Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана шпилка при смяна на задна гума на Land Cruiser 90 , моля за съвет!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъсана шпилка при смяна на задна гума на Land Cruiser 90 , моля за съвет!

При смяна на задна гума една от гайките беше супер стегната и при опита да я развия се отчупи шпилката. Моля за съвет за подмяна на шпилката! Благодаря предварително!

От: Скъсана шпилка при смяна на задна гума на Land Cruiser 90 , моля за съвет!

При поредната смяна летни/зимни и аз саморъчно си скъсах шпилката.Купих си я от вносителя (беше ми наблизо).Беше някакви 7 лева, примерно...
    Колата ми е Корола - на Круизер да е двойно, предпологам.
    Успех!
    Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
    0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Ето клип как се сменя въпросната шпилка , видеото е за Корола но при твоят Ланд Крузър е същото .
      https://www.youtube.com/watch?v=pxx45zgpaC4
      2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
      ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

На японски коли не се стяга до отказ- стяга се само с динамометричен ключ. Не са преоразмерени като немските или френските. Ако хняма се стяга само с оригиналния ключ от колата . той е така сметнат ,че средностатистически човек да г остегне с необходимия момент. Не се удължава с тръба.

Коментар

Проблема е решен. Благодаря на всички за помоща!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
            На японски коли не се стяга до отказ- стяга се само с динамометричен ключ. Не са преоразмерени като немските или френските. Ако хняма се стяга само с оригиналния ключ от колата . той е така сметнат ,че средностатистически човек да г остегне с необходимия момент. Не се удължава с тръба.
            Точно,гумите си ги стягам аз,инак са на прага на скъсване или превъртане.
            С гумаджиите не можеш да излезеш на глава,сложил пистолета на "4" и изчаква да изчука десетина пъти.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И аз след като на два джипа през годините прецаках я болт я секрет, вече стягам с динамометричен, щото по-добре да дам 50-60 кинта за динамоментричен ключ от колкото веднъж 180 лева и 6-7 часа работа на един механик да извади джантата + частите и наскоро още 20 кинта за труд и 60 кинта в канала за прецакани секрети...

Правилно е всеки самоподържащ колата си да има и да ползва навсякъде динамометричен ключ, така хем е спокойен хем прави нещата както пише по книгите.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X