Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC 120 - чип тунинг.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: чип за тлк120

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Малко се скъсява живота на дюзите. Иначе няма проблеми. Икономията на гориво от чипа за хилядите километри докато се скапят дюзите ги изплаща, остава ти безплатен кеф от динамиката.

А колко кончета качва и какво означава "оригинален" от предишния пост ?

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
      А колко кончета качва и какво означава "оригинален" от предишния пост ?
      мисля че става 204нр и купен от тм-ауто иначе пада гаранцията

Коментар

За ТЛК 120 Д4-Д ползвайте само оригиналният за модела, и няма да имате никакви проблеми с двигателя. А дюзите се капризни на нафта с високо съдържание на сяра, каквато се продава в бензиностанциите в БГ. Това би ги ликвидирало много по-бързо отколкото чип тунинга.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
          За ТЛК 120 Д4-Д ползвайте само оригиналният за модела, и няма да имате никакви проблеми с двигателя. А дюзите се капризни на нафта с високо съдържание на сяра, каквато се продава в бензиностанциите в БГ. Това би ги ликвидирало много по-бързо отколкото чип тунинга.
          Значи ли, че има и за други модели от този "оригиналния" ?
          Много съм заинтригуван !

Коментар

Няма. "Оригиналния" е разработен от ТТЕ , спортното подразделение на Тойота. С него важи гаранцията на автомобила. Инсталира се лесно и без намеси в ел. инсталацията на автомобила. Цената за преди фейслифта двигател беше около 4400лв, за този след фейслифта е около 7000лв. Разликата между двата двигателя е в горивната система, по различната помпа, по високото налягане на впръскване и по съвършенното управление на горивния процес. Най-голяма разлика се усеща при каране с европейска нафта, след Унгария в посока Англия или Скандинавските страни.

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA
              Малий, отказвам се много бре, Джамо, много дебело ! Баси, то идва като нов двигател ! Лелеее, нее много изваждане !
              Нов, необорудван двигател за ТЛК120 е 40 000 лв. Факт!

Коментар

Здравейте
                Имам 120ка и се интересувах за чипа и от Венци/ сервиза на тойота за ВТ/ ми дадоха оферта от 1600 лв за POWER BOX но механика дето ги слага ми каза че сериозно прецаквали двигателите ако не са чисто нови. Проблеми с турбо, електроника, колектори, прегряване на глави.
                Отказах се щото мойта тойотка е на 170 000 км и литър по-малко на 100 км не толкова изкушаващо при положение че си излагам на риск двигатела, а там повредите са доста скъпи.
                Prado
                Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Какво стана, някой сложи ли си Чипа?

Нека някой с чип да каже дали си струва наистина и има ли подобрение в разхода.

А тия в тойота нема ли да направят неква промоция на тия джаджи. Някой знае ли актуалната цена?! на старо има ли пазар?! Ако човек си го внесе от САЩ? дали е по изгодно?

Това с многото конски сили е голяма мания, на човек все не му стигат. Едно време на Жигулите с 65кс кво каране му удряхме сега ... 150, .. 170, .. и пак малко...?!
                  Т5
                  Crossrunner

Коментар

Аз съм с чип от м.11.2007г.,тогава джипа беше на 35000км.Разлика във мощноста наистина се усеща,но разлика в разхода на гориво няма-11л/100 смесен преди и след поставяне на чипа.
                    ПРОБЛЕМИ:
                    - на 41000км при движение по магистрала,светна лампата на двигателя и колата угасна,след това веднага запали без проблем.В Тойота ми казаха,че съм префорсирал двигателя и понеже е с елекронна защита затова така се е получило!!!!
                    - на 75000км проблем с дюзите-смениха ги гаранционно
                    -в момента на 80000км,честно казано не мога да разбера имам ли чип или не?

Коментар

При мен нещата са Ок за сега , разхода ми падна малко и джипката върви повече , по принцип знам че когато имаш чип не е добре да караш на макс особенно пък дълго време по магистрала или някаде другаде , идеалната скорост според мен на тези джипки е до 160км. нито километър отгоре ! тва според мен !
                      Винаги си карам с добавка в ОМВ има една octane booster мисля че казваше върши пефектна работа чип оригинален няма , но както и да е

Коментар

От: До: чип за тлк120

Моята е с фабричния чип и върви много повече от същата без чипа. Пауър бокса дава грешки и светят лампите по таблото, така ми каза моя приятел който го е пробвал на неговата машина. С оригиналния няма никакви проблеми и спокойно се навъртат 400 000 без ядове. Двиагателя с смяната е 28 000лв. поне толкова са дали за смяната на двигателя на моята. СПоред мен е + чипа, защото колата е много по "палава" с него

Коментар

Миналата година по това време си купих употребяван оригинален чип.За закупуването ми съдейства колегата Джамбазов,за което съм му много благодарен ! ! ! Сложих го на моята TLC120 2006 г на около 110 000км,разликата преди и след е силно осезаема .Респонса на автомобила е много по-добър,ускорението-също.Относно разхода,нямам сериозно наблюдение,но не се е увеличил при никое положение.Според мен определено си заслужава ! ! ! И твърдението,че няма оригинален чип е изцяло погрешно- този Е ! Както по-горе е писал колегата Джамбазов чипа е разработка на спортното подразделение на Тойота !

Коментар

От: TLC 120 - чип тунинг.

Колега, били споделил колко струва втора употреба.

Коментар

От: TLC 120 - чип тунинг.

Цената на чипа беше 1000лв . Колегата от който го закупих ми донесе и фактурата от тойота(за четири хиляди и нещо лева) .

Коментар

Първоначално публикуван от Yanki Преглед на мнение
                                Миналата година по това време си купих употребяван оригинален чип.За закупуването ми съдейства колегата Джамбазов,за което съм му много благодарен ! ! ! Сложих го на моята TLC120 2006 г на около 110 000км,разликата преди и след е силно осезаема .Респонса на автомобила е много по-добър,ускорението-също.Относно разхода,нямам сериозно наблюдение,но не се е увеличил при никое положение.Според мен определено си заслужава ! ! ! И твърдението,че няма оригинален чип е изцяло погрешно- този Е ! Както по-горе е писал колегата Джамбазов чипа е разработка на спортното подразделение на Тойота !
                                И на моята TLC тези 166 кончета ми се струват недостатъчни като мощност,затова ще помоля и аз колегата Джамбазов да съдейства ,ако е възможно за намиране на оригинален чип втора употреба. Благодаря предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X