Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Cruiser V8 - мнения и впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Land Cruiser V8 - мнения и впечатления

Ресурс и надеждност са две различни неща. Ресурса се смята на база на ресурса на повечето възли и агрегати. Измерва се на стенд и се изчислява от инженерите. Например ако пружината на ТЛК80 издържи сто милиона цикъла, на ТЛК В8 издържа сто и двадесет милиона цикъла, така е и с другите агрегати.
    Надежноста от друга страна е свързана с това колко често автомобила достига до точка на отказ. Надежноста ма един автомобол е свързана със времето в което ще откаже най-ненадеждната система. Разликата в надеждноста на двата автомобила е в броя на възлите и ситемите които са покрай агрегатите. Ако на ТЛК80 са двадесет, то на ТЛК В8 са двеста. Чисто статистически ако се пада с тридесет процента по малък отказ на система на ТЛК В8 в сравнение с ТЛК80, то пак ТЛК В8 ще е по ненадежден заради броя на системите в него.
    Доста неясно го обясних май....
    Опита показва че всичко се троши, някой по малко, други повече. Всичко зависи според мен от три неща: задволанното устройство, експлоатацията и подръжката.
    Виждъл съм ВМ двигател на триста хиляди километра с показатели на нов, без ремонт и 4.2тд на тойота убит на осемдесет хиляди километра, а всички знаем статистически кое колко изкарва.
    Отклонихме се доста от темата....
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Доста неясно го обясних май....
      На мен ми стана ясно че ТЛК200 има по голям ресурс от ТЛК80. Обаче пък е по не-надежден от 80-сетката.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        На мен ми стана ясно че ТЛК200 има по голям ресурс от ТЛК80. Обаче пък е по не-надежден от 80-сетката.
        Колкото и да е смешно е точно така.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Колкото и да е смешно е точно така.
          Няма лошо. Чест ти прави че разясни понятията!

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
            Знае ли някой колко харчи наистина 5.7 V8 ????
            И аз това питам и за 2-те версии "ръчка" и "автомат". И ако някой има наблюдения на реален разход.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Митко,
              Благодаря за поясненията!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                И аз това питам и за 2-те версии "ръчка" и "автомат". И ако някой има наблюдения на реален разход.
                Светльо, реалния разход на дизела е 12-16 л/100км, а на бензина 15-29 л/100.

Коментар

С риск да се намеся в зона, за която няма претенции и според това, което съм прочел тук съм доста назад от повечето от вас, ще си позволя все пак да изкажа собственото мнение.

Това е внушителна машина, на която не успях да тествам офроуд възможностите, ощо повече, че надали щях да успея да изкажа компетентно офроуд мнение, но определено съм съгласен с Getsov. Интериорът и цялостният комфор не кореспондира с цената по никакъв начин. Има добра динамика и стои стабилно на асфалт за размерите си. Изненадах се от добрата работа на спирачките като се има предвид теглото. разход 20 л/100 км градско аз дизеловата версия автомат ми се видя маааааалко множко, но това според мен не е важно. Впечатли ме добрия park assistant и пълната електроника, която сугирността на пасажерите и удобството на водача е важно, но ИНТЕРИОРА е наистина нещото, което не бих могъл да преглътна...не върви един РАВ4 те кара да се чувстваш в по-конфортна обстановка...за ШЛК 120 да не говорим.

Коментар

Тази система с многото букви е "KDSS".
                    Автомобилът не е два пъти по скъп. В момента цената е около 150к с ДДС.
                    KDSS я знам, но визирах друга, с повече букви, която не съм си правил труда да запомня. Има копче за изключване, където са бутоните за огледалата.
                    Относно цената: казаха, че сега го дават на 155-160 с ДДС.
                    За 120ка може да се получи оферта от 75 хил. лв. с ДДС (колегата Haji да се изкаже по-компетентно), което го прави 2 пъти по-евтин. Вярно, с ниво на оборудване Executive, но мисля, че в него има всичко необходимо. Luxury мисл, че е около 90 хил., което прави разлика от 60-68 хил. (една Рав4-ка )
                    Ако някъде греша, нека бъда поправен

П.П. Някъде четох, че дизайна на дръжките, например, големите бутони и др. се дължал на замисъла, този джип да буде използван в тежки условия и работата вътре с ръкавици да не е проблем.
                    В България се съмнявам някой да използа такъв автомобил да вози тор или дуги подобни, и да го използва като камион.

Коментар

България е никакъв пазар за този автомобил и изискванията на клиентите не се вземат предвид от производителите. Относно другата система не се сещам какво имаш редвид, но предполагам че визираш бутона за изключване на страничните въздушни възглавници. Направен е ако се кара на големи странични наклони и водача прецени че има реална опасност само да полегне да не се задействат тези възглавници. Те са устроени да се задействат и при много ниска скорост защото компа незнае дали след едното преобръщане има пропаст с още няколко претъркалвания или е просто полягане в канавката.

Коментар

Първоначално публикуван от DragoM Преглед на мнение
                        С риск да се намеся в зона, за която няма претенции и според това, което съм прочел тук съм доста назад от повечето от вас, ще си позволя все пак да изкажа собственото мнение.

Това е внушителна машина, на която не успях да тествам офроуд възможностите, ощо повече, че надали щях да успея да изкажа компетентно офроуд мнение, но определено съм съгласен с Getsov. Интериорът и цялостният комфор не кореспондира с цената по никакъв начин. Има добра динамика и стои стабилно на асфалт за размерите си. Изненадах се от добрата работа на спирачките като се има предвид теглото. разход 20 л/100 км градско аз дизеловата версия автомат ми се видя маааааалко множко, но това според мен не е важно. Впечатли ме добрия park assistant и пълната електроника, която сугирността на пасажерите и удобството на водача е важно, но ИНТЕРИОРА е наистина нещото, което не бих могъл да преглътна...не върви един РАВ4 те кара да се чувстваш в по-конфортна обстановка...за ШЛК 120 да не говорим.
                        Колега как точно реши,че гори 20 литра.

Коментар

Не зная какво не му харесвате на тоя слон(имам впечатления само от бензиновата 5.7).Има всичко,което НЕ Е паркетник,ускорява като Порш,Торсен дифа е невероятно проходим с всичките му измишльотини тракшъна е убийствен,вози като катер,не усеща дупките и неравностите,седалките са съвсем прилични,достатъчно груба сила и доста нежност.Виж разхода е сериозен,но не бих похарчил пари за друг модел или марка всъдеход-това е лидера в луксозния клас,макар,че малко се ошашках от копчета и превключватели,пък и доста светодиоди мигат постоянно като му дадеш зор.Цената определено е висока за България,но ние сме богата нация.Хидропневматиката е много голямата екстра според мен.Дебелия ЖЕ-ЕЛ на МБ не може да вози така.Иначе отново проблема на ТЛК-80-не ще да завива като хората-огромен радиус.Пък колегимкато не ви харесва интериора на същата база има Лексъс,който е пък невероятно луксозен и "малко" по-скъп.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                            Не зная какво не му харесвате на тоя слон(имам впечатления само от бензиновата 5.7).Има всичко,което НЕ Е паркетник,ускорява като Порш,Торсен дифа е невероятно проходим с всичките му измишльотини тракшъна е убийствен,вози като катер,не усеща дупките и неравностите,седалките са съвсем прилични,достатъчно груба сила и доста нежност.Виж разхода е сериозен,но не бих похарчил пари за друг модел или марка всъдеход-това е лидера в луксозния клас,макар,че малко се ошашках от копчета и превключватели,пък и доста светодиоди мигат постоянно като му дадеш зор.Цената определено е висока за България,но ние сме богата нация.Хидропневматиката е много голямата екстра според мен.Дебелия ЖЕ-ЕЛ на МБ не може да вози така.Иначе отново проблема на ТЛК-80-не ще да завива като хората-огромен радиус.Пък колегимкато не ви харесва интериора на същата база има Лексъс,който е пък невероятно луксозен и "малко" по-скъп.
                            Едно въпросче-хидропневматика на какво?
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                              Едно въпросче-хидропневматика на какво?
                              На окачването.За Америка е стандарт,за Европа и БГ+13000 лева като екстра.
                              Последно редактирано от tuni; 21-03-09, 11:15. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                                На окачването
                                Да това е интересно
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X