Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет за LC 150 2018

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвет за LC 150 2018

Колеги, дайте съвет. Става въпрос за чисто нов Land Cruiser 150, Lux Premium, който, колкото и странно да звучи, ще е предназначен доста за гората. Не за истински екстремен оф-роуд, но за умерен до труден на моменти (без кални извращения). Ъпгрейд по окачването за момента не се планира, то не е много лошо, но за съжаление това нещо е с 19 инчови джанти. За тези джанти не е много ясно дали въобще съществуват читави АТ гуми, да не говорим че 19-ки са естествено прекалено големи така или иначе. Та в тази връзка, всякакъв акъл за алтернативни джанти и гуми е добре дошъл, както и като цяло всякакви мисли по казуса.

От: Молба за съвет за LC 150 2018

Ще следя с интерес и очакване снимки от горските преживявания.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Вземай я! Ако е за гората няма да съжаляваш. Ако ще е за асфалта ще те разочарова.

За гумите - препоръчвам ти нещо на 17 цола 8J или 9J, с ЕТ около -5 до -25. Ако е 9Jх17, ET-25 ще е перфектно- аз бих сложил това.
      Гуми 265/75R17. Mисля, че с малко насилие ще влезне и 285/75 Р17.

Ако заради гаранцията трябва да си в оригинален размер , минималният е - джанти 7Jx17 ET25 с гуми 265/70R17. Друг е въпроса, че с какъв размер гуми караш от Тойота няма как да разберат.

Друг е въпроса какъв е смисъла да купиш чисто нова кола за да я надереш по храстите. За 60% от цената ще си намериш малко карана. За Тойота 50-100 000км не са аргумент като при другите...
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Вземай я! Ако е за гората няма да съжаляваш. Ако ще е за асфалта ще те разочарова.

За гумите - препоръчвам ти нещо на 17 цола 8J или 9J, с ЕТ около -5 до -25. Ако е 9Jх17, ET-25 ще е перфектно- аз бих сложил това.
        Гуми 265/75R17. Mисля, че с малко насилие ще влезне и 285/75 Р17.

Ако заради гаранцията трябва да си в оригинален размер , минималният е - джанти 7Jx17 ET25 с гуми 265/70R17. Друг е въпроса, че с какъв размер гуми караш от Тойота няма как да разберат.

Друг е въпроса какъв е смисъла да купиш чисто нова кола за да я надереш по храстите. За 60% от цената ще си намериш малко карана. За Тойота 50-100 000км не са аргумент като при другите...
        Благодаря ти много за инфото, точно това ми трябваше. Тя колата е налична, не е въпрос дали да се купува, единствено как да си върши работата. За асфалт честно казано е ОК, аз така или иначе не съм по бързото каране. Но че ще я издерем, в това спор няма.

Колкото до размера на гумите, повече ме притеснява това, че прекалено различен размер гуми може да омажат малко нещата с купищата електронни системи, които има това. Иначе, като изключим 285/75 Р17 според теб останалите които пише по-горе ще се набутат без да опират?
        Някакви варианти на 18', а не на 17' заслужават ли си?
        Последно редактирано от geko; 17-04-18, 19:40.

Коментар

Русев е прав.
          17`` би трябвало да влезат на спирачния апарат.
          Харесваш гуми дето са максимално близки със заводските по диаметър, и си ти.На твое място щях да взема бензин....
          Ама това си е личен и финансов избор, де...
          Темата си я бива.Успех!
          Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

На 18 цола са проблем калните гуми, но има варианти.
            Имам подходящи 17 за проба.
            Ако гумите са еднакви няма проблем с електрониката.

Коментар

Не знам какъв ще е точно Крузъра-ако има избор-без парктроници, ламБи под купето, Blue Ray за задния ред, камери в огледалата и т.н. глупости.
              Някоя по-базова ще е по-подходяща, но пък вземи защити отдолу, и лебедка...Шнорхела е по желание.
              Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
              0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Извинявам се за оффтопика,ама..евала!Аз нямам сърце 120/08 да вкарам в гората,а за 150/18 да не говорим.Страхотен автомо ил!Вчера го гледах в Тойота!
                TLC 120 Prado
                Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Ами поне една такава е редно да влезе в гората, от фън-шуйска гледна точка, за да не решат най-накрая да се преквалифицират в Тойота съвсем към паркетници, покрай всичките глезотии дето излизат на пазара Ще споделям впечатления. Джантите сигурно ще са 17-ки, ще трябва да се ориентирам какво се продава в БГ, което да става.

Коментар

лифт на окачването е проблем, заради КДСС, Джипа ще стои на една страна. Пружините от ляво и дясно трябва са различни. Отделно ако си премиум ще си на въздух отзад, което прави нещата още по-сложни. Най-слабото място са ниските им степенки, махни ги преди да я вкараш в гората, те първи ще заминат (от опит). Гуми 265/65/18 би трябвало да влязат без проблем, поне на моята 150-ка която имах, набор 2012. За проходимост е проходима, но си намери стоманени джанти 17 както казаха колегите, понеже ще надереш и джантите (от опит).

Аз продадох моята 150 и си взех Хайлукс 2017. В стоков вариент е с по-голям клиренс и на силно пресечен терен е по-добре, иначе за проходимост са горе-долу равностойни.

Коментар

След цял ден обикаляне, разпитване и гледане на джанти и гуми, случаят окончателно се заплете. Оказа се, че за тази кола читави здрави джати 17 и 18 реално няма в София, а 16-ки джанти които наистина стават за офроуд не влизат върху апаратите. Всичко което гледах е в пъти по-зле от тези джанти които в момента са на нея, които са наистина здрави. Което остава само два варианта за гуми, при това на 19'- Good Year Wranger DuraTrack и Toyo Open Country A/T Plus. И двете всъщност не изглеждат зле, DuraTrack-ът е очевидно по-мек и подозирам, че ще замине за отрицателно време, ще е по-добре в гората и по-зле навсякъде другаде, но естествено изглежда по-добре. Toyo-то му личи че ще изкара много повече, ясно е че ще е малко по-зле в калта и че ще е много по-добре във всички останали случаи, но на външен вид не изглежда кой-знае какво. И сега дилемата естествено е, че човек при това положение трябва да си вземе Toyo, а му се иска да си вземе DuraTrack

Някой ако е имал взимане даване с тези два модела гуми не е зле да се включи
                      Последно редактирано от geko; 18-04-18, 16:44.

Коментар

Казах ти , че имам джанти 9х17 ЕТ-25. Имам и 9х17 ЕТ-5 с монтирани гуми 33/12,5R17 MT. Ела да ги "гръмнем" и да пробваме.
                        Ако си намериш гуми мога да ти дам джантите за проба и дори да ти ги продам.

Коментар

А защо не се потърсят оригинални 17" метални джанти, с каквито тази тойота се предлага на определени пазари от магазина? Или вие смятате, че ще намерите по-здрава джанта от оригиналната? Размера с тази джанта най-честно е 245/70/17.

Коментар

малко офф. същата дилема като с първите Д3 през 2005_6.
                            Някой нещя явно не се променят...дори и през 2018

Коментар

Ти пък намери каква тема да отвориш
                              Тази кола повечето са я виждали на улицата и в youtube...но гледай сега как ще се "трупат"страниците....добре,че е Тойота
                              Cherokee WJ 4.0L- NP242
                              Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X