Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за премахване на DPF!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за премахване на DPF!

Здравейте,

Обмислям премахването на DPF-а на LC200 2013година. Интересно ми е някой дали е премахнал DPF филтъра на своя Тойота, къде са го направили, какви са наблюденията след това и показала ли е някакви проблеми?

Благодаря

От: Въпрос за премахване на DPF!

Най-честия проблем, който ще покаже в бъдеще е свързан с възможността за движение по пътната мрежа.

Коментар

Поради това ли?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26219827_1572146506184133_7852118870716698819_n.jpg
Прегледи:1
Размер:75.5 КБ
ID:5777867 Това коментираме с колеги, този нагар е на кола с пробег 200хил.км и мотор 2.2 150к.с. 2AD-FTV

Коментар

Чак не е за вярване, колко налеп се е събрал за тези километри. Ето и друг на 213000 2.2 150к.с. 2007г.

Име:26814721_1592995747456531_6050160476007758937_n.jpg
Размер:130.5 КБ
ID:5777868
        От лоша работа, нафта или съвкупност!?
        Често срещан проблем, само при Тойота ли е така?

Коментар

Всички нафтови коли правят сажди и това е извесно от много време- така че като отвориш и други коли и там има същото и вече зависимост как са направили системата за отвеждане на газовете -има повече или по малко налепи.
          Като добавим и факта че в БГ нафтата само името е нафта а инак е кои знаи каква химия....

Коментар

...ще рече, че е нормално всяка дизелова кола на около 200 хил. км. да е в това състояние?

Коментар

Е толкова затлачени двигатели не съм виждал никога,а съм изпонаправил доста!Най-мърляв с нагар съм виждал на Гега,ма собственика сменяваше маслото ,когато стане на грес,понякога едвам се източваше и на топъл мотор,па се почваха едни промивки ,сипване на оборотни масла,изтакане ,после истинското масло,абе свинска работа!Иначе за ДПФ а ,сутринта се изказа един господин в сутрешния блок на Канал 1,че основни замърсител при МПС са старите дизели и тези с шунтирани еко системи и най-вече ДПФ,бензина е втора ръка!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Съвсем скоро може да се очакват теми "Въпрос за инсталиране на DPF", че даже и на не-dpf автомобили сигурно
                WG 2.7 CRD

Коментар

Това не е заради DPF-а а заради EGR-а. И да, доволно чест проблем е, особено ако собственика си кара колата кротко и не смее да вдигне 2500 оборота, сакън да не се строши нещо. За да няма налепи се изка каране в обороти и чат-пак отпускане на крака върху педала на газта.

Ето ти Mitsubishi 3.2DID:

Име:egr1.jpg
Размер:70.8 КБ
ID:5777886

Ето ти и NISSAN 3.0DI (ZD30):

Име:2696743121_41cfa886b8.jpg
Размер:155.7 КБ
ID:5777887

Име:egr4.jpg
Размер:126.1 КБ
ID:5777888

Име:egr2.jpg
Прегледи:2
Размер:92.0 КБ
ID:5777889

Име:egr3.jpg
Размер:172.4 КБ
ID:5777890

Може да питаш и Дядо Владо какво излезе от моя колектор.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                    Съвсем скоро може да се очакват теми "Въпрос за инсталиране на DPF", че даже и на не-dpf автомобили сигурно
                    И къде го има това по света, със задна дата да ти вдигат изискванията? Днес ще искат Евро 6, утре ще излезе Евро 7 и ще ме карат да покривам критериите? Туй да не е четка за зъби да я сменям на 3 месеца?
                    В тъмни дебри да излезе някой неграмотен шкембелия и да настоява, че газовете не са в норма и тряя да продължавам пеш? Има ли нейде по света такова?
                    Мен ако ме спрат от движение насред път с минат ГТП лично ще задвижа нещата с адвокат. Колата ми няма катализатор фабрично. Нито пуши нито масло гори.

Коментар

Спарки, не е като да не настъпвам, даже повече от колкото и обортомера в червеното, ама същата такава гняс вадих.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                        И къде го има това по света, със задна дата да ти вдигат изискванията? Днес ще искат Евро 6, утре ще излезе Евро 7 и ще ме карат да покривам критериите? Туй да не е четка за зъби да я сменям на 3 месеца?
                        В тъмни дебри да излезе някой неграмотен шкембелия и да настоява, че газовете не са в норма и тряя да продължавам пеш? Има ли нейде по света такова?
                        Мен ако ме спрат от движение насред път с минат ГТП лично ще задвижа нещата с адвокат. Колата ми няма катализатор фабрично. Нито пуши нито масло гори.
                        Колата ти конкретно си има норми към датата на производство. В нЕкои бели държави например пускат в центъра на града само коли с EURO 5 и нагоре. Или се плащат по-високи данъци, или се плаща такса или...
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки е прав.Всичко е от Егр клапан.На по новите дизели са наблегнали да върти газовете повече време.Мизерията все някъде трябва да остане освен по филтрите.
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Спарки, не е като да не настъпвам, даже повече от колкото и обортомера в червеното, ама същата такава гняс вадих.
                            Не казах че ако настъпваш вътре ще е чистичко като в аптека а просто че се натрупва по-бавно. Сега, кола на километри започва и повече сажди да отделя, и повече масълце да пуска.... Работата е там че в натоварените режими EGR-а е затворен и сажди не се трупат, а пък във високите обороти минава повече въздух с по-висока скорост, което намалява скоростта на отлагане на тая гняс. Просто еднакъв автомобил каран нормално ще е по-малко затлачен от същия автомиобил на същите километри, каран кротко и полека. Твърде е вероятно и първия да е в по-добро общо състояние - освен че затлачват, саждите износват и цилиндри ускорено.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Колата ти конкретно си има норми към датата на производство. В нЕкои бели държави например пускат в центъра на града само коли с EURO 5 и нагоре. Или се плащат по-високи данъци, или се плаща такса или...
                              Скоро по Европата в централните части ще останат само евро 6 и електрички.
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X