Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приемате ли нови членове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Приемате ли нови членове?

Честито,колега,със здраве да си я караш и мнооого калища да изгазиш.Имам подобен случай с Хай Лукс 3л бензин-беше прецакана гарнитурата на смукателните колектори на 2 от цилиндрите и смучеше въздух.Откриха проблема като впръскаха етер покрай колектора.След замяната на гарнитурата-12 лв клингерит конете се върнаха и почна да гори значително по-малко-14 газ/100км,нормално "отсвирваше"17л.

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      Махни тая глупава газ от колата и ще те лепи за седалката при всяко потегляне, а на светофара никой няма да минава преди теб...
      Тогава ще ти гори 12-15 на 100 бензин. Колата е истинска джипка на рама и парт-тайм с нормално задно движение. Освен това има бързи и бавни 4х4 и блокаж на предният диф, който се включва автоматично, когато включиш бавните 4х4. Докато бързите 4х4 можеш да ги включваш в движение и да караш и със 100км/час, то за да включиш бавните задължително трябва да си спрял. Такива са моделите 92 - 97 год, след това Рънърите минават на фул-тайм и друга схема.
      Колега и аз съм със такъв 4рунер и хич не ми прави впечетление да гори 12. В градът по-малко от 20-21 не съм падъл а извън градът 15 при спокойно каране.Болкажи също така няма, само бързи и бавни. Поздрави
      [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Колега лягаш под колата и оглеждаш предният диф. Ако имаш блокаж той се вижда ясно върху кутията на диференциала и се задейства автоматично, когато включиш бавните 4х4. На Лендкрузерите от същите години схемата е същата, само че блокажа се включва, или изключва допълнително с копче. Това е разликата.
        Колкото до разхода, гори си колата това са 3000 кубика.На газ твърдо ще гори 25 на 100.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Големия двигател може да гори и много и малко. От собствен опит на класик 3.9 само от разликата от карането, от 14 до 66 на 100 газ.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
            аз да добавя, че за този двигател има много симпатичен механичен компресор от TRD - мисля около 2500$ - това, ако след всички проверки все още ти се вижда слаб
            Оказа се обаче че този суперчарджър е за двигател 3.4л след 97год. Иначе цената е вярна. Намерих и втора употреба за 2.4л бензин 86-88г за 500$. Обаче за 3.0 бензин нищо, малко екзотичен ще ми дойде този двигател? Други предложения
            Tundra 2011 4X4
            RAV4 2009 4X4

Коментар

Първоначално публикуван от razgele Преглед на мнение
              Обаче за 3.0 бензин нищо, малко екзотичен ще ми дойде този двигател? Други предложения
              Кое му е екзотичното ?
              Бях намерил рем.комплект за него цял за $150 - смехория ! Инцидентно де. И неоригинален.
              Имам книги за 4Рънери + за двигатели Тойота по джипки - дал съм ги да ги сканират и ще ги споделя.....
              Ако някой ги иска на хартия - ще ги продам или разменя, купих си Нисанка....

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                Колега лягаш под колата и оглеждаш предният диф. Ако имаш блокаж той се вижда ясно върху кутията на диференциала и се задейства автоматично, когато включиш бавните 4х4. На Лендкрузерите от същите години схемата е същата, само че блокажа се включва, или изключва допълнително с копче. Това е разликата.
                Колкото до разхода, гори си колата това са 3000 кубика.На газ твърдо ще гори 25 на 100.
                Здравейте на всички.От няколко месеца имам 4рънър 3000 кубика в6 с обикновенна газова бутилка.Горенето в градско е около 15 литра смесено в смисъл малко градско и малко извънградско.Само градко идва някъде около 20.Днес се прибирах от дълъг път само извънградско разхода пада около 12.5 13 на газ.И това го казвам съвсем отговорно моля не пишете такива глупости 20 30 40 литра преди да сте сигурни
                Toyota 4runner
                3000cc V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X