Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 70 - двигателят не гасне дори и при изваден ключ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТЛК 70 - двигателят не гасне дори и при изваден ключ.

Колеги дайте съвет за следния проблем,автомобила не гасне след изкючване и дори след изваждане на ключа,стана изведнъж,в смисъл че досега не го нямаше проблема, наложи се да го гася на скорост с спирачката няколко пъти,мисля си че проблема възниква от имобилайзера,защото по късно започна да си гасне от ключа,все пак трябва да установя причината за това "неподчинение"и да я отстраня своевременно,някой да се е сблъсквал с подобна "дилема"?
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

До: Проблем с ТЛК 70

Най вероятно е от имобилайзераа може и от ел.клапан на ГНП

Коментар

Значи всичко по таблото угасва,всеки датчик,всяка лампичка,само мотора продължи да си работи(тва няколко пъти)как е възможно да стане при прекъсване на тоците от контактния ключ към мотора,клапана на Гориво Нагнетателната Помпа също би следвало да се изключи,освен ако проблема не е в Имубилаизера който не се изключваше след завъртането на ключа, и дори след неговото изваждане,все едно ми е "детонирал" мотора в следствие на прегряване,което е невъзможно при тази експлоатация(днес имам предвид)Ако бях изключил от ключ-масата вероятно щеше да огасне ама не ме устройва така,по странното е че като изстина мотора(не знам дали заради това)и проблема изчезна,както се и появи!!!
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
        Значи всичко по таблото угасва,всеки датчик,всяка лампичка,само мотора продължи да си работи(тва няколко пъти)как е възможно да стане при прекъсване на тоците от контактния ключ към мотора,клапана на Гориво Нагнетателната Помпа също би следвало да се изключи,освен ако проблема не е в Имубилаизера който не се изключваше след завъртането на ключа, и дори след неговото изваждане,все едно ми е "детонирал" мотора в следствие на прегряване,което е невъзможно при тази експлоатация(днес имам предвид)Ако бях изключил от ключ-масата вероятно щеше да огасне ама не ме устройва така,по странното е че като изстина мотора(не знам дали заради това)и проблема изчезна,както се и появи!!!
        Не знам какъв е двигателя- но най-вероятно клапана на горивото не ти е затворил при изключване от контактния ключ !
        ГНП се върти от коляновия вал чрез ремъка и едва ли се влияе от тока .
        За дизелите - гасенето е чрез клапана - прекъсваш притока на гориво , пада налягането в дюзите и двигателя гасне . Не участва искра ( дизела се самозапалва при определено налягане в горивната камера ), така че вероятно е клапана !

Коментар

Мотора е 3.0ТД от Сърф(Хай Лукс),мерси за съвета ще потърся проблема там,ще стане най ясно,като ако пак го направи и спра тоците от Ключ-масата,продължи ли-ясна е работата.Сега разбирам че може имубилайзера да е вързан към клапана,и от там да идва проблема.
          Последно редактирано от belata; 19-02-09, 16:55.

Коментар

До: ТЛК 70 - двигателят не гасне дори и при изваден ключ.

Само е от имобилайзера,той не затваря клапана.

Аз имах подобен проблем,само че моя не искаше да отвори.

Съвет–махай го по най–бързия начин.
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

ТД, казваш? А за протекла турбина какви са вариантите?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Разясни малко,че немога да направа връзка с гасненето
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  и на мен ми звучи странно,но най вероятно се има в предвид да вкарва масло във всмукателния колектор...имаше една тема преди из форума. Но това е съвсем друг случай. Двигателя се изфорсирва на максимални обороти и не се гаси от ключа,вследствие на маслото попаднало в цилиндъра.

100% проблема е в клапана или имогилайзера(а те са си свързани )
                  намери клапана и му откачи кабелчето,малко е на шибано местенце но ще се справиш има гумена шапчица и малка гаика,май 4мм.
                  TЛК 80-4.2ТД
                  ТЛК 73-2.4ТД
                  ...................

Коментар

Не е задължително на максимални обороти, зависи колко тече. Абе я вижте има ли масло и колко.

Коментар

Няма никакви течове,няма загуба на масло,турбината е чисто нова,двигатела си работи равномерно просто не гасне,после се управи, но докога.....!Ако извадя този кабел от клапана ефекта какъв ще е?Къде се намира точно,че не съм в час още с разположението на чарковете и?

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                        Няма никакви течове,няма загуба на масло,турбината е чисто нова,двигатела си работи равномерно просто не гасне,после се управи, но докога.....!Ако извадя този кабел от клапана ефекта какъв ще е?Къде се намира точно,че не съм в час още с разположението на чарковете и?
                        Като извадиш кабела,няма да запали повече.

Отивай при майстор на аларми да махнат имобилайзера
                        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Mдаа,ще изчакам да ми я направи още веднъж тая магартия и махам имобилайзера,мерси на всички за помоща

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                            Като извадиш кабела,няма да запали повече.

да махне кабела имах в предвид,да диагностицира клапана на ГНП,,! не ,че по този начин ще реши проблема. така ще знае на 100% че проблема е в имобилайзера.защото,ако клапана е прецакан мотора ще продължи да работи.

Както писах по-горе,клапана се намира в задната част на ГНП,от страната към двигатела. лесно е да го намериш но е малко кофти да се разкачи. има гумено калпаче(оригинално),ако не е барано. в него влиза само един кабел.при мен и на 80ката и на 73ката кабела е зелен цвят,ако това ще ти помогне. не избързвай да ликвидираш имобилайзера,все пак си ти е екстра на колата
                            TЛК 80-4.2ТД
                            ТЛК 73-2.4ТД
                            ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                              да махне кабела имах в предвид,да диагностицира клапана на ГНП,,! не ,че по този начин ще реши проблема. така ще знае на 100% че проблема е в имобилайзера.защото,ако клапана е прецакан мотора ще продължи да работи.

Както писах по-горе,клапана се намира в задната част на ГНП,от страната към двигатела. лесно е да го намериш но е малко кофти да се разкачи. има гумено калпаче(оригинално),ако не е барано. в него влиза само един кабел.при мен и на 80ката и на 73ката кабела е зелен цвят,ако това ще ти помогне. не избързвай да ликвидираш имобилайзера,все пак си ти е екстра на колата
                              Понеже питаше какво ще стане ако го махне,затова така отговорих.
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X