Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК HDJ 81,1HD-T

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ТЛК HDJ 81,1HD-T

    Нужен ми е преден ДЕСЕН спирачен апарат за този модел,колата е закупена от Япония(десен волан) и VIN номерът и не излиза в еврорегистрите.Няколкото апарата,които ми пратиха се оказаха по-широки корпусите им на мястото на пъпката зас обезвъздушаване.Ако можете,помогнете! VIN N по талон(регистрирана е преди 17 год. в България HDJ810023708.Благодаря Ви предварително!

  • #2
    partsouq.com
    Вкарай й VINа тук например . Изкарай номера на частта , дето търсиш и ще питаме.
    Тва ,горе ,дето си постнал надали е VIN
    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

    Коментар


    • #3
      Не е VIN. VIN-ът е 17 цифри/букви. Снимай и табелата - там обикновено се мъдри и моделен номер, дори VIN-а да е нестамндартен. Макар че не е толкова дърта та да е нестандартен.

      По информацията до тук (HDJ81, 1HD-T), като номер излиза 47730-60060:



      Но докато няма повече информация (комплектация, година и т.н.) няма 100% сигурност че е това.
      Последно редактирано от sparkybg; 03-06-23, 12:25.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #4
        Преден десен спирачен апарат - 4773060030
        VIN номерът е правилен.
        ADT34888N - Brake Caliper


        FCL694794 - Brake Caliper FERODO

        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Светльо Петров; 03-06-23, 12:28.
        TLC LJ70 2LT
        Mitsubishi Pajero II 3.0 V6

        Коментар


        • #5
          Да .Най-вероятно да е 4773060030 номера на спирачния апарат . Производителя му за фабрично вграждане в Тойота (пък и в Паджеро ,и в Hilux....) е ADVICS (част от DENSO) . 80ката ми е с 4.0 бензин и е със същите апарати . Слагат ги на половината японски "жипове" .
          TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

          Коментар


          • #6
            Точно това е VIN-а на колата - JDM модификациите са с по-къс на който в Европа се пулят и казват, че не е верен. На моето JDM Сафари е със същата дължина.

            В популярните световни сайтове ще излезнат верните части и можете да си поръчате директно от тях - правя го ежемесечно.

            Ако не се справяте кажете - ще помагаме
            Дела трябват, а не думи.

            Коментар


            • icerunner
              icerunner коментира
              Редактиране на коментар
              Не думай… Аз навремето като си докарах Патрула от Холандия, ми връчиха ключовете и ме изпратиха по живо, по здраво с временни номера, разпечатани на лист А4, пъхнати в офис джоб и залепени с тиксо на бронята… На границите, някои се пулиха, други не се впечатляваха, но една австрийска полицайка, в някакво умряло село, като вкара ВИНа, състоящ се от 3 букви и 5 цифри в таблета, и той и отговори, че сефте го вижда се хвана за кобура и беше готова да ни арестува, докато не излезе ръчната справка по телефона и не и казаха, че не сме си го измислили Голяма забава…

            • Plamen Alexandrov
              Plamen Alexandrov коментира
              Редактиране на коментар
              Сашо при теб никога не е скучно Стария Патрул също ми беше с къс вин, но нямам идея каква му била историята на вноса, за разлика от Сафарито
              Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 04-06-23, 21:42.

          • #7
            Първоначално публикуван от Plamen Alexandrov Преглед на мнение
            В популярните световни сайтове...
            Мисля че ще е полезно да се посочат. Защото например тоя, от който аз пазарувах, и който в много от случаите дава изключително добри цени (ssg.asia), не ми се получи. А каталозите им са изключително добри - гледам си включително частите за Гранд Черокито там, нищо че не продават почти нищо за Jeep.

            Видях че в PARTSOUQ и AMAYAMA се получават нещата. Ако има още - някой да сподели.

            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • #8
              Да истината е, че най-добрия вариант е да се проверяват във всичките сайтове нещата и където се потвърди, че е налична частта да се поръча от там.

              Имал съм случаи в които ми дава наличност на определена част но при поръчка след известно време отказват.

              Като съвет е добре и да се проверява цената за доставка защото има случаи при които нещо излиза много евтино някъде но доставката му е…

              Сайтовете които ползвам аз са следните:

              https://megazip.net
              Най-използваният от мен - много добре оформена услуга. Цените им в общия случай са малко по-високи от на останалите но имат постоянни промо кодове с -10 и -15 % което компенсира. Не веднъж ми се е случвало само при тях да има нещо което търся. Много приятно се работи с тях - пуска се поръчка, която в рамките на няколко дни от сайта проверяват наличности и ако всичко е налично ви подканят да платите. Ако има липсващи части (които могат да се доставят) ви питат ще ги чакате ли или да отпаднат и да оформят поръчката без тях. В случай, че нещото което търсите не може да бъде доставено - поръчката се отказва. Работят много бързо и съм много доволен от тях.

              https://ssg.asia
              Както каза Спарки - много подробни каталози и много добри, дори най-добрите цени. Сериозна услуга. Кофтито при тях е, че предварително трябва да се добавят пари в акаунта, след което може да се пусне поръчка / запитване за наличности. Имах случаи едно копче, което ми го дава налично в няколко склда да ми го откажат от всички.

              https://amayama.com
              От тях направо ми се повдига ако трябва да поръчвам нещо, което го няма никъде другаде. Супер бавни, почти никаква комуникация, текат някакви срокове които и те не знаят за какво са. В крайна сметка нещото идва но ако поръчвате от тях се въоражавате с търпение.

              https://partsouq.com
              За сега тях ги ползвам като каталог на схемите защото са много добре направени и от там си намирам номерата, които ми трябват Не съм поръчвал от тях но това което съм гледал те компенсират по-ниска цена с висока цена на доставка. Наблюденията ми са, че много от по-редките неща които съм търсил и са излизали в (някои от) другите сайтове при тях ги няма.

              По отношение на доставките аз използвам Fedex/TNT и DHL. Fedex ми е удобен не само заради добрите цени но и опцията да си го взема от техния офис вместо да се гоним с куриерите. DHL са мнооого удобни но по-скъпи от Fedex. С тях внимавайте ако поръчвате повече от 5 отделни артикула защото имат допълнителни митнически такси.

              Дела трябват, а не думи.

              Коментар


              • sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                За DHL - повече от 3 артикула с различни митнически кодове.

              • Plamen Alexandrov
                Plamen Alexandrov коментира
                Редактиране на коментар
                В последните им мейли които ми изпращаха за освобождаване миналия месец пишеше 5 но не претендирам за достоверност

            • #9
              Здравейте!Както е поссочил Светльо Петров и други колеги, правилният номер за апарата е 47730-60030.Добрите сайтове разпознават и номер на рама, който е прадядото на ВИН номерацията.Пуснах рамата на колегата в https://www.toyodiy.com/parts/, ъдето може да се търсят части по номер, а също да се види коя част в кои модели е била монтирана или да се търси по ВИН и рама, но сайта не е за продажби, макар че има посочени цени, които не са актуални а приблизителни.Сайтът е руски, но за Сев Америка, откъдето е връзката която пуснах е без схемите, поради изискване на Тойота., но може от България те да се отворят и да ги виждате.Основно купувам от Амаяма( https://www.amayama.com/en ),които имат най-ниски цени, но никога намаления и Мегазип(https://www.megazip.net/ ), където момичетата са супер да осведомяват клиента за всичко, но цените са им малко по-високи от амаяма, но пък често имат намаления от 10-15% и веднъж годишно и 20%. И двата сайта са руски, а също добра база със схеми имат и https://7zap.com/en/catalog/cars/Toyota/, но от тези последните не съм пазарувал.
              Със здраве и успех на всички!
              Последно редактирано от metotem; 04-06-23, 18:03.
              1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X