Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лагер на съединителя на LJ70/2L-t ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лагер на съединителя на LJ70/2L-t ?

Ейми трака си и ме дразни трябвало да се отвори да се види. Някой има ли представа за какво иде реч и дали е скъп ремонта?

До: Лагер на съединителя на lj70/2L-t ?

Ако става въпрос за амбриажният лагер като цена не е скъп!!!Кога трака ?когато не си натиснал педала на съеденитела ли??Той по принцип от една стръна самия лагер се плъзга по една втулка напред и назад когато натиснеш педала там разстоанието между втулката на лагера и тази която е и на скоростите е 1-2 мм освен да се е износила втулката на лагера която е пластмасова и от там да идва тракането?А самата планка/рамо/ която движи лагера има една опорна точка,която представлава ябълковиден болт и на планката /рамото/ има една метална пластина коато е придържа към ябълковидния болт а от другиа край опира в буталото на хидравличното цилиндърче!Направено е на принципа на Везна.Това е кофтито че трябва да сваляш скоростната кутия която си е доста голяма и тежка.Предполагам че тракането идва от вибрациите на планката ,а като натисниш педала би трабвало да изчезне шума понеже планката е под напрежение,ако има и шум или свирене значе си е заминал и самия лагер но така или иначе трябва да го смениш лагера .Провери си и феродовиа диск там има едни демпферни пружини които след време започват да тракат ,също и притескателния диск!!!!!!!!Така или иначе ще сваляш скоростната кутия проверявай всичко.Във центъра на маховика има едно малко лагерче провери и него номера му е стандартен има го по магазините за лагери!!!!!Ами мога да ти пожелая успех
    Последно редактирано от joro-g; 04-06-08, 14:37.

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
      Ако става въпрос за амбриажният лагер като цена не е скъп!!!Кога трака ?когато не си натиснал педала на съеденитела ли??Той по принцип от една стръна самия лагер се плъзга по една втулка напред и назад когато натиснеш педала там разстоанието между втулката на лагера и тази която е и на скоростите е 1-2 мм освен да се е износила втулката на лагера която е пластмасова и от там да идва тракането?А самата планка/рамо/ която движи лагера има една опорна точка,която представлава ябълковиден болт и на планката /рамото/ има една метална пластина коато е придържа към ябълковидния болт а от другиа край опира в буталото на хидравличното цилиндърче!Направено е на принципа на Везна.Това е кофтито че трябва да сваляш скоростната кутия която си е доста голяма и тежка.Предполагам че тракането идва от вибрациите на планката ,а като натисниш педала би трабвало да изчезне шума понеже планката е под напрежение,ако има и шум или свирене значе си е заминал и самия лагер но така или иначе трябва да го смениш лагера .Провери си и феродовиа диск там има едни демпферни пружини които след време започват да тракат ,също и притескателния диск!!!!!!!!Така или иначе ще сваляш скоростната кутия проверявай всичко.Във центъра на маховика има едно малко лагерче провери и него номера му е стандартен има го по магазините за лагери!!!!!Ами мога да ти пожелая успех
      Точно за това си говорим. Като натисна педала не като го пусна трака. Мамка му пак при майстор ще трябва да се ходи. Колко ли ще ме издранчи? Щом скоростната кутия трябва да се сваля работата става дебела. Някой знае ли във Варна кой майстор може да я свърши тая?

Коментар

Колега,ремонтира ли съединителя?И на мен нещо ми потраква лагера,та се чудя-бързо ли се сменява и колко ти излезе?
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Лагера бързо се сменя.Но това е неудобството че трябва да се сваля скоростната кутия за да може да се замени лагера

Коментар

Здравейте колеги!При мен тракането се получава когато съм пуснал съединитела,а не при натиснато положение!!Иначе по принцип буксува,поради което ще свалям скоростите за да го сменя!Та така или иначе свалям скоростите,за какво друго да огледам,което може да е причина за тракането??На мен ми звучи като лагер,но въпроса е кой,защото ако е лагер на съединитела ще трака при натиснато положение на педала?Някакви мнения...?
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              Здравейте колеги!При мен тракането се получава когато съм пуснал съединитела,а не при натиснато положение!!Иначе по принцип буксува,поради което ще свалям скоростите за да го сменя!Та така или иначе свалям скоростите,за какво друго да огледам,което може да е причина за тракането??На мен ми звучи като лагер,но въпроса е кой,защото ако е лагер на съединитела ще трака при натиснато положение на педала?Някакви мнения...?
              При мен дрънченето се оказа от пружинките на феродовия диск, а мислехме, че проблема е в скоростите. След смяната на комплект съединител + лагер, звук оттам - никакъв.
              Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                звучи кофти,ама може да са лагерите на скоросната кутия.....,а може и от компонентите на съединителя. нали казваш ,че боксува значи като цяло е остарял и може да придрънква.
                а, още нещо! забравил съм как точно беше,ама провери дали има водещо лагерче на коляновия вал,там където влиза първичния вал ? ако има ,направо сменяй,после да не береш ядове.
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

Ще сменя и малкото лагерче на вала,но приемливо ми звучи и проблема да идва от самия съединител,тъй като тракането се усилва прогресивно с увеличаване на степента на буксуване,т.е износване!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

При мен тракането се оказа от износени зъбчатки .И ще се наложи да сменям кутия.До тоя извод стигнах като смених два комплекта съединители лагери и така.Тракането си остана като натисна съединителя и няма шум.Поръчал съм нова кутия поне тогава да спре тракането

Коментар

Колега,би ли споделил колко ти излиза кутията,а нова или 2-ра употреба?
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

За втора рака става въпрос.А цената ще е около 1800лв но това е цена за скорости и раздатка тука предлагат за 2500лв

Коментар

Най-вероятно е от Аксиалния лагер но е хубаво като свалиш Скоростната кутия да смениш съединител и притискател .Комплекта е около 500 лв.

Коментар

И аз смятам,че е от аксиалния лагер,защото при потегляне ми подскача колата,но не намерих логика защо дрънка ,когато не съм натиснал педала?Ако е аксиален лагер не би ли трябвало да е обратното-да дрънка при натиснато положение??
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

При мен също има нещо средно между скърцащ и виещ звук,който изчезва при натискане на педала на съединитела,вероятно лагер,сякаш утихва след загряването на мотора
                              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X