Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC 120 - чип тунинг.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TLC 120 - чип тунинг.

LC 120 си е.А колкото до к.с. -нормално е с 166 к.с.,но предлагат и чип тунинг и тогава става 204 к.с.Цялото удоволствие е +4000лв
    VW-TOUAREG V6,3.0 TDI:oops:

4000лв за няма и 40 к.с.? Това си е сериозно разточителство. И в никакъв случай ,правилния избор.
    B+

Коментар

Да бре, къв е тоя чип, човек ще каже че е цял кит с компресор, валове и нов мениджмънт
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Чипа си е техен- на Toyota Team Europe.Затова си дават гаранция на колата и по точно на двигателя.А що се отнася до парите-нали си е оригинален затова е толкова скъп сигурно.
        VW-TOUAREG V6,3.0 TDI:oops:

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
          Абе не може една плюнка силиций да струва толкова пари! Това е абсурд.
          Сметни му акциза. И не е само чип, спирачки, окачване и т.н. 204 кс от 3.0 тд само с чип - не го вярвам. Спорет мен се променят доста неща по двигателя. От там и цената.
          IvoVarbanov.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Върбанов
            Сметни му акциза. И не е само чип, спирачки, окачване и т.н. 204 кс от 3.0 тд само с чип - не го вярвам. Спорет мен се променят доста неща по двигателя. От там и цената.
            чипа, който се сменя, пряко сили струва няколко лева... обаче въпроса е какво има записано в тоя чип - едно СД е 50ст, но с подходящия софтуер на него може да струва хиляди

за да се направи програмата за тунинга се иска доста работа, експерименти и т.н. - оттам се и оскъпява...

въпросния мотор без "чип" е точно 163кс /Д4-Д е все пак/... колата се внася без тунинг и тук се тунингова, за да се избегне акциза...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

3 литровия дизел на Ауди е 200коня стандартно от завода.
              Много зависи точно какъв чип се слага, карах една Тойота с "евтин"чип, всъщност се връзва към стандартния куплунг на компютъра, бяха го сложили в жабката, може да се купи от всеки по-голям магазин или сервиз за коли в чужбина-никаква разлика.
              Но карах и Сеат 1,9 ТДИ със истински чип тунинг при което бяха сменили целия компютър! А той струва обявените хиляди лева( не съм обръщал точно внимание кое колко е, но съм забелязал че едните са х2). Тази кола със старт от място пилеше гумите до трета мисля че стандартно този двигател е към 130(+/- 5-6коня) с чипа става над 170, но наистина се усещат! Нищо друго не беше пипано по колата.
              Обясниха ми че смяната на чипа при дизелите се усеща най-много.

Коментар

Аз съм пробвал P-BOX на едно пежо партнер 2000 HDI резултата беше удивителен това си беше летящата баничарка, спря гадното чукане от команрейл системата, смъкна разхода с 1л./100, но имаше и недостатък както всяко нещо неможе само плюсове. А именно започна да пуши по малко, което беше много странно!
                Когато попитах какво прави този чип ми казаха че това е цял компютър който охтимизира впръскването !
                А най странното беше че се фурсираше като мотоциклет
                Цената беше другият недостатък 1200 евро !
                Според мен си заслужава
                LZ1HKW
                Реглаж на преден и заден мост
                My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

цената е колкото Ви вземат - колкото по-известна е фирмата, толкова повече пари... ето в Тойота 4000лв, Р-Бокс 1200Е, а пък ще Ви кажа едно момче в Младост, което прави същото, но за 500-700лв

Не се сменя "компютъра" - сменят се чиповете /паметта ЕПРОМ/ с таблиците, по които се управлява двигателя /впръскване, налягане на турбото и т.н./
                  На по-новите Аудита /и на въпросния СЕАТ/ дори не се сменя нищо механично - връзва се един лаптоп към съответната букса на "компютъра" и се препрограмира /презаписват се въпросните таблици/...

Ефекта е най-голям на двигатели с ТУРБО и особено на Т.Дизелите... Точно пушенето е една от причините за да е най-голям ефекта - за да влезе в еко-нормите, двигателя се "скопява"... С чип тунинга, с цената на повече "пушек" и износване на двигателя, турбината и ходовата част, се постига по-висока мощност и въртящ момент при същите обороти /а дори и от по-ниски/, та дори и разхода на гориво пада...

Предлага се и ч.т. за модерните камиони и там основния момент е точно икономия от разхода...

преди повече от година си направих ч.т. на реното и съм много доволен - разхода падна с около половин литър, а вървенето и звука при форсиране се промениха много...
                  на баир по магистралата, където преди достигах 140-150, след това пробвах до 180 и върнах газта
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

TLC 120 - чип тунинг.

Чипа за LC120 е малко по ефтин, ако някой държи мога да дам и точна цена, представлява една кутийка която се монтира между модула на двигателя и буксата му, прави един вид байпас, представлява просто един драйвер, производство е на спортното подразделение на тоьота, повишава мощноста чрез оптимизиране и повишаване на времето за впръскване на дюзите, влияе и на турбото. Динамиката се усеща видимо, недостатъка е че се съкращава живота на турбото и на дюзите (цената е 1200 лв за дюза, турбото е към 7000лв), ама както казвам мерака е по силен от тока.
                    Това с е-прома ако го направиш на 120-ска свалям шапка
                    Последно редактирано от Yaro; 08-10-10, 11:28.

Коментар

ТLC 120 - чип тунинг.

колеги имам тлк120д4д ако и сложа оригинален чип дали ще и скься ресурса на мотора някой казват че не едобре за мотора
                      Последно редактирано от Yaro; 07-10-10, 18:28.

Коментар

До: чип за тлк120

Малко се скъсява живота на дюзите. Иначе няма проблеми. Икономията на гориво от чипа за хилядите километри докато се скапят дюзите ги изплаща, остава ти безплатен кеф от динамиката.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Икономията на гориво от чипа за хилядите километри докато се скапят дюзите ги изплаща, остава ти безплатен кеф от динамиката.
                          Икономия на гориво при този чип? Хммм....

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Малко се скъсява живота на дюзите. Иначе няма проблеми. Икономията на гориво от чипа за хилядите километри докато се скапят дюзите ги изплаща, остава ти безплатен кеф от динамиката.
                            има ли наистина икономия на гориво иколко

Коментар

Първоначално публикуван от Stanimir1 Преглед на мнение
                              има ли наистина икономия на гориво иколко
                              Има. Около литър(при смесен цикъл разхода е 9 л/100)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X