Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Причукване при старт на ТЛК 120 (дюзи).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Причукване при старт на ТЛК 120

Това дюзата ли е?
    LZ1AIV

Коментар

Колко струва една дюза от любопитство

Коментар

Да. Зависи от връзките

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
          Да. Зависи от връзките
          Хайде холан, кажи де.
          LZ1AIV

Коментар

В Тойота е около 1500 лв. по спомени, от Денсо България можело да се намерят на 900 (непотвърдено) иначе баща ми намери от някъде втора ръка читави, мисля, от гръмнал двигател или нещо такова (или ударен до неизползваемост..) на по-тънкана. Там е на договаряне вече, но 2те излязоха по-малко от половината на една чисто нова от дилъра.

П.П. Пазете си старите дюзи

Коментар

Здравейте, колеги! Карам един ТЛК 120( на 68К почти ) и се появи едно тропане леко като подавам газ, засилва се по нагорнище. Карах го в ТМ, казаха че са дюзи и ми препоръчаха неква добавка за дизела, която сипах и сега ще го наблюдавам с надеждата да спре J. Споменаха, че ако има необходимост от подмяна на дюзи (4 бр. Според тях ) това не се поемало от гаранцията, та исках да попитам и вас, дали тези дюзи са си нормален консуматив или не съм говорил с правилния човек .

Коментар

Дюзите се поемат от гаранцията. Тойота има най сериозната гаранция. Ако са дюзи има опасност да счупиш двигателя.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Джамбазов, благодаря за бързия отговор. Незнам как да реагирам за да не създавам излишна паника, но след днешната диагностика в графата „Забележки на механика” в бележката от „ТМ ауто” пише „Необходима смяна на 4 бр. Дюзи”.
                  Приемчика ми дава документа и казва , че те препорачват да сложа добавка, която си купих от тях за почистване на дюзите, ако проблема продължи требва да се сменят дюзи на моя сметка щото виновно било горивото. За информация сипвам само от най-скъпата нафта от известна на всички ни международна верига бензиностанции и то от как колата беше на великите 66 км....
                  С риск да стана банален искам да питам за мнение има ли смисъл да чакам да изгоря целия резервоар с препорачаната добавка или дерекно да дигам чуковете и да ходя в ТМ да си диря дилъра, че тва дето ми го е писал Джамбазов хич не ме оспокоява. На вниманието на всички . Мерси !

Коментар

Приемчика не е бил в час или те врътка. Нека това дето ти го е казал да ти го даде писмено. Дюзите се покриват от гаранцията на Тойота. Слагат се нов модел дюзи, сменя се и софтуера за управлението им. Ако колата ти е с новия модел фабрично, се прави подмяна с дюзи от представителството на Денсо, но това не го правиш ти, ами дилъра се занимава. Опита показва, че добавката много рядко решава проблема.
                    Търговеца който ти е продал колата едва ли може да помогне. По скоро търси шефа на сервиза.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

За да спасим дюзите от калпава нафта е добре да не оставяме лампата на резервоара да светне. Бедна ни е фантазията какви гадости има по дъното на резервоарите ни. Затова винаги гледам да имам поне 15литра и сменям горивен филтър на всяка смяна на масло Така се "боря" с лошото гориво. И съм се убедил,че горивния филтър не е почти никаква преграда,ако засмуче от гадорията по дъното
                      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Благодаря на Джамбазов и Илко75бг. Не ми се щеше, но май ще се наложи да се решава проблема с разправия ( по стар български обичай ).
                        По щастливо стечение на обстоятелствата тази кола не е оставала с по-малко от ¼ от резервоара, камо ли да светне резервата...., тъй че се съмнявам това да е причината. Ако има други мнения ще се радвам да ги прочета преди да правя панаира утре.

Коментар

Не прави панаир, ами иди и се разбери като хората. Предполагам си попаднал на някой новобранец или на някой който не му се занимава.

Коментар

Джамбазов, колеги здравейте,

От седмица и при мене има промяна на шума и леки вибраций. Как да проверя дали съм с новия модел дюзи.

Проблема се получава само от време на време и сутрин при първото палене.

Благодаря
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от vuncata Преглед на мнение
                              Благодаря на Джамбазов и Илко75бг. Не ми се щеше, но май ще се наложи да се решава проблема с разправия ( по стар български обичай ).
                              По щастливо стечение на обстоятелствата тази кола не е оставала с по-малко от ¼ от резервоара, камо ли да светне резервата...., тъй че се съмнявам това да е причината. Ако има други мнения ще се радвам да ги прочета преди да правя панаира утре.
                              Здравей колега,
                              миналата година имах проблеми с тресене на двигателя и от ТМ Ауто ми казаха, че е възможно да са дюзи(схемата с добавката и т.н.). Тогава обаче се коментираше, че смяната на дюзи е гаранционно - т.е. безплатно. Казаха, че въпреки ниското качество на горивата у нас, това се признавало, защото знаели, че ние нищо не можем да направим... По спомен, това им бяха думите. Възможно е сега при спадане на продажбите на нови автомобили, да се пробват и да не искат толкова лесно да признават това и онова.
                              Успех

ПП: Послушай Джамбазов - няма да сгрешиш.
                              http://www.nakladkibg.com
                              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Здравейте не напразно питах за цената на нова дюза по спомен един приятел си ги намери оригинални нови на цена 650лв. ако на някой му трябват да свирка ще помагам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X