Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC 120 - чип тунинг.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: чип за тлк120

Да поизтупам малко темата от прахта. Отвори ми се възможност да взема оригинален чип втора употреба. Предстои ми монтаж идната седмица. Отзивите за въпросната джаджа са по-скоро положителни отколкото отрицателни, но дали си струва или не ще стане ясно по-късно. Наясно съм, че пълно щастие няма и тази увеличена мощност ще е за сметка на нещо, например намален ресурс на двигателя, но какво още може да се очаква. Тъй като в темата не е писано от доста време, а и предполагам, че има още какво да се каже ,ще помоля колеги запознати с материята да споделят. Благодаря.

Коментар

От: TLC 120 - чип тунинг.

Цена на чипа към октомври 2010 год. 1534 EUR + ДДС. това прави около 3600 лв. На мен ми го монтираха около месец след като си взех колата защото ТМ закъсняха с доставката. Наистина разликата е осезаема и то не заради 40-те коня разлика, а заради големия въртящ момент който се постига. Не си спомням колко беше без чипа, но с него качват въртящия момент на 604 Нм. За сега не съм забелязал проблеми. Дай боже и да няма такива.
      LZ1GIB
      TOYOTA HZJ80,
      TOYOTA LC150

Коментар

И сега цената в ТМ е все още 3600 лв. с ДДС.

Коментар

А при Люцкан? мен ми намери на много добра цена една чатс дето и в ТМ я нямаха.

Коментар

Днес ми монтираха чипа в сервиз на ТМ във Варна. Да си кажа честно, не съм кой знае колко очарован. Може би и причината е мен, защото очаквах значително подобрение в ускорението на автомобила, но не е точно така. Има някаква разлика разбира се ,но не е това което очаквах. Нищо ,здраве да е.

Коментар

Първоначално публикуван от Иво Василев Преглед на мнение
              Днес ми монтираха чипа в сервиз на ТМ във Варна. Да си кажа честно, не съм кой знае колко очарован. Може би и причината е мен, защото очаквах значително подобрение в ускорението на автомобила, но не е точно така. Има някаква разлика разбира се ,но не е това което очаквах. Нищо ,здраве да е.
              Когато имаш възможност го пробвай на по-дълго изкачване на магистрала или където можеш да развиеш скорост. Там ще разбереш разликата. Ако наистина са ти монтирали това за което говориме.
              LZ1GIB
              TOYOTA HZJ80,
              TOYOTA LC150

Коментар

Това което ми монтираха е същото, като това:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=37683. Видях го преди монтажа.

Коментар

Иво,успокоявай се,че колкото по-малка е разликата във вървенето,толкова по не се скъсява живота на мотора,а това не е маловажно.Поздрави!
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

Благодаря ти Генади, но от друга страна като се замисли човек, каква пара му се иска от ТМ за нов чип, направо не си струва.

Коментар

Понеже карам 2 120ки разликата е че без чипа тръгва като с чипа, но без чип малко след това спира да набира, докато с чипа набира докато даваш газ, превключва и продължава да набира и може би по-малка турбо дупка.

Коментар

Може ли този чип да се върже в домашния условия ? Следователно и да се махне ако не си доволен ? Какво има предвид, че продължава да набира ? Наистина двигателя без чип върви между 2500 и 3500 оборота.. С чип как е ?

Коментар

С чип върви до червената зона докато смени скоростта все набира, няма го характерното за дизела спиране, и да даваш и да не даваш газ над 3000 и нещо не ускорява.

Коментар

Първоначално публикуван от Иво Василев Преглед на мнение
                            Това което ми монтираха е същото, като това:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=37683. Видях го преди монтажа.
                            A къде физически се монтира? Т.е. къде може да се погледне в автомобила и да разбереш има ли монтиран чип или не ?
                            По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Монтира се към компютъра на автомобила, някъде зад жабката мисля че е, но не съм съвсем сигурен.

Коментар

Здравейте,имаме ТЛК120- 2006г.Като я взехме,предния собственик ни каза,че имала чип,даде ни едно дистанционно с което се задействал чипа и нищо повече.На дистанционното има надпис rapid и линк dimsport.com,проверих линк-а,някакъв италиански сайт за тунинг се оказа и нищо не разбрах общо взето.Ако някой знае нещо за тази фирма или има някакво инфо ще съм ви благодарен да споделите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X