Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota FJ Cruiser допълнителен вентилатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota FJ Cruiser допълнителен вентилатор

Здравейте,
    Искам да сложа допълнителен вентилатор за охлаждане на радиатора който да се пуска принудително с копче. Има място отпред между радиатора и решетката, трябва да се сложи пред радиатора и да духа назад. Някой да е правил такова нещо?

Аз съм слагал и на лека кола и на джипа .
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Може ли инфо от къде да взема вентилатор, трябва да е около 23/24 см. диаметър

Коментар

Пишеш примерно в google . Вентилатор SPAL 12V и си харесваш сайт с цена и си поръчваш .

Коментар

От коя да е морга за коли ако не ти се купува нов.

Сложи му и маслен радиатор,така или иначе ще си играеш
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Здравей колега!А каква е причината да слагаш допълнителен вентилатор?
            1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Първоначално публикуван от metotem Преглед на мнение
              Както всички продължително катерене на ниска скорост.
              Маслен радиатор и вентилатор са хубаво нещо, но пак си трябват почивки, Последния път към хижа Мургаш, гърнетата бяха прегрели

Коментар

• I.Stoyanov
                I.Stoyanov коментира
                Редактиране на коментар
                Предполагам, дори съм убеден, че колата е автомат, щото FJ cuiser ръчка си е доста голяма рядкост в нашите ширини. Карай я в ръчен режим и по-високи обороти, за да може да има по-добро обдухване на двигателя и по-добра циркулация на охладителната течност. АКо пак не е достатъчно ревизия на последната, термостат на 82* градуса и перка с повече лопатки (като за арабските държави, африка и тнт). СПоред мен поставянето на вентилато (още един) е крайна мярка. А и както казаха колегите, ако не надупчиш капака да излиза тоя обем от въздух, напрактика почти нищо няма да направиш.

Първоначално публикуван от metotem Преглед на мнение
              Причината се казва Тойота. Не е първия не е и последния и не само този модел.
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

И на мен и ми е интересно, ако всичко по охладителната и горивната уредба е наред, какво налага монтаж на допълнителен вентилатор. Или ще се работи в някакви много тежки условия/режими?

Коментар

За да има ефект от допълнителен вентилатор , трябва да се осигури циркулация на въздуха. Ако няма от къде да излиза горещия въздух , ефекта ще е минимален.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Колата е автомат. Нищо не налага монтирането на допълнителен вентилатор, просто ми каза приятел монтьор, че е хубаво да се пуска лятото при ниски скорости, катерене и т.н. допълнителен вентилатор да помага. А какви негативи виждате в това изпълнение?

Коментар

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Никакви,само малко повече ток дърпа

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не е като да няма. На висока скорост пречи.

Bikerbul, здрасти и благодаря за изчерпателния отговор!Не ставаше дума дали има негативи, а дали колата ти има някакъв проблем, който се опитваш да премахнеш като следствие, а не да му излекуваш причините.Доста хора слагат допълнителен вентилатор, опитвайки се да лекуват следствие на проблем с охладителната система или със състоянието на двигателя.Понеже не знам коя година е и с какъв двг е FJ Cruiser-a ти, ще съм благодарен ако споменеш, както и ако е оригинално с механичен вентилатор с виско съединител, дали е обслужван/подменян някога този съединител.А както и ако е бензинов двг, дали е и на газ и ако да, на какъв-пропан или метан.
                    Както казаха колегите, дебита на въздух е сметнат като поток и добавянето на повече дебит, не е гарантирано, че ще е успешно, ако няма откъде да се изнася допълнителния обем.
                    По ефективно би било както каза I.Stoyanov за перка с повече лопатки, а според мен и регулируем и нагласен на по ниска t* клапан за зацепване на виско съединителя и/или подмяна на силиконовото масло с такова с по-висок вискозитет.Тази цялата галимация иска доста четене, може би имам някъде материал за настройките, отнасящ се за ЛК80 серия.
                    Със здраве и успех!
                    Мето
                    Последно редактирано от metotem; 16-04-24, 01:16.
                    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Здравей Мето! Не колата няма проблем, 2007 г. е, двигателя на този модел е само един (с модификация след 2010 г.) затова не съм писал данните подробно, 4000 куб, 240 к.с. бензин с газ пропан бутан сложен в БГ преди около 1000 км. Оригинално е с механичен вентилатор с виско, но не знам дали и какво някога нещо е правено по него, взех я миналата година от Канада. Както казах нищо не налага слагането на допълнителен вентилатор колат ас и работи идеално сега, просто ако в някакъв горещ момент ми се наложи и мога да и помогна с охлаждането да го имам като опция, това ми е замисъла. А и ако няма негативи бих го направил.
                      Със здраве!

Коментар

• I.Stoyanov
                        I.Stoyanov коментира
                        Редактиране на коментар
                        Странно... Карах едно Прадо (десняк) с тази трансмисия и съм почти убеден, че си локваше на всички предваки. Но все пак е минало време от тогава и може да съм позабравил или да е били пипана в Английско, щото имаше и добинсън 2" оТкачване и разни други доработки. Въпреки това, си остават валидни другите преимущества.

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Всички автомати, за които по някаква причина съм чел (броят се на пръстите на едната ръка), на ръчен режим локват на първа, понякога и само под определена скорост, и после чак на последните 2 или 3 предавки, както си локват по принцип. Моята (американско 545RFE върху GC) също. Има си спирачно усилие и на 2-ра и на трета, но извън високите скорости на последните предавки, локъп при ръчен режм има само на първа. То при мен ръчния режим е де-факто ограничение до коя скорост да вдига, а не избор на скорост.

А към автора на темата - не се занимавай с глупости, ами си карай колата. Колкото повече побългаряваш безпроблемно работещи системи, толкова по-малко ще са безпроблемни.

• Двигателист
                        Двигателист коментира
                        Редактиране на коментар
                        Тази кутия няма ръчен режим. Има само ограничаване (забрана) на превкючване отгоре. Демек положение 3 изрежда 1-ва, 2-ра, 3-та, но нагоре не. Използва се основно при спускане, или просто когато не искаш да отива над определена предавка във възходящ ред. И както пише MoridinBG, заключване на хидротрансформатора има само на 4-та и 5-та предавки. На другите заключване без тунинг не става.

Автомобилните производители са кръгли идиоти и квадратни олигофрени. Един вентилайзер не могат да завинтят като хората.
                      И съвсем закономерно всеки байчо от гаража знае повече от тях. При това, много повече...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Щатски и Канадски идват без радиатор на трансмисията,Австралийките и други си идват заводско с такъв…….та ако ще купувам такова ‘е му сложа и на трансмисия и на маслото и на хидравликата,за антифриза няма и да се замислям даже.

Тая Канадка няма да има радиатори,те тия в Аризонската пустиня нямат та там около боровете и белите мечки съвсем
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X