да се поокаляш. Тъй че зарежете кво пише и какво сте постигали с вашето 4х4 ами по-скоро дайте някакви реални впечатления извадени от практиката.

Коментар

ами всичко дето го писах не са теории. не прочете ли. абсолютно за същата тойота става дума..... (къса, повдигната, със 31 ци гуми ханкуук олл терейн,шнорхел,лебедка, тъмно сив,софийска регистрация. това достатъчно точно ли е?) това в кръга на шегата.лошото е че се появиха много теоретици и народа им вярва.....
            иначе точни данни де да знам- около 80-90 съм я карал на двойното със сигурност (аз веднъж съм дигал 110-120 и на задно лятото на италианска магистрала де хаха за да изпревара един тир че се влачих много след него ;-) и това ми е спиид рекорда с нея ;-). та карай си спокойно на хлъзгави пътища.аз зимата си държа хъбовете почти непрекъснато зацепени ако е заснежено.проблеми никакви пак казвам. и си включвам предния мост като ми потрябва.карал съм зимата из града на двойно и съм си зимал завойте (хахах) без да се качвам по спирките на автобусите.... (тва за недозавиване дето некой теоретизираха пак). не се сърдете ама аз да ви кажа лично се въздържам да давам коментари за неща за които не съм сигурен и да заблуждавам колеги.... та моля въздържайте се понякога.пък и тия оценки кой карал през зимата и кой не..... да го коментираме ли въобще.явно някой хора имат ''поглед над всичко''. дали си измих зъбите днес??? сигурно ще ми кажат след малко..... хайде успешен ден на всички. и по-позитивно! ;-)
            висете отпуснато

Коментар

браво, точно за това говорех. Ти си може би първия дето си признава че не кара 70-ка със 130 км./ч. без проблем. Сега ще си втория след мен дето ще заяви че тойотата му не харчи 8л. извънградско
              Реално до 80-90 км./ч. нещата са нормални, даже може и да спреш. Що се отнася до недозавиването. Става на въпрос че раздатката раздава усилие 50/50 което пречи много и не е като при фултайма и дифа. Особенно на сняг ако си с ЛСД и влезнеш с каратето в завоя, колата почва да се изнася към външната му част. С тия неудобства се свиква но трябва да се внимава. Причината която ме накара да си сложа зимни гуми е че на черен път с не много сняг си запълват бързо грайфера и отделно от това заради ЛСД-задницата почва да ми се осуква като подам газ. Става на въпрос за 31-ци които са си широки за зимата определено...А и самите коли са тежки и с висок център и като тръгнат да се пързалят най-добре е да намериш начин да слезеш от тях и да изчакаш да се напързалят
              отделно от това най-ме дразни че самия волан, поне при рънера, е с много голям ход и не позволява спортно каране и специфичните леки корекции ...абе ееб...си газката

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                Здравейте,
                Интересува ме каква е допустимата скорост на LJ-70,при включен и преден мост,която може да се поддържа безкрайно дълго време по магистрала,или шосе?Че зима иде...!
                Благодаря предварително,и хубава вечер!
                Съобразена с пътната обстановка! И предполагаемата дължина на спирачния път,който не е по къс при движение в режим 4х2.
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

ами незнам ама като съм я карал със 110 за по-дълго време стрелката на температурата иска да излети....... а тия 8 на сто...... ако е на колесар и работи на празен ход ;-). не разбирам защо народа го влече да измисля.... другото за дифовете и недозавивания и т.н.... си важи за всички джипки с тая компановка ама като се кара разумно не виждам причини от това да се прави проблем ;-). аз лично не карам с вратите напред.......
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                    ами незнам ама като съм я карал със 110 за по-дълго време стрелката на температурата иска да излети....... а тия 8 на сто...... ако е на колесар и работи на празен ход ;-). не разбирам защо народа го влече да измисля.... другото за дифовете и недозавивания и т.н.... си важи за всички джипки с тая компановка ама като се кара разумно не виждам причини от това да се прави проблем ;-). аз лично не карам с вратите напред.......
                    Що,бе- и аз си признавам,че по шосе и магистрала я карам твърдо със 100км./ч!Понякога чат-пат вдигам 110км./ч-кой-каквото ще да ми разправя по-висока скорост от тази е постижима,но вече не е приятна-както за задкормилното устройство,така и за добичето!
                    Разхода в случая е твърдо 9л./100км. с по-хубавата нафта на Шел,или ОМВ-това е!
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Разхода е средно 10 л.на 100км.при нормално каране.А за над 100км в час е много по различно Моята трудно вдига повече, а и не съм я карал така. Според мен тези машини не са за тези скорости,особено с големи гуми.
                      0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                      X