Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota RJ70 22R-E - Изхвърля вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota RJ70 22R-E - Изхвърля вода

Добрее ее положението!
    Кривината на блока е в допуска, чакам гарнитурата и събирам карантията, а резултата ще се разбере до няколко дни

Поздрави,
    НИк
    Последно редактирано от nelenkov; 16-04-16, 10:44.
    EX: Vitara 1.6 8v / 1995
    Toyota RJ70 2.4 EFI / 1996
    O878 / 588388 - Ник

Коментар

Първоначално публикуван от nelenkov Преглед на мнение
      Кривината на блока е в допуска, чакам гарнитурата и събирам карантията, а резултата ще се разбере до няколко дни

Поздрави,
      НИк
      Е? Какъв е резултата?
      Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

Първоначално публикуван от Бачо Ачо Преглед на мнение
        Е? Какъв е резултата?
        Резултата е, ...карам го из София и забелязвам, че водата в преливника намалява и доливам.. което значи, че проблема все още си го има. Нормално ли е да ми дърпа водата от разширителния съд? Карам го с руски антифриз, преди това със син го карах.. Маркучите ми стоят твърди, но все още не ми вдига температура и си стой в нормални стойности. В София има ли, кой да удари едно рамо, че ще се разболея с този джип.. Поздрави
        O878 / 588388 - Ник

Коментар

Относно блока един "майстор" ми даде акъл и не знам дали да го слушам хаха каза следното:
          Там където е потънало челото на блока малко с двукомпонентно лепило за висока температура го мацваш.. и после с камък или бруст търкаш да го изравниш с другата повърхност и си в играта..
          В София има ли, кой да удари едно рамо, че ще се разболея с този джип.. Поздрави
          Ако си направил това, не знам кой може да ти помогне.
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

Ще се разболееш, защото правиш кръпки. Андро горе ти каза каква е процедурата за да не се разболяваш повече. Може да си почти сигурен че пак духа на същото място, просто засега е по-малко.

Неприятна разправия е, ама е единствения начин. Колега от Daihatsu подфорума беше сменял гарнитура 3 пъти и търсил кви ли не марки, докато най-накрая не шлайфа блока и от тогава не знам да е имал проблеми.

"В норма" какво означава? И сигурен ли си че за двигател на тия години означава същото?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ще се разболееш, защото правиш кръпки. Андро горе ти каза каква е процедурата за да не се разболяваш повече. Може да си почти сигурен че пак духа на същото място, просто засега е по-малко. Неприятна разправия е, ама е единствения начин. Колега от Daihatsu подфорума беше сменял гарнитура 3 пъти и търсил кви ли не марки, докато най-накрая не шлайфа блока и от тогава не знам да е имал проблеми. "В норма" какво означава? И сигурен ли си че за двигател на тия години означава същото?
              Ще свалям блока и све.. и ще си поръчам оригинални болтове + гарнитури от ПатролФен и ще видя какво му е положението. И да прав си.. кръпки са, защото сам го правя и не ми остава време, но поне вече знам процедурата
              O878 / 588388 - Ник

Коментар

Ще свалям блока и све.. и ще си поръчам оригинални болтове + гарнитури от ПатролФен и ще видя какво му е положението. И да прав си.. кръпки са, защото сам го правя и не ми остава време, но поне вече знам процедурата
                Ееееваааа.. купих блок тестер течност и епроветката след 2 поредни теста на топъл двигател след час каране, няма и следа "крив блок, глава и духнала гарнитура".
                Говорих си с колега от форума и стигнахме до заключението, че просто е дръпнала водата, за да се обезвъздуши.. Вчера я карах цял ден 100км + в София и нямаше грижа, водата не мръдна, маркучите стоят твърди, но го отдавам на капачката, която е 1.1 бара.. чудя се дали да не си сложа 0.9 както си беше?

Поздрави,
                НИк
                O878 / 588388 - Ник

Коментар

Сложи капачка на 0.9 и закачи един манометър на тази водна система да видиш какво се случва в реалност
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                    Сложи капачка на 0.9 и закачи един манометър на тази водна система да видиш какво се случва в реалност
                    Утре я чакам 0.9 бара капачка, поръчана е ама я нямаха на склад, така, че утре.
                    Днес го шпоря из София няма грижа
                    Манометър...ъъъ от къде да го купя?

Поздрави,
                    Ник
                    Последно редактирано от nelenkov; 23-08-16, 18:30.
                    O878 / 588388 - Ник

Коментар

На аптеката няма със сигурност
                      2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                      ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                        На аптеката няма със сигурност
                        Чиста параноя.. ходих на Зверино с нея никакви проблеми!
                        Благодаря за съветите момчета!!

Живи и здрави да сте
                        O878 / 588388 - Ник

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X