Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво трябва да е показанието на уреда за отчитане на налягането на маслото на 4рънър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво трябва да е показанието на уреда за отчитане на налягането на маслото на 4рънър

миналата седмица карах пробно един 4рънер 3.0тд,при загрял двигател и обороти на празен ход уреда на таблото отчиташе първото деление след нулата , а при форсиране стигаше до средата на скалата. Някой знае ли какво налягане нормално трябва да показва уреда и евентуалното му показание белег ли е за състоянието на двигателя

До: какво трябва да е показанието на уреда за отчитане на налягането на маслото на 4р

Първоначално публикуван от sunday_29 Преглед на мнение
    миналата седмица карах пробно един 4рънер 3.0тд,при загрял двигател и обороти на празен ход уреда на таблото отчиташе първото деление след нулата , а при форсиране стигаше до средата на скалата. Някой знае ли какво налягане нормално трябва да показва уреда и евентуалното му показание белег ли е за състоянието на двигателя
    Показанията по твоето описание са нормални.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

До: какво трябва да е показанието на уреда за отчитане на налягането на маслото на 4р

и моя е така. Казаха ми че на около 2000 оборота трябва да ходи в средата. Така и прави. Мен също ме претеснява това показание за ниско налягане. Ама явно, след като сме трима вече, може да се е нормално

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
        и моя е така. Казаха ми че на около 2000 оборота трябва да ходи в средата. Така и прави. Мен също ме претеснява това показание за ниско налягане. Ама явно, след като сме трима вече, може да се е нормално
        Четерима, а иначе уреда показва сякаш е малко налягането .

Коментар

Само иаз да питам ако има запознат да ми отговори.Има ли лампичка на 4 рънъра която да покаже ако маслото е ниско-червена лампичка която да светва.Че аз не намирам май такава.Рънъра е такъв като в подписа ми
          Toyota 4runner
          3000cc V6

Коментар

При мен проблема е същия, на празен ход показва ниско налягане на маслото. В началото много ме притесняваше това, но след като видях и при други как е се успокоих. Иначе при 2000-2500 оборота стига до средата. Незнам това на какво се дължи, дали на датчика или на самия уред... става въпрос за мотор 2ЛТ.
            Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

това е много разпространен проблем. дължи се в повечето случаи на по-старичък датчик за налягането. при положение ,че караме джипки по на 15 и нагоре годинки не е странно. и аз се бях подплашил навремето. най-сигурния начин да се провери е с механичен манометър,който се навива на местото на електромеханичния датчик.
              TЛК 80-4.2ТД
              ТЛК 73-2.4ТД
              ...................

Коментар

И моят така отчита може да е нормално щом сме толкова колеги с рънъри.
                Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Първоначално публикуван от andon1980 Преглед на мнение
                  Само иаз да питам ако има запознат да ми отговори.Има ли лампичка на 4 рънъра която да покаже ако маслото е ниско-червена лампичка която да светва.Че аз не намирам май такава.Рънъра е такъв като в подписа ми
                  Проверка със щеката за маслото е най истинска колега лампа няма.А даже и да имаше не чакай да светне щото тез колички си дърпат масълце.
                  Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                  На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                  Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Не е само на Рънър а на всички Хай-Лукс, ТЛК 80-90-100-без120 и 200.При студен двигател е 4ерта НАД средата ,при топъл-4ерта ПОД средата на свободен ход.А тия машини обикновено НЕ горят масло,просто такива са им датчиците и са ЕДНАКВИ.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                      Не е само на Рънър а на всички Хай-Лукс, ТЛК 80-90-100-без120 и 200.При студен двигател е 4ерта НАД средата ,при топъл-4ерта ПОД средата на свободен ход.А тия машини обикновено НЕ горят масло,просто такива са им датчиците и са ЕДНАКВИ.
                      Колеги, датчиците за налягане на маслото са си обикновени манометри.Когато има лампа (обикновено червена) - просто имат дискретно действие.Принципа е грубо такъв- съчма, пружинка и накрая ел. контакт. Ако има необходимото налягане (калибрирано с пружинката) ел. контакта е прекъснат и лампата не свети. Когато няма налягане контакта е затворен и лампата свети.
                      В случая датчиците си работят нормално.Връзката която трябва да се отбележи е между температурата и вискозитета на маслото.За илюстраця ви предлагам един прост тест.
                      При студен двигател палите и гасите когато лампичката загасне, или стрелката достигне максимума си.Оставяте колата на контакт и броите секундите докато лампичката светне отново, или стрелката падне до нулата.
                      Същото "упражнение" направете и при топъл двигател, после сравнете времената
                      По този начин може до някаква степен да се съди и за износването на един двигател.При студен двигател колкото по-бързо светне лампата , респективно пада стрелката - толкова по-износен е двигателят.Имам предвид, че хлабините (примерно на лагерите) са станали по-големи и маслото се отича по-бързо.
                      Норнално е когато въртиш една маслена помпа с 800 или с 2000 оборота да има разлика в налягането.Оптималното налягане (средата на скалата)се изчислява при работни обороти не при празен ход.От друга страна налягането на маслото е ограничено и "отгоре".
                      [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Мерси за отзивите колеги, мисля че нещата се поизясниха. Добри машини изглеждат като цяло тези 4рънъри. В моя случай колебанията идват от факта, 4е парите май ще ми стигнат само за такъв с десен волан(94г.), а и един господ знае какви чаши студена вода ще трябва да пия при евентуалната поддръжка

Коментар

Първоначално публикуван от sunday_29 Преглед на мнение
                          Мерси за отзивите колеги, мисля че нещата се поизясниха. Добри машини изглеждат като цяло тези 4рънъри. В моя случай колебанията идват от факта, 4е парите май ще ми стигнат само за такъв с десен волан(94г.), а и един господ знае какви чаши студена вода ще трябва да пия при евентуалната поддръжка
                          Никаква студена вода няма да пиеш-бира,бяло вино-да.Това е Тойота,boy не е салата от нива и газ69+уаз.Единствено ако е 2.4ТД покарай я да загрее добре-от малките двигатели продават доста коли с прегрети мотори-гарнитурите са аут-ако почне да грее,да меси маслото с вода-забравяш я,иначе ще береш ядове по Европа.Има с ръчни хъбове-гледай да не са заключени,че един приятел се прощава в момента с предния диф-през половин Европа минал като пич.

Коментар

Първоначално публикуван от tna_bg Преглед на мнение
                            Колеги, датчиците за налягане на маслото са си обикновени манометри.Когато има лампа (обикновено червена) - просто имат дискретно действие.Принципа е грубо такъв- съчма, пружинка и накрая ел. контакт. Ако има необходимото налягане (калибрирано с пружинката) ел. контакта е прекъснат и лампата не свети. Когато няма налягане контакта е затворен и лампата свети.
                            В случая датчиците си работят нормално.Връзката която трябва да се отбележи е между температурата и вискозитета на маслото.За илюстраця ви предлагам един прост тест.
                            При студен двигател палите и гасите когато лампичката загасне, или стрелката достигне максимума си.Оставяте колата на контакт и броите секундите докато лампичката светне отново, или стрелката падне до нулата.
                            Същото "упражнение" направете и при топъл двигател, после сравнете времената
                            По този начин може до някаква степен да се съди и за износването на един двигател.При студен двигател колкото по-бързо светне лампата , респективно пада стрелката - толкова по-износен е двигателят.Имам предвид, че хлабините (примерно на лагерите) са станали по-големи и маслото се отича по-бързо.
                            Норнално е когато въртиш една маслена помпа с 800 или с 2000 оборота да има разлика в налягането.Оптималното налягане (средата на скалата)се изчислява при работни обороти не при празен ход.От друга страна налягането на маслото е ограничено и "отгоре".
                            Това е така наречения Жигулски тест от времето на супер маслото Диона Супер.През 1980 година напуснах за първи път нещастната комспарторгска държавица с един Фолксваген-Транспортер-2.0л Боксер с норвежка регистрация-тогава имахме право само на 6 месеца да държим чужда кола в БГ и тая беше на колегите с които тръгнах на работа-вече печени в занаята.Преди това ми го няха оставили да му сменя маслата като новобранец да подредя багажа и др.Слоних му Диона Супер,щото друго нямаше.Като пристигнахме на следващата сутрин беше малко подн -20 града-всичко беше блокирано по "прахосмукачката"(диф,скорости а на тях им бях хакнал нигрол като за Москвич-да не тече ),двигател.Преди да получа първата си надница ни СУРВАКАХА в един сервиз за смяна на всички масла със зимни-синтетика.При зимните масла Жигулския тест НЕ върви.Иначе си е ОКИ

Коментар

Незнаех, че си има имеИначе, си е чиста физика - при едно и също налягане, едно и също количество флуид преминава през по-големия отвор по-бързо; през един и същ отвор по-бързо преминава по-ливкия флуид.И това винаги се случва така - и лятоска и зимъска
                              Поздрави!
                              [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X