Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Тойота Ленд-Крузър 88(?)г. - Информация за 2LT?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Тойота Ленд-Крузър 88(?)г. - Информация за 2LT?

Здравейте,
    Преди малко огледах и покарах една уникална Тойота Ленд-Крузър 88г.Невероятно запазена кола,и...скъпа,разбира се...!
    Двигателя е 2,4ТД 2 LT.Търговеца твърди,че е 90к.с.,ама нещо ме съмнява...
    Ето ВИН-а: JT1V0LJ7009028184
    Вярвам,че ще можете да ми кажете точната мощност,защото по обявите варира от 70 до 90к.с....?
    И още едно питане-ще понесе ли мотора климатик(не много мощен),има ли удобно място за компресора,или не си заслужава упражнението?
    Благодаря предварително и хубав ден!
    много автомати-слаби резултати!

До: питане за Тойота Ленд-Крузър 88(?)г.

Двигателят е точно 86к.с. - 2LT.
    2LT-E, който се слага на 7-ма серия след фейслифта, т.е. при квадратния фар е 90к.с.

Климатик ще понесе, но няма да понесе висока скорост, с и без климатик.

Коментар

До: питане за Тойота Ленд-Крузър 88(?)г. - колко конски сили е 2LT?

Ок,разбрах-благодаря!
      Тъкмо забравих още два въпроса:
      -на шосе 110-120км/ч добре ли ще и дойдат?във вертикално положение стрелката на скоростомера показва 90км/ч,което е неписано правило за оптимална скорост...Ами не мога да попадна на читава 3.0ТД vs!
      -9000 лв. как ви се струват...?Не знам мога ли да поствам снимки тук и не съм,и опитвал...

Коментар

На читав 3.0тд за 9.000лв. няма да попаднеш.
        120км./ч. при изправна охладителна система и оригинален размер гуми е постижимо.

Коментар

Добре-ще е повече,разбира се,но до 12000лв....?

П.С. Не знам темата за тук ли е точно?Ако не е,моля да я преместите,но кажете къде,че да мога да си я намеря!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            ...Не знам мога ли да поствам снимки тук и не съм,и опитвал...
            Ето две теми, където нагледно е описано как се качват снимки към публикации:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16138

http://forum.offroad-bulgaria.com/announcement.php?f=12

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Добре-ще е повече,разбира се,но до 12000лв....?

П.С. Не знам темата за тук ли е точно?Ако не е,моля да я преместите,но кажете къде,че да мога да си я намеря!
              Темата, от Автомобили 4х4, а именно тук:
              OFFRoad-Bulgaria.com > Основни форуми > Автомобили 4x4

Е преместена в под-форум Тойота, към Автомобили 4х4, а именно тук:
              OFFRoad-Bulgaria.com > Основни форуми > Автомобили 4x4 > Дискусии по марки > TOYOTA

От поне 3 години 6.000 евро в Германия е критичния минимум за закупуване на TLC KZJ70, т.е. 3.0тд. Ако 12.000лв. е тавана на финансовите възможности в момента, но искате 70-та серия на Ленд Крузър, по-добре да се огледате за:
              2.4td - 2LT/2LT-E 86-90к.с.
              или
              2.4i - 22R/22R-4 - 100 и нещо до 115к.с. (в зависимост карбуратор или инжекция).

За под тези пари ще намерите, дори ще останат за обслужване, гуми и това-онова.

Коментар

Ок-благодаря!
                Бензиновите не са ли доста по-лакоми от дизеловите,или не е болка за умиране чак?
                Четох,четох "за разхода на нашите джипки",но така и не останах с ясни впечатления...то темата за разхода винаги е била...от небето-до земята...
                Интересува ме разход само по шосе(магистрала)с оптимална скорост-за гората е ясно,че там е друга бира!
                Аз все още не съм и пишман-офродаджия,но поне гледам"жипката" да е по-корава и с възможности,че....да може да ме извади сама,ако може от ситуация...!

Коментар

Колата е 07. 1987г произведена, ако ти помага нещо. Не е първа младост.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Бензиновите харчат повече принципно с около 30%. Зависи кой точно двигател, състояние, лифт, размер гуми, багажник и т.н.

За разход на 2.4тд. не мога да говоря от първо лице, но се съмнявам да падне под 10/100 извънградско, дори с оригиналния размер гуми.

От това, което съм имал до момента:
                    • RJ70, 22R-E, т.е. 2.4 бензин, инжекция, ~115к.с., с 2 инча лифт и 32 инча гуми (265/75/16), стандартни предавателни числа на корона и пиньон - 4,56, ми даваше почти 16/100 в града и около 10-11/100 извън
                    • LJ70, с насаден 3.0тд, интеркулер, около 150к.с., с 2.5 инча лифт и 33 инча гуми (285/75/16), с бавни диференциални - 4.88 ми дава около 11 и малко на 100 в града, зимата до 12 и 10/100 извън,

Надявам се да Ви е полезна тази информация.

Коментар

Благодаря-разбира се,че ми беше от полза да чуя да специалистите!
                      Да сте живи и здрави,за да...отговаряте пак!

Коментар

Това е колата, за която се интересува колегата:
                        http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...36267215917733

Коментар

Да доста добре изглежда!! Красивица е тя!!!
                          Относно разхода смятам, че това е най-икономичният мотор за джип от такъв клас!
                          Моята също е с кръглия фар, но с другия мотор т.е 90 к.с 2LT2
                          Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

питане за 2L-T двигател на Тойота

Бихте ли ми казали 2-ЛТ двигателя с хидравлични,или механични повдигачи е,и с верига ли е,или с ангренажен ремък?Ако е с механични след какъв пробег се регулират и можете ли да препоръчате кой да го направи?

Предполагам,че това вече е дискутирано,но не мога да се ориентирам,за което се извинявам!

Благодаря предварително за отговорите!

Коментар

До: питане за 2L-T двигател на Тойота

С ремък е.За клапаните хич не се сещам.
                              Из форума има доста информация за този двигател.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8011
                              Последно редактирано от kadett4o; 18-03-09, 10:17.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X