Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допустима скорост на 4х4 - LJ 70?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Допустима скорост на 4х4 - LJ 70?

Здравейте,
    Интересува ме каква е допустимата скорост на LJ-70,при включен и преден мост,която може да се поддържа безкрайно дълго време по магистрала,или шосе?Че зима иде...!
    Благодаря предварително,и хубава вечер!
    много автомати-слаби резултати!

До: допустима скорост на 4х4-LJ 70?

забрави за скорост при тоя вариант ... отделно че е и опасно

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
      забрави за скорост при тоя вариант ... отделно че е и опасно
      Ок,но все пак...?60,80км/ч.?Ако се наложи да се кара зимата по шосе с утъпкан,и излъскан сняг(почти лед)например какво-да си карам на задно ли от София до Варна...?

Коментар

на почти лед с 60-80 ?
        Липсва ти инстинкта за самосъхранение , имай в предвид , че джипа се "завърта" на хлъзгава настилка много по лесно от лека кола !
        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

тук идва момента в който хората бъркат проходимото със стабилното и сигурно. Такова приключение с 4х4 каквото можеш да си спретнеш на път няма аналог. Доста има писано тук. Не ме питайте какъв шок претърпях след като смених двувалка ксантия със тойота с ЛСД диф. Все едно бях взел книжка предишния ден, въпреки че бях наясно в какво се забърквам. Каквото и да ми обясняват тия машинки зимата не работят като нормални коли и човек не бива да експериментира ...

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
            на почти лед с 60-80 ?
            Липсва ти инстинкта за самосъхранение , имай в предвид , че джипа се "завърта" на хлъзгава настилка много по лесно от лека кола !
            На много хлъзгава настилка няма спор!
            И кво се оказва-че зимата една лека кола с добри зимни гуми е за предпочитане....?!?!?!?
            Добре,де-кажете все пак какво пише в мануала по питането миИли да се избягва максимално включването на 4х4?

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              На много хлъзгава настилка няма спор!
              И кво се оказва-че зимата една лека кола с добри зимни гуми е за предпочитане....?!?!?!?
              Добре,де-кажете все пак какво пише в мануала по питането миИли да се избягва максимално включването на 4х4?
              ще погледна на Рънера инструкцията. Там май даваха макс 60-80 но забрави да завиеш с включен преден мост

Коментар

Чисто технически, ако питаш, нямаш проблем да караш със включен преден мост и със по висока скорост - примерно 80-100. Практически там където се налага да караш 4х4, тази скорост е несъобразена. Тази кола е с болкиран междинен диф и недозавива и при евентуално поднасяне вкарването в пътя e много трудно.
                Последно редактирано от Jimi; 09-09-09, 22:48.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

ще погледна на Рънера инструкцията. Там май даваха макс 60-80 но забрави да завиеш с включен преден мост
                  Ок-ще се учиме бавно и внимателно...!
                  В този ред на мисли дали за зимата не са за предпочитане чисто зимни "цивилни"гуменки за тВа магаре,ако се кара основно по шосета,а не BF Goodrich All-Terrain?

Коментар

В този ред на мисли дали за зимата не са за предпочитане чисто зимни "цивилни"гуменки за тВа магаре,ако се кара основно по шосета,а не BF Goodrich All-Terrain?
                    Общо взето май да, но на дълбок сняг и офф, ще загубиш проходимост.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                      Общо взето май да, но на дълбок сняг и офф, ще загубиш проходимост.
                      Еххх...не стига,че няма пълно щастие,ами и намалява още повече понякога...!От 2 седмици се чудя и мая с какви копита да оборудвам добичето за зимата...А,я дават много снежна и студена...
                      Sorry,ама темата се поотмести,и отиде към раздел гуми,което е коментирано много...
                      Има ли поне чисто зимни гуми с малко по-едър грайфер,че да са по-подходящи за дълбок сняг и офф?Обикалям по вносителите и всеки си хвали стоката,като твърди,че тези точно гуменки са по-по,и най,ама хич не им хващам вяра-то хубавата гума и на външен вид си личи до голяма степен.

Коментар

ами зимата никой не си кара джипката в гората ама всички акъл дават. Един път си позволих да ги "нахраня" тия гуудрич и веднага скокнаха капацитетите. Реално не стават ама пуста мания и реклама и хората купуват като че ще свършат на другия ден. За една зима два пъти ми се наложи да вадя хора от преспите с прехвалената марка с чисто зимните си гуми Дънлоп SJ6. Ясно е че искаш да си ползваш Тойотата зимата като нормална кола и в такъв случай си потърси чисто зимни гуми за 4х4 за по-тежки терени. Недей се връзва на локуми ....
                        Последно редактирано от bliss-stick; 09-09-09, 22:35.

Коментар

ами зимата никой не си кара джипката в гората ама всички акъл дават. Един път си позволих да ги "нахраня" тия гуудрич и веднага скокнаха капацитетите. Реално не стават ама пуста мания и реклама и хората купуват като че ще свършат на другия ден. За една зима два пъти ми се наложи да вадя хора от преспите с прехвалената марка с чисто зимните си гуми Дънлоп SJ6. Ясно е че искаш да си ползваш Тойотата зимата като нормална кола и в такъв случай си потърси чисто зимни гуми за 4х4 за по-тежки терени. Не дей се връзва на локуми ....
                          Да-и аз стигам до извода за чисто зимни гуми-тВа Убаво магаре ще е доста шавливо зимата,каквото е късо на всичко отгоре!
                          Утре ще пусна тема за зимни гуми,като за този къс "жип"-на няколко пъти ги гледам,и опипвам(само дето на вкус не съм ги пробвал) прехвалените BFG-T/A,ама не ми харесват особенно,и това си е!
                          Е-ако някой ми ги подари ще ги изпробвам без скрупули!Ама близо 300лв. за бройка,и да се окаже,че не са подходящи....

Коментар

До: Допустима скорост на 4х4 - LJ 70?

Зимни гуми слагат на паркетниците.
                            Да не си решил да я правиш паркетна.

Коментар

До: Допустима скорост на 4х4 - LJ 70?

ами мойта тойота си я карах зимата със олл терейн гуми със включен преден мост при нужда по магистралата и не съм имал никакъв проблем.при съобразена скорост не виждам какъв би могъл да е проблема.... малко ми звучи пресилено тия съвети да не включвате преден мост..... от 97 ма година карам какви ли не 4х4 и винаги при сняг и по магистралата си включвам и двата моста.... и за какво недозавиване може да става дума на магистрала или по друг път със ниска съобразена скорост.... та точно по въпроса на бързи 4х4 можеш спокойно да си я караш с 80-90 (това от мой опит) а какво да кажа на другите-дали някой си изключва двойното на състезание като се развиват скорости къде къде над 80-90 км/ч.... дори във инструкцията на 70 ката си пише ''на заснежени шосета'' през зимата...... не помня какви бяха максималните допустими ама не мисля че и при лоша пътна обстановка ще можеш така или иначе да ги достигнеш. а олл терейн гуми при разумен водач (и при условие че са относително нови и със все още читави ламели) са си перфектни и за зимата..... (разбира се не казвам че са по-добри от чисто зимни, но пък можеш и да се позаиграеш със тях тук там...) та успех и не се плашете толкова от приказки.... винаги е важно съобразяването със обстановката....... мисля че много пъти сме виждали как коли със зимни гуми за по няколко хиляди лева изхвърчат от пътищата защото водачите решават че са ''безсмъртни'' като имат пари....... и за тях няма физически закони. та карай си я тойотката със вкл. предно смело и внимателно. и безаварийно от мен ;-)
                              висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X