Нужен ми е преден ДЕСЕН спирачен апарат за този модел,колата е закупена от Япония(десен волан) и VIN номерът и не излиза в еврорегистрите.Няколкото апарата,които ми пратиха се оказаха по-широки корпусите им на мястото на пъпката зас обезвъздушаване.Ако можете,помогнете! VIN N по талон(регистрирана е преди 17 год. в България HDJ810023708.Благодаря Ви предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ТЛК HDJ 81,1HD-T
Свий
X
-
Не е VIN. VIN-ът е 17 цифри/букви. Снимай и табелата - там обикновено се мъдри и моделен номер, дори VIN-а да е нестамндартен. Макар че не е толкова дърта та да е нестандартен.
По информацията до тук (HDJ81, 1HD-T), като номер излиза 47730-60060:

Но докато няма повече информация (комплектация, година и т.н.) няма 100% сигурност че е това.Последно редактирано от sparkybg; 03-06-23, 12:25.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Преден десен спирачен апарат - 4773060030
VIN номерът е правилен.
ADT34888N - Brake Caliper
FCL694794 - Brake Caliper FERODO
Последно редактирано от Светльо Петров; 03-06-23, 12:28.TLC LJ70 2LT
Mitsubishi Pajero II 3.0 V6
Коментар
-
Да .Най-вероятно да е 4773060030 номера на спирачния апарат . Производителя му за фабрично вграждане в Тойота (пък и в Паджеро ,и в Hilux....) е ADVICS (част от DENSO) . 80ката ми е с 4.0 бензин и е със същите апарати . Слагат ги на половината японски "жипове" .
TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
Точно това е VIN-а на колата - JDM модификациите са с по-къс на който в Европа се пулят и казват, че не е верен. На моето JDM Сафари е със същата дължина.
В популярните световни сайтове ще излезнат верните части и можете да си поръчате директно от тях - правя го ежемесечно.
Ако не се справяте кажете - ще помагаме
Дела трябват, а не думи.
Коментар
-
Не думай… Аз навремето като си докарах Патрула от Холандия, ми връчиха ключовете и ме изпратиха по живо, по здраво с временни номера, разпечатани на лист А4, пъхнати в офис джоб и залепени с тиксо на бронята… На границите, някои се пулиха, други не се впечатляваха, но една австрийска полицайка, в някакво умряло село, като вкара ВИНа, състоящ се от 3 букви и 5 цифри в таблета, и той и отговори, че сефте го вижда се хвана за кобура и беше готова да ни арестува, докато не излезе ръчната справка по телефона и не и казаха, че не сме си го измислили
Голяма забава…
-
Сашо при теб никога не е скучно
Стария Патрул също ми беше с къс вин, но нямам идея каква му била историята на вноса, за разлика от Сафарито
Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 04-06-23, 21:42.
-
-
Мисля че ще е полезно да се посочат. Защото например тоя, от който аз пазарувах, и който в много от случаите дава изключително добри цени (ssg.asia), не ми се получи. А каталозите им са изключително добри - гледам си включително частите за Гранд Черокито там, нищо че не продават почти нищо за Jeep.Първоначално публикуван от Plamen Alexandrov Преглед на мнениеВ популярните световни сайтове...
Видях че в PARTSOUQ и AMAYAMA се получават нещата. Ако има още - някой да сподели.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Да истината е, че най-добрия вариант е да се проверяват във всичките сайтове нещата и където се потвърди, че е налична частта да се поръча от там.
Имал съм случаи в които ми дава наличност на определена част но при поръчка след известно време отказват.
Като съвет е добре и да се проверява цената за доставка защото има случаи при които нещо излиза много евтино някъде но доставката му е…
Сайтовете които ползвам аз са следните:
Най-използваният от мен - много добре оформена услуга. Цените им в общия случай са малко по-високи от на останалите но имат постоянни промо кодове с -10 и -15 % което компенсира. Не веднъж ми се е случвало само при тях да има нещо което търся. Много приятно се работи с тях - пуска се поръчка, която в рамките на няколко дни от сайта проверяват наличности и ако всичко е налично ви подканят да платите. Ако има липсващи части (които могат да се доставят) ви питат ще ги чакате ли или да отпаднат и да оформят поръчката без тях. В случай, че нещото което търсите не може да бъде доставено - поръчката се отказва. Работят много бързо и съм много доволен от тях.
Както каза Спарки - много подробни каталози и много добри, дори най-добрите цени. Сериозна услуга. Кофтито при тях е, че предварително трябва да се добавят пари в акаунта, след което може да се пусне поръчка / запитване за наличности. Имах случаи едно копче, което ми го дава налично в няколко склда да ми го откажат от всички.
От тях направо ми се повдига ако трябва да поръчвам нещо, което го няма никъде другаде. Супер бавни, почти никаква комуникация, текат някакви срокове които и те не знаят за какво са. В крайна сметка нещото идва но ако поръчвате от тях се въоражавате с търпение.
За сега тях ги ползвам като каталог на схемите защото са много добре направени и от там си намирам номерата, които ми трябват
Не съм поръчвал от тях но това което съм гледал те компенсират по-ниска цена с висока цена на доставка. Наблюденията ми са, че много от по-редките неща които съм търсил и са излизали в (някои от) другите сайтове при тях ги няма.
По отношение на доставките аз използвам Fedex/TNT и DHL. Fedex ми е удобен не само заради добрите цени но и опцията да си го взема от техния офис вместо да се гоним с куриерите. DHL са мнооого удобни но по-скъпи от Fedex. С тях внимавайте ако поръчвате повече от 5 отделни артикула защото имат допълнителни митнически такси.
Дела трябват, а не думи.
- Харесвани 2
Коментар
-
Здравейте!Както е поссочил Светльо Петров и други колеги, правилният номер за апарата е 47730-60030.Добрите сайтове разпознават и номер на рама, който е прадядото на ВИН номерацията.Пуснах рамата на колегата в https://www.toyodiy.com/parts/, ъдето може да се търсят части по номер, а също да се види коя част в кои модели е била монтирана или да се търси по ВИН и рама, но сайта не е за продажби, макар че има посочени цени, които не са актуални а приблизителни.Сайтът е руски, но за Сев Америка, откъдето е връзката която пуснах е без схемите, поради изискване на Тойота., но може от България те да се отворят и да ги виждате.Основно купувам от Амаяма( https://www.amayama.com/en ),които имат най-ниски цени, но никога намаления и Мегазип(https://www.megazip.net/ ), където момичетата са супер да осведомяват клиента за всичко, но цените са им малко по-високи от амаяма, но пък често имат намаления от 10-15% и веднъж годишно и 20%. И двата сайта са руски, а също добра база със схеми имат и https://7zap.com/en/catalog/cars/Toyota/, но от тези последните не съм пазарувал.
Със здраве и успех на всички!Последно редактирано от metotem; 04-06-23, 18:03.1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар