Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се изпробва блокажа на Раф4 дали работи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да се изпробва блокажа на Раф4 дали работи?

Не, само межд. диф. МОЖЕ БИ са различни.
    Но може би.

Коментар

Здравейте!
      Това е моето първо включване във форума след двуседмично четене по въпросите за Рав4 и се чувствам почти толкова незнаещ колкото преди да започна да чета. Интереса ми е провокиран от това че за първи път мога да си помисля за закупуване на РАВ4 от 1994 до 1998 г.
      Въпросите ми по задвижването на автомобола са:
      1. При натискане на бутона с изобразените мостове на хлъзгава повърхност колко колелета ще драпат (1 предно и 1 задно; 1 предно и 2 задни или и четирите) и какво се блокира от този бутон?
      2. Какво е LSD диф. и по какво може да се разбере дали е такъв?
      3. Стария РАВ4 с механична скоростна кутия какви разновидности има по отношение на проходимостта?
      4. Стария РАВ4 с поцинковано купе ли е?
      Паркетника ми е необходим за риболов в съчетание със семеен автомобил.
      Офроуда ми е мерак за който много ми миришат чорапите и ще трябва да се задоволя с нещо осъвместяващо ежедневие и риболов с риск да ме теглят тракторите с малката разлика че до сега с Джетата не се срамувах.

Коментар

1. И четирите колела драпат, без значение дали бутона е включен или не

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=31
        3.Фултайм.Като блокираш междуосевия диф, става нещо като парттайм
        4.Едва ли

Коментар

Благодаря за отзивчивоста, започвам да проглеждам!
          Разбрах какво е LSD диф.и че ако е с такива диференциали ще прехвърля усилието към колелото с по голямо сцепление и на практика всяко колело ще е работещо, но не разбрах как се разбира какви са диференциалите (от номер на рама, щампа върху диференциала ли или други обузначения)
          Извинявам се за неграмотноста си но ще задам още няколко въпроса.
          1. С какви задни диференциали са масовите РАВ4 от 1996г.и задейства ли се в тях някакъв блокаж при натискане на бутона или се бликира само междинния диф.?
          2.Ако доференциалите са обикновенни и с бутона се блокира междинния диф. това не означава ли, че ще въртят само едно предно и едно задно колело и то тези които са с по-малко сцепление?

Коментар

Ами точно така е. Блокираш междинния диф. Това в повечето случаи върши работа, особено за твоите цели. Нивата е така. Е тя има и бавни. Не съм чувал за Рав 4-ка с ЛСД.
            На втория въпрос отговора е също да. Ако ти боксува едно предно и едно задно колело - отиваш за трактор.
            Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
            Opel Frontera V6

Коментар

И трактора е рещение в много от случаите. Той компенсира проходимостта на Джетата ми сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X