Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC 120 - тресе на място при "D" на автомат. Дюзи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TLC 120 - може би проблем?

Е, дано е това проблема, и да се реши.

А с тия тампони няма угодия. Мойте пък се удървят на студено.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
      Току що като си тръгвах от rumbata, където правихме опити с нафта http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?p=551177#post551177
      като запалих и включих на задна се разтресе здраво. Извиках го да види, за да не си мисля, че си внушавам. При превключване на "D" вибрацията доста намаля. Отново превключих на "R" и пак се разтресе. Не знам какво ще излезе, но ще трябва да се търси проблема. Едва ли нещо е разбито за толкова малко км, но вероятно има нещо дефектно или разхлабено.
      При тези симптоми дали не е по-логично да се прегледат и скоростите. Вибрациите на купето могат да се получат не само от двигателя, а и от всички въртящи се агрегати закачени за него. А автоматичните скорости са голям агрегат.
      Дано да не е това!

Поздрави
      Тодор Томов
      =============================
      Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
      Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
        Абе тия Тойоти големи боклуци! Ужас... Повече никакви коли от тази марка, особено пък джипове.
        На колко километра каза че е .....

Коментар

Първоначално публикуван от T.T Преглед на мнение
          При тези симптоми дали не е по-логично да се прегледат и скоростите. Вибрациите на купето могат да се получат не само от двигателя, а и от всички въртящи се агрегати закачени за него. А автоматичните скорости са голям агрегат.
          Дано да не е това!

Поздрави
          По принцип е възможно, но не вярвам да са тампони на скоростната кутия. Тези на скоростната кутия мисля, че са обикновени гумени тампони и ако при тях има проблем е по-вероятно да има и чукане. И все пак, трябва да се започне от някъде...

ПП: Тук в София, дори се опитаха да ме убеждават, че на този модел е нормално да тресе.
          http://www.nakladkibg.com
          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Вече има някакво развитие по проблема - тресене или вибрация, както го определиха от сервиза на Тойота, но не в София.
            Интересното е, че имаше едно придърпване или лек удар, което наподобяваше късно натиснат съединител при спиране при ръчна скоростна кутия, но то изчезна като ми смениха софтуера на дюзите (тогава ми смениха и маслото с всички филтри, но това едва ли има нещо общо). От Тойота (София) ми казаха да слагам добавка, както писах по-горе, но аз не сложих, тъй като тяхното мнение беше, че дюзите са в норма. А и реших, че проблема трябва да се реши радикално, а не само да ме залъгват с разни добавки и др. подобни. След това ми казаха отново да отида да ми направят тест. Тук започна нещо като параграф'22 и затова реших да се консултирам на друго място. По молба на човека от сервиза не пиша къде стана това, но вероятно много от вас ще се сетят. Запалихме автомобила на студено и аз показах това, което се случи при rumbata - наклоних я на едната страна и на задна взе да тресе, след това я наклоних на другата и се разтресе на D. След още малко тестове и проверки, казаха че са омекнали тампони на двигателя (дефектни). Та сега чакам нови такива и като ги сменим отново ще пиша.

еи колега от извесно време и при моята го наблюдавам този проблем беше ме минало през главата че може да са тампони но не съм ги проверил. пиши ако ги смениш дали се е оправило. при мен се получава тази вибрация най много като спирам по рязко и ако колата е на свободна особенно тогава се осеща това вибриране като от мотора. успех и чакам резултат

Коментар

Здравей Ники
              Порових се в старите фактури и се оказа че, са ми сменили тампоните на двигателя. Тресенето изчезна веднага но при мен се появи на около 100 000 км, вероятно от износване. В момента при мен трака когато включа задна и подам рязко газ. Аз съм на почти 200 000 сега така че, може би скоро пак ще ги сменям за всеки случай.
              Поздрави
              Prado
              Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
                Здравей Ники
                Порових се в старите фактури и се оказа че, са ми сменили тампоните на двигателя. Тресенето изчезна веднага но при мен се появи на около 100 000 км, вероятно от износване. В момента при мен трака когато включа задна и подам рязко газ. Аз съм на почти 200 000 сега така че, може би скоро пак ще ги сменям за всеки случай.
                Поздрави
                Prado
                Здравей Prado,
                сега имало нов модел тампони на двигателя и ще ми сложат от тях. Още един път ти благодаря, че ме насочи към тампони. Иначе още щях да ходя да ми тестват дюзи, двигател и още кой знае какви електроники. Тук в Тойота не искаха и да чуят за тампони, дори и след като им казах за твоя случай. Иначе при мен едва ли са се разбили от нормална употреба - по-скоро са дали някакъв дефект.
                Поздрави

ПП: Като идвам към В.Търново ще ти пиша, за да се видим на по бира

088 8613380

Коментар

Винаги съм насреща.
                  Пиши като ти ги сменят.
                  Поздрави
                  Prado
                  Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

След като от Тойота - София ме убеждаваха, че проблема е от дюзите и ми даваха препоръки да слагам добавки, вчера изненадващо за мен, ми се обадиха да ми кажат, че имало и други рекламации подобни на моята. Вече били установили, че проблема е в тампони на двигателя и ме поканиха да отида за пореден тест.

088 8613380

Коментар

Здравеи колега. И на мен ми е интересно къде ще се окаже проблема,защото и аз го имам същия.Самоче при мен се получава тресенето когата джипа не е загрял .Имам предвид тресене на ;R;.Моя ТЛК е на 15000км и чак не мога да повярвам че на тия километри ще се започват ремонти.А да ти се случва като правиш завои лев ,десен пак да ти тресе .Защото при мен при завиване с не голяма скорост -градско,се усеща някакво ,как да го опиша нещо като че ли ми задържа предно колело и се усеща като тресене.Отначало не му обръщах внимание ,защото не ми се вярваше,че може да има някакъв проблем (все пак тойота и то нова).но тресенето на завои започна да се усеща по силно и вече си мисля да го водя на лекар.Та питането ми е дали това може да се дължи на някакви тампони ск,двг.Очаквам с интерес твоя отговор или на някои друг колега ако е имал същия проблем. Благодаря и успех.

Коментар

Първоначално публикуван от bpenchev Преглед на мнение
                        Здравеи колега. И на мен ми е интересно къде ще се окаже проблема,защото и аз го имам същия.Самоче при мен се получава тресенето когата джипа не е загрял .Имам предвид тресене на ;R;.Моя ТЛК е на 15000км и чак не мога да повярвам че на тия километри ще се започват ремонти.А да ти се случва като правиш завои лев ,десен пак да ти тресе .Защото при мен при завиване с не голяма скорост -градско,се усеща някакво ,как да го опиша нещо като че ли ми задържа предно колело и се усеща като тресене.Отначало не му обръщах внимание ,защото не ми се вярваше,че може да има някакъв проблем (все пак тойота и то нова).но тресенето на завои започна да се усеща по силно и вече си мисля да го водя на лекар.Та питането ми е дали това може да се дължи на някакви тампони ск,двг.Очаквам с интерес твоя отговор или на някои друг колега ако е имал същия проблем. Благодаря и успех.
                        Не съм усещал тресене в завой. По-нагоре съм описал как тресе - само на скорост "D" или "R" при натисната спирачка. Другата седмица ще сменям тампоните и ще пиша, дали проблема е решен.

088 8613380

Коментар

Не съм усещал тресене в завой. По-нагоре съм описал как тресе - само на скорост "D" или "R" при натисната спирачка. Другата седмица ще сменям тампоните и ще пиша, дали проблема е решен.
                          Дано се окаже от тампоните.Успех

Коментар

Kолега, много странен проблем и то много рано.

Дано се разреши с това.
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

В петък ми смениха гаранционно тампоните на двигателя в Спекта Ауто - сервиза на Тойота в Бургас. Без да им седя на главите и да ги гледам в ръцете, са си свършили работата перфектно. Най-важното е, че диагностицирането на проблема е било точно - тресенето изчезна. Много съм благодарен на целия екип и най-вече на шефа на сервиза. Дано да нямам други проблеми, но съм решил вече там да си поддържам автомобила.

088 8613380

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X