Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възтановяване на панти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възтановяване на панти

Здравейте!
    В пантите на задната врата на ТЛК 90 имам луфт.Има ли кой да сподели опит-разглобявал ли е такава панта,кое е по меко(сработило) щифта или леглото?Продават ли се някъде освен в Тойота Тексим(там са на цената на златото)
    0+

До: Възтановяване на панти

Предполагам че могат да се набият нови втулки на рамото А дори да се е износил шплента и той се прави Така че Разглобявай и действай Няма смисъл да търсиш нова Така или иначе ще е скъпо в повече от едно въстановяване на старата

Коментар

Няма начин да няма начин! Ще търся да възтановя някоя оборотна защото нямам металорежещи машини в къщи.
      0+

Коментар

Аз си ремонтирах пантата колега,но на Патрол-на Toyota незнам какво представлява.Иначе ако нямаш струг,материал и практика,може и да не ти се получи.Беше ми провиснала вратата-сега е добре.
        Успех

Коментар

При мен TLC73, пантата е с 7мм.щифт със шлици и месингови втулки.
          След скъсване го замених с изхвъргач от една матрица.
          Доста зор брах докато го извадя. С чук не стана, та разпробих внимателно.

Коментар

При Тойота 90 щифта(около 8мм) е занитен от двете страни и без сваляне не може да се вземе размер.Идеята ми е ако е сработил щифта-нов,ако е леглото-месингова втулка и нов щифт.
            0+

Коментар

Първоначално публикуван от 0n4o Преглед на мнение
              При Тойота 90 щифта(около 8мм) е занитен от двете страни и без сваляне не може да се вземе размер.Идеята ми е ако е сработил щифта-нов,ако е леглото-месингова втулка и нов щифт.
              Моята е така-месингова втулка и щифт(мисля неръждавейка).Без сваляне на вратата няма да стане.От двете страни сложих и по една шайба(на щифта)и така го занитих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X